Přejít na obsah

Citizen Promaster NY120-52E

Doporučené příspěvky

Po velmi dobré zkušenosti s decentními Citizeny NB1050 jsem se rozhodl zabrouzdat do vod této japonské značky podruhé...
Tentokrát jsem nutně "potřeboval" druhé potápky do tandemu k mým oldschool bílým Samurajům. A přestože mě to táhlo k klasickým SKX007, poohlédnul jsem se nakonec u sousedů, protože mě SKX odradily kulatými indexy a větším průměrem.
Na blogu Ruce&ručičky jsem už dříve četl recenzi na model NY0121-09XE (zelená verze na gumě) a to mě navnadilo :)
Pak následovalo rozhodování kterou variantu vybrat, chvíle čekání na potvrzení objednávky, trocha dusného dobrodružství s FedExem a konečné robalení balíčku... teda balíku, protože jsem očekával krabičku a ne plastovou kyslíkovou bombu (nevím co na tom kusu plastu kdo vidí 😕 )

Očekávání se naplnilo na první dobrou. Příjemně překvapil tah s praktickou regulací (Citizeňáci! To jste nemohli u skoro dvojnásobně dražších NB1050 přihodit dírku navíc, nebo něco podobného?!), obecně dobré zpracování, trochu tužší chod lunety, což beru lako plus, protože mi tiká oko, když se mi lumibod posune během dne mimo dvanáctku :D Signovaná korunka (Hej, vy tam v Tokiu, co ta prázdná korunka u NB1050?!) a výborná lumi.
Pravda, dýnko není ničím zajímavé a rád bych si připlatil za safír, ale to je asi tak vše co bych jim zatím mohl vytknout. A pokud někoho zajímá přesnost, tak na to sere bílý tesák... hodinky střídám a půl minuta sem, nebo tam je mi naprosto fuk.
Takže suma sumárum, parádní tooly do nepohody!
Jo a rozteč nožek je 20mm, takže ideál ;)

citizen1.jpg

citizen2.jpg

citizen3.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Esence jednoduchosti a správný look pracovních potápek. Absence safíru je programově správná, v jejich životnim prostredí je vyšši pružnost minerálu kladem. 

Já bych snesl silnější lunetu, dýnko sem vyfoť, ale opět- jsou to tooly, čím míň reliefní dno tím míň možností k uložení bince.

Celkově dobrý počin, Japonci prostě umí i v základních řadách hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...