Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

Našel jsem doma kapesní hodinky Omega podle sériového čísla z roku 1916. Hodinky jsem natáhl a fungují. Nejsou ovšem v top stavu a potřebovaly by nějakou renovaci.

Rád bych se zeptal, jestli nemáte doporučení na nějaké hodinářství v praze, které se tímto zabývá. A případně na kolik zhruba taková renovace vyjde (je mi jasné, že to nejde říct přesně, jde mi opravdu jen o nějaké dost hrubé rozmezí).

Zároveň jsem přemýšlel, že bych si hodinky nechal předělat na náramkové, myslíte, že to má smysl nebo se to nevyplatí. Na kolik by případně taková sranda vyšla a zabývá se někdo v Česku tímto?

Budu moc rád za jakékoli tipy a doporučení.

Odesláno

Vitám tě tady. Záleží v jakém stavu jsou ty hodinky. Postni fotku a přimlouvám se za to,aby hodinky zůstaly v co nejvíce původním stavu. Pak mají i nějakou historickou cenu .

Odesláno

Ahoj Ondro, na renovaci doporučuji ONYX Jihlava. V Praze bych se vyhnul Pražskému hodinářství. Recenze jednotlivých hodinářství v sekci recenzí. Kontakt tam asi taky bude. 

Odesláno

Rozdílné čísla mohou být, není to nic proti ničemu. Nechal bych je vyčistit,promazat, a dál nic,jen nosit. Je škoda z nich dělat nejaký paskvil ala náramkové.

Odesláno

Zdar, ano v te dobe vyrobni cislo strojku bylo jine nez pouzdra, vetsinou byva pouzdro treba o 2 roky mladsi, nez strojek.
Jsou to hodinky naprosto obycejne a ekonomicky se nevyplati do nich nikterak investovat, krom snad cisteni/mazani, coz zvladne kazdy hodinar.

Odesláno

Aniž bych chtěl nějak prudit,hodinky si zaslouží servis a aby si je ve stejném ( né,- li v lepším) stavu předal další generaci 🙂  . Je to kus krásné historie a když se nenajde nikdo další, tak i tyto krásné stroje zmizí v propadlišti dějin .

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nevím,co bys chtěl na těchto krásných kapsáčích renovovat? Vyčistit,promazat,seřídit a to je vše. A hlavně sem tam nosit ,to je důležité. 

Odesláno

Hodinky předány dnes - Hodinářství Cimburek, OC Rozkvět, Brno. Předběžný termín k vyzvednutí za měsíc s upřesněním přes SMS. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Včera, 27.11.2023 jsem dostal SMS, že jsou k vyzvednutí. Velký dík Hodinářství Cimburek. Tak snad odtikají dalších 150 let v pořádku. 

Odesláno

Určitě nejsem sám, kdo se těší na výsledek, takže nám sem určitě hoď nějaké fotky a info, co vše se na hodinkách dělalo :)

Díky.

• po měsících...
  • po měsíci...
Odesláno
V 28. 11. 2023 v 15:45, Jehlan napsal:

Prakticky tak jak psal bohus76, plus oprava uvolněné vteřinovky a zavírání pouzdra. 

Ahoj. Mohu se zeptat co takový servis starších kapesních hodinek vyšel cenově?

Mám asi troje, ale cena v některých hodinářstvích mě zatím celkem odradila.😉

Odesláno
před 3 hodinami, tomik.trb napsal:

Ahoj. Mohu se zeptat co takový servis starších kapesních hodinek vyšel cenově?

Mám asi troje, ale cena v některých hodinářstvích mě zatím celkem odradila.😉

Hodinářství Cimburek s.r.o. Panská 393/6 Brno - 28.11.2023 - E.Harris & C.O. - 2000,- zavírání pouzdra, upevnění ručky, promazání a kontrola strojku. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...