Popelka84 Odesláno 16. července 2024 Nahlásit Odesláno 16. července 2024 Pevně věřím, že většina chrono nadšenců zde na fóru, zná legendární film Čelisti. Já je považuji za mistrovský kousek proslulého Stevena Spielberga, který dokázal držet diváky ve ztuhlém děsu po celý film, avšak co kritikové hodnotí nejvíce, je fakt, že divák má hrůzu ze žraloka, kterého uvidí až v podstatě v druhé polovině filmového dějství! Žralok je vůbec fascinující zvíře, a ne nejsem Radovan Krejčíř píšící recenze na hodinky z JAR, ale když se objevily hodinky Seiko Samuraj Save the Ocean White Shark Edition s úžasnými, a podobně jako ve filmu, skrytými žraločími detaily, hned jsem věděl, že je musím mít. A mám je už několik let a rád se s Vámi podělím o své poznatky: Hodinky jsem koupil v roce 2020, kdy jsem se, po několika týdenním kroužení kolem obchodu jako hladový sup, rozhodl je koupit. První co mne zarazilo již v obchodě při prvním nasazení na ruku byla jejich váha. Hodinky váží skoro 200 gramů a je to na ruce kancelářské a zcela nevypracované, znát. Nicméně masivní ocelové pouzdro i tah s potápěčskou extenzí prostě něco vážit budou. Jedná se o klasické potápky s 200 metrovou voděodolností, šroubovací korunkou a dýnkem, které je nádherně zdobeno vlnou ve svém středu. Jednosměrně otočná luneta se zvýrazněnými prvními 15 minutami je zcela nezbytnou součástí hodinek určených pro potápění. Nad čím ale opravdu člověk užasne, je naprosto dech beroucím způsobem udělaný ciferník. Pravděpodobně společnost Seiko přišla na to, jak vzít malý kus oceánu a zapouzdřit ho do hodinek, protože nechápu jakým výrobním postupem mohli docílit tak úžasného provedení modré nebo spíše "oceánské" barvy. Kdybyste se mne ptali jaká je to barva, tak Vám prostě neodpovím nebo kostrbatě popíši takto: "vypadá to jako hladina oceánu, kterou pronikají sluneční paprsky a vy jako potápěč sledujete tuto hru barev a světel ze dna mělkého oceánu u pobřeží dívajíc se směrem k hladině." Hodinky jsem měl na ruce za jasného dne, zataženého dne, pod hladinou vody, a ciferník vypadá pokaždé trochu jinak, ale vždy má tu nádherně oceánovou barvu. Máte z toho prostě pocit, že až budete dávat hodinky k hodináři na servis, tak byste ho měli upozornit nato, že možná je v těch hodinkách kousek oceánu, tak ať se mu to nerozteče po stole až je bude rozebírat. Na krásném ciferníku běhají ručičky v klasickém uspořádání v souladu s filosofii potápěčských hodinek a perfektní luminiscencí, kdy ručičky doslova září ve tmě a při troše nadsázky nepotřebujete svítilnu v mobilu. Hodinky mají na 3. hodině datumovku, kterou lze snadno nastavovat rychlo přetáčením po vysunutí korunky na první pozici. Hodinky mají samozřejmě hacking, protože v nich pulsuje srdce strojku Seiko 4R35 s rezervou chodu 41 hod. a 23 kameny. Mají také možnost ručního nátahu a ISO 6425 Divers specifikaci, což se přiznám bylo pro mne velmi důležité, protože jsem chtěl hodinky do vody a nepohody. Bystré oko čtenáře určitě objeví žraločí prvky na ciferníku, prvním je zakončení sekundové ručičky, které má tvar zadní ploutve Žraloka bílého a druhá ploutev kouká z vodní hladiny znázorněné na ciferníku na pozici 40. minuty. A samotný tvar této ploutve odkazuje na.... Verdikt: Hodinky nosím většinou na vodu a na outdoor aktivity a téměř je nešetřím. Plavou, stanují, jezdí s rodinou na výlety a jsou mým parťákem do nepohody. Mám je již 4 roky a za tu dobu s nimi nebyl jediný problém. Ano, jsou to automatické hodinky se strojkem střední-nižší třídy, ale mají poměrně slušně přesný chod, cca +-10s až 20 za den a spíše než funkci ukazování času pro mne plní funkci estetickou, mám totiž pocit, jako kdybych měl na ruce šperk než hodinky. Zdá se Vám to nadnesené? Ano, možná ano, ale kdo je někdy viděl na živo, mi určitě dá zapravdu, že povedenější "oceánskou" barvu by hledal těžko. Jediným problémem je, že se člověk chce neustále kochat a kolikrát lidé kolem mne pojali podezření, že kontroluji notifikace, když se na hodinky tak často divám:):). A jestli je doporučuji? ANO, 100% ano. A nejenom tyto Samuraje, ale i ostatní podobně laděné Samuraje od Seika, protože jsou to tool watch za velmi rozumnou cenu. Na ruce: Na stole: Na modrém tahu: Detail cifru a hádanka tvaru ploutve:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se