Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem si dnes ještě na poslední chvíli před odletem z Pitěru stihl koupit na letišti tyhle hodinky:

3133-2129115.jpg

se známým kalibrem 3133. Vzhledem k tomu, že ten kalibr je poměrně starý, nečekal jsem rychlokorekci data, nicméně zarazilo mě, že při vytažení korunky do nastavovací polohy se nezastaví sekundová ručička. Je to u tohoto kalibru normální? K čemu tam ta sekundová ručička potom je, když sekundy de facto není možné nastavit?

Odesláno

Tak tohle je snad normalni :) Seridit se to da tak, ze az bude sekundova rucicka na 12 pozici tak velice jemne musis tlacit korunku v rezimu nastaveni casu jakoby zpet, ale ne tak silne, aby se zacaly otacet rucicky. Pak staci chvili udrzet a pustit az bude potreba. Chce to trosku cviku a jde to uplne hladce... :-)

Odesláno

Vypadají fajnově, kolikpak stály, jestli to není nemístná otázka? Jinak s tím časem je to pravda, kalibr 3133 nemusí mít hack pro zastavení vteřinovky a používá se Flaxem uvedený trik - stejné problémy jsou s některými asijskými strojky, tak se rentuje si ten trik pamatovat :)

Navíc v Rusku vteřina nic neznamená ;) (a u nás asi taky ne)

Odesláno
Vypadají fajnově, kolikpak stály, jestli to není nemístná otázka?

Nemístná otázka to rozhodně není - stály těsně pod 10.000 rublů (tuším něco jako 300 Euro?)

Ve skutečnosti vypadají ještě mnohem lépe než na fotkách - hlavně precisně provedený (postříbřený?) ciferník s vystupujícími kovovými čísly a značkami hodin. Prim není jediný, kdo má problémy s kvalitou propagačních obrázků ;-) Zkusím to kdyžtak dnes ještě nafotit tak, aby byla struktura ciferníku lépe vidět.

Odesláno

Jsou moc hezke! Dovedu si predstavit jak asi vypadaji v realu. Jaky vlastne maji prumer pouzdra? Pokud budes fotit nejake vlastni obrazky nezapomen na nejaky "na ruce" at si muze clovek udelat predstavu o jejich velikosti.

Odesláno

Kamojedov: ano, je to ta limitovaná edice (tuším 250 kusů), přesně stály 9.800 rublů (9k8)

flax: průměr nevím, jsou o něco málo menší než Fortis Flieger Chronograph (v tloušťce je pochopitelně rozdíl poměrně velký).

tom: reserva je u 3133 udávána ca 42 hodin bez běžících stopek a ca 35-37 s běžícími stopkami

BTW: v návodu se píše, že stopky se mají pouštět pouze pokud je to potřeba, neměly by běžet trvale.

Odesláno

A ja pridam svoji klasickou a pro nekoho uchylnou otazku :-)) jak pak jsou na tom s presnosti? Nebo chodej kolem plotu :-) K tomu nastaveni te vterinove rucicky musim dat za pravdu Flaxovi a Chronomagovi :-) musis jemne "tacit" na korunku proti smeru chodu sekundove rucky az se zastavi... mam Seika 5 a tam to presne tak chodi, vubec mi to nevadi fakt to chce jen trosku cviku a moc u toho nedejchat :-) Jeste ke strojku 3133 Viktor tu v sekci prodej napsal toto... Mají drobnou vadu, poměrně častou u tohoto kalibru: při spuštění stopek ručička odpočítávající minuty na subciferníku vpravo někdy, ne vždy, poskočí na čárku označující první minutu... jakou s tim mate zkusenost? Pak by me jeste zajimalo jakej je rozdil mezi kalibrem 3133 a 31681 krom toho ze ten posledni ma 24 hodinovej rezim... je jeste nejak vychytanejsi? :-) Porad mi docela desi jmi udavana denni nepresnost -20 to +40 s/day viz http://www.volmax-watches.com/aviator_chrono31681.htm

Odesláno

Na jedněch stránkách o chronografech jsem našel o 3133 tohle. Dávám to sem kvůli bodům 5 a 6.

Už se tu o tom mluvilo, ale taky mě to trochu zarazio.

1. The Model 3133 movement includes a chronograph timer. This is activated by pushing the timer button.

2. For stopping the timer it is required to press the timer button once more.

3. For setting the timer to the zero position it is required to press the reset timer button.

4. The timer is intended solely for measuring short time intervals.

5. CAUTION: Pressing the reset timer button while the timer is running will cause a failure of the mechanism!

6. Use timer 30min max ! It is not made to run all the time - your watch will gain or loose time!

Návštěvník RK
Odesláno

Chtěl jsem se zeptat jak vypadá to zlaceni. Uvádějí tam 5 mikronů což se mi zdá dost málo, bude se to asi odírat. Zajimavy je o trochu dražší model na http://www.aviator-buran.com/Buran/Details...81-2129335.html .

Já jsem chtel objednat ty na http://www.aviator-buran.com/Buran/Details...50-2106266.html ale odradilo mne právě to zlacení pouhými 10 mikrony. Bezne to delaji 20 mikrony coz se mi zda trvanlivější.

Odesláno

Ano, to příliš tenké pozlacení je jediná věc, které se tam trochu bojím. Mám ale předběžně zajištěno znovupozlacení, pokud by s tím byl nějaký reálný problém.

Ten dražší model má podle všeho jinak dělaný ciferník - leštěný/broušený směrem od středu, ne plastické soustředné kružnice a to se mi nelíbí tolik (mají i model s římskými číslicemi, ale ten jsem také zamítl kvůli reliefu ciferníku).

Ty, co jsi chtěl objednat, jsou pěkné, ale je to "jen" standardní ETA 7750. Kromě toho mně se v tomhle stylu líbí spíše Poljot-Prezident. Viděl jsem to na vlastní oči a ten ruský státní znak je vyvedený opravdu precisně.

Odesláno

Stran toho zlaceni, na kolik to tak vyjde a jak se to potom provadi? To by ti delal nekdo u nas, nebo nekde ve Volmaxu?

Odesláno
Jeste ke strojku 3133 Viktor tu  v sekci prodej napsal toto... Mají drobnou vadu, poměrně častou u tohoto kalibru: při spuštění stopek ručička odpočítávající minuty na subciferníku vpravo někdy, ne vždy, poskočí na čárku označující první minutu... jakou s tim mate zkusenost?...

Dnes jsem mluvil s jedním hodinářem a zároveň dovozcem hodinek, ve kterých několik modelů používá kalibr 3133 a prý o tom neví a ochotně mi ukázal asi 6 pokusů, že tomu tak není. Jak často se to tedy stává, komu se to stává ? A vypozoroval jste někdo nějakou souvislost, nebo příčinu ?

• po 2 týdnech...
Odesláno
Jeste ke strojku 3133 Viktor tu  v sekci prodej napsal toto... Mají drobnou vadu, poměrně častou u tohoto kalibru: při spuštění stopek ručička odpočítávající minuty na subciferníku vpravo někdy, ne vždy, poskočí na čárku označující první minutu... jakou s tim mate zkusenost?...

Dnes jsem mluvil s jedním hodinářem a zároveň dovozcem hodinek, ve kterých několik modelů používá kalibr 3133 a prý o tom neví a ochotně mi ukázal asi 6 pokusů, že tomu tak není. Jak často se to tedy stává, komu se to stává ? A vypozoroval jste někdo nějakou souvislost, nebo příčinu ?

Příčin může být několik:1.špatně seřízena západka,která zapadá mezi zuby kola, které odpočítává minuty

2. zub tohoto kola je v místě kdy se přetáčí na první minutu špatný.

Může tam být grod od frézování nebo trochu vetší šíře zubu.Západka přesně nedolehne a kolo se nepootočí o

danou vzdálenost.Tím,že se to stává jen občas je chyba jen na části zubu.

Doporučiji donést hodinky do servisu a požádat o nastavení západky a namazání její plochy,která zapadá mezi zuby.V případě opakující se chyby požádat o výměnu kola.

Odesláno

Mám Aviatory I s tímto strojkem a:

1. - zastavit vteřinovku uvedeným postupem nedokážu (ale zase mi to vůbec nevadí) ;-)

2. - přesnost je lepší, než jsem očekával; i když úplně nové dělaly divy (večer plně natažené a položené měly ráno o 10 min. víc!!!), teď se mi za cca. 14 dnů předběhnou tak o minutu.

3. - přeskakování minutové ručičky jsem nezaznamenal, ale zase mi někdy (v tak 40% případů) poskočí při zapínání vteřinovka chronografu o 1 sec., zastaví se a pak se rozejde tak, že nedojde k chybě měření. Je to známá věc a závisí na tom, "kdy" je před tím chronograf vypnut - kam mezi zuby zapadne západka.

Jinak maximální spokojenost.

Odesláno

Plus jsem si ještě vzpomněl na jednu "perličku", o které nevím, jestli to je specialita mého kusu, nebo jestli to je vlastnost společná 3133:

4. - když zapnu chronograf, jede vše správně; mezi 58. a 60. vtřinou dochází k pohybu minutové ručičky na pravém subdialu, v 60. vteřině je pohyb dokončen v vše je OK. Když ale např. v 119. vteřině vypnu stopky, minutová ručička se vrátí (za tu 1 vt. už vykonala 1/2 cesty mezi dvěmi minutami) a já tímpádem přečtu správně čas, např. 1 min. 59 sec. To je v zásadě správný postup. Problém je ale v tom, že když znovu pustím stopky (bez vynulování), tak se mi už ta druhá minuta při průchodu přes "12" nepřičte a já mám 1 min. a xx vteřin, čímž přicházím o minutu!

Máte s tím někdo zkušenosti, nebo jsem jediný?

Nějak extrémně mi to nevadí, nicméně si dokážu vymyslet situaci, kdy to může představovat problém... ;-)

Odesláno
Mám Aviatory I s tímto strojkem a:

1. - zastavit vteřinovku uvedeným postupem nedokážu (ale zase mi to vůbec nevadí) ;-)

2. - přesnost je lepší, než jsem očekával; i když úplně nové dělaly divy (večer plně natažené a položené měly ráno o 10 min. víc!!!), teď se mi za cca. 14 dnů předběhnou tak o minutu.

3. - přeskakování minutové ručičky jsem nezaznamenal, ale zase mi někdy (v  tak 40% případů) poskočí při zapínání vteřinovka chronografu o 1 sec., zastaví se a pak se rozejde tak, že nedojde k chybě měření. Je to známá věc a závisí na tom, "kdy" je před tím chronograf vypnut - kam mezi zuby zapadne západka.

Jinak maximální spokojenost.

2.Toto zrychlení mohlo mít dvě příčiny:1.Mohl se slepovat vlásek nepokoje(mastnota nebo vlhkost)

2.Velký kmit nepokoje(špatně sedlé péro v bubínku hnacího kola.)

3.Do tohoto kola žadná zapadka nezapadá.Je to způsobeno asi záběrem kola,které začne do tohota kola zabírat při spuštění.Jestli je to chyba nemohu spřesností říci.Lze to,ale seřídit šroubkem,který je nato určen.

4.Zkusit přenastavit západku,která do tohoto kola zapadá.

Odesláno

Jsem již delší dobu majitelem těchto hodinek.

Škoda jen, že jsem trošku pozdě přišel na tento web. Mohly být díky informacím od Vás "trošku "levnější.

3501.jpg

3500R.jpg

3500R2.jpg

A co je pěkné, mám hodinky zrovna s číslem 100. Jedná se o serii, kdy bylo vyrobeno 100 ks, jen nevím, zda nemají všechny č.100. :-))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...