Přejít na obsah

Prestiž značek

Kev

Anketa ohledne tvorby pyramidy hodinarskych znacek  

479 hlasů

1. 1. Chcete vytvaret pyramidu znacek?

• Ano
      408
    • Nevim
      33
    • Ne
      41
  2. 2. Pokud ano, podle ceho chcete pyramidu vytvorit?

• Podle ceny (prumerne/maximalni/minimalni)
      22
    • Podle historie dane znacky
      30
    • Podle inovaci, ziskanych patentu a novych reseni/materialu
      52
    • Podle kombinace toho vseho dohromady
      343
    • Nevim/Je mi to jedno hlavne ze neco budeme mit..
      35

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

A má smysl dělat žebříček podle toho, co nemám doma?

Dosáhnu objektivní pravdy při srovnání PP, Lange a Brequet, které jsem viděl jen v časopisech či z dálky za sklem v Basileji na výstavě?

no co se ti nezda? realnych recenzi a "objektivnich" hodnoceni je cela rada. navic vy nadsenci znate kazdy model sice teoreticky, ale to staci. ale klidne to nejvrchnejsi patro vynechte

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě je to celé k ničemu :)

Prestiž značky... Značky! Takže ne konkrétního modelu hodinek.

Tedy Seiko je u mě úplně dole. Protože když se někoho zeptám, co má na ruce a on odpoví, že Seiko, představím si low-end model.

U PP nepotřebuji znát konkrétní model a vím, že hodinky budou exklusivní. U Seiko už musím zjišťovat, jestli ten člověk nemá náhodou Grand Seika a to není v pořádku.

To je jako s auty.

Když někdo řekne, že má Škodovku a neupřesní, zda starou 120 či Superb v plné palbě, tak nevím, na čem jsem.

Ale když někdo řekne, že má RR, pak už mě model až tak zajímat nemusí.

Vlákno je nazvané prestiž značky, takže Seiko je Seiko a jednotlivé modely by mě zajímat neměly.

Odkaz ke komentáři

no co se ti nezda? realnych recenzi a "objektivnich" hodnoceni je cela rada. navic vy nadsenci znate kazdy model sice teoreticky, ale to staci. ale klidne to nejvrchnejsi patro vynechte

No, ty jsi napsal: "to nema moc smysl delat zebricek podle toho kdo ma co doma".

A já myslím, že dělat žebříček podle toho, co kdo nemá doma, je ještě horší.

A i kdybych doma PP a AL měl, tak stejně nepoznám rozdíl ve zpracování, materiálu či kvalitě strojku.

Odkaz ke komentáři

Nighu: my nechcem slyšet, jak značku vnímá laik, my tu značku postneme podle našeho uvážení, tedy naše pyramida bude pro laika návod. Tak trochu pokroutí veřejné mínění. Laik se třeba bude divit, když uvidí svoje super festiny 2 patra pod seikama.

Edit: jinak s tím zdůrazněním "značky" souhlasím.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Podle mě je to celé k ničemu :)

Prestiž značky... Značky! Takže ne konkrétního modelu hodinek.

Tedy Seiko je u mě úplně dole. Protože když se někoho zeptám, co má na ruce a on odpoví, že Seiko, představím si low-end model.

U PP nepotřebuji znát konkrétní model a vím, že hodinky budou exklusivní. U Seiko už musím zjišťovat, jestli ten člověk nemá náhodou Grand Seika a to není v pořádku.

To je jako s auty.

Když někdo řekne, že má Škodovku a neupřesní, zda starou 120 či Superb v plné palbě, tak nevím, na čem jsem.

Ale když někdo řekne, že má RR, pak už mě model až tak zajímat nemusí.

Vlákno je nazvané prestiž značky, takže Seiko je Seiko a jednotlivé modely by mě zajímat neměly.

Přesně tak nemluvíme o modelech ale o značkách jako celkově.Takže např. CORUMy jsou dle "našeho žebříčku" celkem nízko a taky dělají model s tourbillonem za několik melounů.

Odkaz ke komentáři

No, ty jsi napsal: "to nema moc smysl delat zebricek podle toho kdo ma co doma".

A já myslím, že dělat žebříček podle toho, co kdo nemá doma, je ještě horší.

A i kdybych doma PP a AL měl, tak stejně nepoznám rozdíl ve zpracování, materiálu či kvalitě strojku.

jdes moc do extremu. na "objektivitu" staci recenze ktere byly jiz napsane. podle me, asi ani neni mozne udelat presne poradi. spis roztrideni do skupin a to uz je. objektivni hodnoceni HH by udelali jen profici, kteri znaji vyrobu, materialy, technologii a pohybuji se v tom byznise. ale nekazme to my 2 v tomto vlakne, jsou do toho tak nazhaveni :)

Odkaz ke komentáři

Přesně tak nemluvíme o modelech ale o značkách jako celkově.Takže např. CORUMy jsou dle "našeho žebříčku" celkem nízko a taky dělají model s tourbillonem za několik melounů.

das mi prosim link na ty hodinky za nekolik mega? ja se teda necham poucit, ale Corum mi nikdy neprisly jako buh vi co hodinky. ale to je jen muj pocit

Odkaz ke komentáři

das mi prosim link na ty hodinky za nekolik mega? ja se teda necham poucit, ale Corum mi nikdy neprisly jako buh vi co hodinky. ale to je jen muj pocit

Mrkni na corum.ch,dělají dokonce několik provedení s tourbillonem,ale souhlasím s tebou,taky mě tato značka nikdy nepřirostla k srdci.

Odkaz ke komentáři

Mno, mozne ne buh vi co, ale hodinky umej.

Corum tourbillon minute repeater:

corumtourbillonminuterepeater.jpg

Corum Golden Tourbillon Panoramique:

corum-golden-tourbillon-panoramique-2007-or-rouge.jpg

+detail tourbillonu:

watches-corum-golden-tourbi.jpg

Corum Admiral's Cup Tourbillon:

CorumAdmralCupTourb48_LRG-thumb.jpg

Corum Tourbillon Sapphire:

20020914085826.jpg

A to porad nejsou vsechny jejich jejich modely s tourbillonem ;)

Mimoto maji plno dalsich hodinek, ktere jsou zajimave a rozhodne uplne jinde, nez Breitling nebo Omega:

Corum Golden Bridge:

corum-golden-bridge_49.jpg

Corum Romvlvs Perpetual Calendar:

CorumRomulusCalendar_LRG.jpg

A tak dale... Ty hodinky v cenach v tisicich USD, ruzny "obycejny" chronografy, hodinky bez komplikaci, to je jen takovy paberkovani, Corum je vysoka Hodinarina se vsim vsudy - to jsou ale desetitisice a statisice USD ;)

Tam, kde Omega, Breitling apod. maji stred, tam Corum zacina. Tam, kde maji spicku, tam ma Corum stred ;)

Odkaz ke komentáři

Corum tourbillon minute repeater:

Corum Golden Tourbillon Panoramique:

+detail tourbillonu:

Corum Admiral's Cup Tourbillon:

Mimoto maji plno dalsich hodinek, ktere jsou zajimave a rozhodne uplne jinde, nez Breitling nebo Omega:

Corum Romvlvs Perpetual Calendar:

A tak dale... Ty hodinky v cenach v tisicich USD, ruzny "obycejny" chronografy, hodinky bez komplikaci, to je jen takovy paberkovani, Corum je vysoka Hodinarina se vsim vsudy - to jsou ale desetitisice a statisice USD ;)

Tam, kde Omega, Breitling apod. maji stred, tam Corum zacina. Tam, kde maji spicku, tam ma Corum stred ;)

Nehlede na cupr ciferniky co delaji viz toto dechberouci video http://cz.youtube.com/watch?v=jdb2XU3hRPU

proste Corum umi akorat delaji hodinky co si jen tak kazdy nekoupi ...

Odkaz ke komentáři

tak a ted ty desitky nebo stovky kvarzu co delaj. nevim, procital jsem wus, TZ, a ze by nekde byli odvareni z Cora se rict neda. Omega taky dela turbo, ale ze by to bylo HH? no kazdy na to ma jiny pohled.

Odkaz ke komentáři

tak a ted ty desitky nebo stovky kvarzu co delaj. nevim, procital jsem wus, TZ, a ze by nekde byli odvareni z Cora se rict neda. Omega taky dela turbo, ale ze by to bylo HH? no kazdy na to ma jiny pohled.

1. Corum nedela JEDNY hodinky s turbem jako Omega.

2. Corum umi i zbytek HH komplikaci: perpetual calendar a repeater

3. Fashion modely v quartzu produkuji i dalsi, napr. Girard Perregaux, Piaget, Audemars Piguet (damske), ... A samozrejme Breitling a Omega jedou v quartzu taky ;)

A neni to jenom o turbu - napr. bridge strojek dela akorat Corum a JLC nebo Girard Perregaux (nejsem si ted z hlavy jistej).

Corum ma proste akorat asi nejvetsi zaber produkce. Navic... nejsou to masovy hodinky jako Omega, Rolex nebo B. Rozhodne jsou ale "umem" vys.

Odkaz ke komentáři

1. Corum nedela JEDNY hodinky s turbem jako Omega.

2. Corum umi i zbytek HH komplikaci: perpetual calendar a repeater

3. Fashion modely v quartzu produkuji i dalsi, napr. Girard Perregaux, Piaget, Audemars Piguet (damske), ... A samozrejme Breitling a Omega jedou v quartzu taky ;)

A neni to jenom o turbu - napr. bridge strojek dela akorat Corum a JLC nebo Girard Perregaux (nejsem si ted z hlavy jistej).

Corum ma proste akorat asi nejvetsi zaber produkce. Navic... nejsou to masovy hodinky jako Omega, Rolex nebo B. Rozhodne jsou ale "umem" vys.

Přesně tak.Sice nemají takovou historii (tradici),je to mladá značka zal. 1955 ale umem patří ke špičce.Stejně podobně jako Franck Müller,taky nemají dlouhou tradici ale prodávají kousky v ceně cca 700.000,-EURO.

Odkaz ke komentáři

proste Corum umi akorat delaji hodinky co si jen tak kazdy nekoupi ...

To je krásná věta, děkuji ti za ni.

Já zatím sbírám odvahu ke koupi Corum Bat (mám je v avataru).

Spousta modelů Corum se mi líbí, jen zatím nevím, zda bych je unosil či nikoliv. A vůbec mi nevadí, že v těch, pro mě cenově dostupných, tepe jen obyčejná ETA.

Odkaz ke komentáři

Jo, tak jsem to nasel - ten strojek podobnej Corum Bridge je od JLC a je to Caliber 101 - jeste o kus vetsi masakr. Hmotnost strojku necely 1 gram:

Foto z roku 1929, tohle konkretni provedeni ma hmotnost strojku i s rucickami 0.9 gramu!

sikovni jsou ti kluci od JLC. uz i v roce 1929 :)

Odkaz ke komentáři

Ještě poznámka ke Corum. To je imho typický příklad toho, že člověk je při svém hodnocení zatížen tím, co má či nemá doma.

Myslím, že na fóru budou tyhle hodinky tak miximálně dvoje (a to jsem možná ještě optimista).

Majitelů Omega je mnohem více. A rozumím tomu, že je pro ně Corum pod Omegou. Rozumím, ale nesouhlasím.

Odkaz ke komentáři

boo-beek - faktem je ze Corum umi udelat hodinky s velkym H, ale kdyz se podivam napriklad na stranku watchery.com, kde jsou k prodeji, tak zjistim, ze zacinaji na cca 515 USD, drtiva vetsina je ve sleve oproti retail price 65+%, Breitlingu maji o poznani mene, max sleva 47%, min cena 2200 USD.. Omega je na tom prakticky srovnatelne jako Breitling.. Je to neco co uz nakousnul NiG - Seiko ma taky hodinky za mnoho desitek tisic, ale mraky hodinek po tisicovce, na prvni pohled/poslech clovek premitne mainstream te dane znacky a u Seika to je low-end (alespon v mych ocich), u Corum to je takovej zlatej stred - njesirsi zaber v rozmezi cca 800-1800 USD + vykyvy dolu, tech je uz malo, vykyvu nahoru se najde vetsi mnozstvi + rozpeti je temer do nekonecna..

A i prave z duvodu ktery uvadis by bylo dobry si urcit podle ceho se postavi ten zebricek.. pokud se bude stavet jako zebricek znacek, tak to nebude pouze podle toho jestli dana znacka ma turbo, x svych kalibru atp, ale podle jejiho nejsirsiho zaberu, protoze kdyby to bylo podle top modelu tak by prvni tri patra smerovaly velmi rychle do jednicky diky jednomu az nekolika jednotkam modelu.. A jak jsem psal drive, mnoho znacek svym rozpetim muze atakovat hranice nizsi, pripadne i bezproblemu o 1-2 vyssi tim kterym modelem, ale to uz neni basic diagram vnimani znacky.. ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...