Přejít na obsah

Prestiž značek

Kev

Anketa ohledne tvorby pyramidy hodinarskych znacek  

479 hlasů

1. 1. Chcete vytvaret pyramidu znacek?

• Ano
      408
    • Nevim
      33
    • Ne
      41
  2. 2. Pokud ano, podle ceho chcete pyramidu vytvorit?

• Podle ceny (prumerne/maximalni/minimalni)
      22
    • Podle historie dane znacky
      30
    • Podle inovaci, ziskanych patentu a novych reseni/materialu
      52
    • Podle kombinace toho vseho dohromady
      343
    • Nevim/Je mi to jedno hlavne ze neco budeme mit..
      35

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Obávám se, že jakýkoli průzkum mezi veřejností nebude mít moc společného s kvalitou značek, ale spíš s vnímáním daných značek (image), všeobecnou známostí. To neznamená, že by vysoce hodnocená značka byla nekvalitní, jen může být přeceňovaná.

Zde na Chronomagu se hodnotí značky určitě objektivněji, ale myslím, že zde také bude hrát velkou roli to, jak má kterou značku "odborná veřejnost" v povědomí a spíš bude "naddržovat" tomu co zná a má k tomu logicky i bližší vztah. Hodně asi bude dělat i to, co má kdo načteno atd. Proto myslím, že žádný průzkum nebude čistě objektivní.

A ten průzkům uvedený výše se mi také vůbec nezdá.

Upraveno uživatelem Medák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechcem zakladat nove vlakno, tak to dam sem, snad dobre... Chcel by som sa opytat ako vnimate konkretne tieto znacky : Hamilton, Alpina, Oris, Fortis. viem kde su cenovo, no ide mi HLAVNE o kvalitu spracovania a trosku aj o akysi image v hodinkovom svete... staci ked date %, v skratke povedzme 0%=Cina, proste dno... a 100%=PatekPhilippe.

Osobne to vnimam asi takto : Hamilton 50%, Alpina 55%, Oris 65%, Fortis 70%.

Dik moc za vase nazory :)

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři

Návštěvník J. V. Pleva

Jestli je PP 100, tak Fortis nejspíš nemůže být 70, se vším respektem k této značce (a k B-42 Pilot Chrono, které mám). Jedině, že by ta tvoje škála byla nelineární.

Edit: případně bys měl specifikovat, jakou váhu dáváš kvalitě zpracování a jakou image. Ale obecně jsou takové žebříčky a porovnávání podle mě skoro blbost.

Upraveno uživatelem J. V. Pleva
Odkaz ke komentáři

jj to je pravda a suhlasim, tie "moje" 4 znacky chcem porovnat len medzi sebou, nie vzhladom na 0% a 100%. moze byt kludne aj tak, ze je to H 20%, A 22%, O 28% F 30% :) ale chcem ich hlavne porovnat medzi sebou.

edit: v ramci % davam teda kvalite vypracovania (puzdro, sklo,) povedzme 70% a image 30%

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři

Návštěvník J. V. Pleva

jj to je pravda a suhlasim, tie "moje" 4 znacky chcem porovnat len medzi sebou, nie vzhladom na 0% a 100%. moze byt kludne aj tak, ze je to H 20%, A 22%, O 28% F 30% :) ale chcem ich hlavne porovnat medzi sebou.

Tak vidíš, z tohohle pohledu vyplývá, že je to v podstatě jedno a měl by sis pořídit ty, které se ti líbí nejvíc.

Odkaz ke komentáři

praveze aj vzhladom na to, ze je to voci patekom len mizivy rozdiel (vsak aj pateky nalezite stoja), v skutocnosti to robi rozdiel 2 - 3 nasobku hodnoty. konkretne H su za 600?, Alpiny za 1000?, Orisky za 1800? a Fortisky za 2000? cca.

Odkaz ke komentáři

spona byla plechová jak....no byla plechová naklapávací, že si člověk málem utrhl nehet. Aj luneta byla jakási podivně nasazená - podle mě - neb při tlaku shora cvakla na místě odpovídajícím zhruba 20 minutám. Někdy když se to víckrát protočilo tenhle problém ustal aby se pak poznenáhlu opět obejvil. Hodinář pravil, že to je normální, páč je ten systém otáčení lunety holt takovej. StanoBare o tom pátral víc, měl s tím taky nějaké trable, tak třeba přispěje fundovaněji.

Odkaz ke komentáři

no ved, to prave neviem cena/kvalita, ci su povedzme Hamiltony o "polovicu" horsie ako napr. Orisky (kedze stoja 2x tolko). aj ked je jasne ze v tychto vodach su uz vsetky hodinky na vynikajucej urovni a ide predovsetkym o srdce a co sa mi paci... len som chcel pocut vase nazory ako ich vnimate subjektivne (najlepsie z vlastnej skusenosti) :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...