wrc.com Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Ahoj,co rikate na tenhle kousek.. http://www.goldeligius.cz/eshop/355563.cer...-617-11-037-00/ Chtel bych se tu jeste jako novacek zeptat,která sekundova rucicka se pohybuje ta velka nebo ta mala na chronografu?A byva to u vsech quartz chronografu pravidlem?Dik
okimm Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Celá řada Certin DS Podium je, myslím, vydařená. Teď mám na ruce obdobný model - není to sice z big kolekce (C536.7129.42.69), ale 40 mm mi přijde tak akorát. Jinak se samozřejmě pohybuje sekundovka malá (tj. na chronografu) - velká jede jen při spuštění stopek.
okimm Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Jejej, teď jsem se podíval na tu fotku pořádně a tam jsou ty ručky dvě...takže je možné, že jako sekundovka běží jedna z nich a ta malá stojí. Sorry.
wrc.com Odesláno 3. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Jejej, teď jsem se podíval na tu fotku pořádně a tam jsou ty ručky dvě...takže je možné, že jako sekundovka běží jedna z nich a ta malá stojí. Sorry. Diky,tobe tam bezi ta mala?Spokojenost?Jo a nemohl by jsi poslat foto jak vypadaji na ruce?
sauce Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 (upraveno) Jejej, teď jsem se podíval na tu fotku pořádně a tam jsou ty ručky dvě...takže je možné, že jako sekundovka běží jedna z nich a ta malá stojí. Sorry. Ne, tak to není Jedna z velkých vteřinovek je vteřinovkou stopek a ta druhá "velká vteřinovka" je minutovka stopek. Na číselníku jsou potom běžné vteřiny, které jdou pořád, a desetiny vteřiny stopek a hodiny stopek. U chronografu velká vteřinovka VŽDY (pokud to není fake) patří stopkám - je to z důvodu snazšího odečítání a také možnosti využití stupnic okolo číselníku - tachymetrická, telemetrická apod. Upraveno 3. února 2009 uživatelem sauce
okimm Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Ano, sauce to napsal správně Pořádně jsem se nepodíval na terčíky :-) Takže, jak jsem říkal - jako vteřinovka Ti pořád běží ta malá ručka v dolním terčíku. Fotku na ruce Ti klidně pošlu, ale musím si tu ruku nejdřív vyfotit, což možná zvládnu tak možná večer - jestli vydržíš. Jen mám model s černým ciferníkem...
wrc.com Odesláno 3. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Ano, sauce to napsal správně Pořádně jsem se nepodíval na terčíky :-) Takže, jak jsem říkal - jako vteřinovka Ti pořád běží ta malá ručka v dolním terčíku. Fotku na ruce Ti klidně pošlu, ale musím si tu ruku nejdřív vyfotit, což možná zvládnu tak možná večer - jestli vydržíš. Jen mám model s černým ciferníkem... Dik.Prave zapesti mam jen 18cm tak me budou mozna ty 40mm stacit ikdyz mam rad vetsi hodinky...Uvidim jak vypadaji na tve ruce..Napis prosim kolik mas jeste obvod zapesti...
bandicoot Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 (upraveno) Certinu chrono (DS First Lady) má žena a jsou to krásně povedené kvarcky. A soustředná vteřinová i minutová ručka stopek je vychytaná "komplikace" - na jeden pohled vidíš, kolik uběhlo. Upraveno 3. února 2009 uživatelem bandicoot
wrc.com Odesláno 3. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Znamena to,ze v default stavu jsou velke rucicky za sebou?
sauce Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 (upraveno) Znamena to,ze v default stavu jsou velke rucicky za sebou? Ano, stejně je to třeba i u Tag Heuer Link Chrono Quartz nebo Breitling Colt Chrono. U těch Breitlingů je to navíc vychytané tak, že jedna ručička má jako závaží písmeno B a druhá kotvu, takže při resetu na nulu se logo kompletně složí dohromady Upraveno 3. února 2009 uživatelem sauce
panedge Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Dik.Prave zapesti mam jen 18cm tak me budou mozna ty 40mm stacit ikdyz mam rad vetsi hodinky...Uvidim jak vypadaji na tve ruce..Napis prosim kolik mas jeste obvod zapesti... No tak Certiny sem měl taky v plánu a to dokonce 42 mm,ale když jsem je viděl ve skutečnosti tak teda mi spadla bradička dolů,protože sou prostě takový malinký...a 40 mm no to budou hadně malý miminka
Návštěvník Snow Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 (upraveno) Fascinuje mě výraz Cena na dotaz, dokážu si představit, že se něco takového objeví u Vacheron Constantin nebo Patek Phillippe, kdy se má zájemce cenu dozvědět pod dohledem lékaře a s nitrákem pod jazykem. Hodinky bych nebral, quartz Tě omrzí a těžko se ho budeš zbavovat. Kup si mechaniku, budeš mít hezký rotor. Edit - úprava fotografie Upraveno 3. února 2009 uživatelem Snow
okimm Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Odesláno 3. února 2009 Dik.Prave zapesti mam jen 18cm tak me budou mozna ty 40mm stacit ikdyz mam rad vetsi hodinky...Uvidim jak vypadaji na tve ruce..Napis prosim kolik mas jeste obvod zapesti... Tak změna plánu. Jak jsem se na ty moje hodinky dneska pořád díval, tak jsem zjistil, že se opožďujou, tak jsem je odnesl na přeměření baterky, které ukázalo, že baterka je v pořádku, tudíž je poslali někam, nevím kam. Takže hodinky teď nemám a nemůžu udělat fotku. Doufám, že jsem Tě tím moc neviděsil ;-)) Sám hodinář se divil, že zrovna tyhle Certiny mají problém. Jinak obvod zápěstí taky nemám velkej - budu mít taky těch 18-19 cm a řekl bych, že těch 40 mm je akorát. Ale nejlepší je to samozřemně zkusit. Jinak, co se týká quartz chronografu, tak si myslím, že tahle řada od Certiny patří k těm nejhezčím. Jo, a pokud Ti někdo říká, že 40 mm je málo (viz. panedge), tak bych řekl, že to jsou kecy. Možná pro někoho, kdo má velký ruce. Ale většinou se průměry pohybujou kolem toho čísla - já bych víc jak 42 mm asi ani nebral. A ještě k příspěvku, co poslal snow: cena na dotaz tam je jednoduše proto, že je to novinka je ceny ještě neví - žádnou vědu bych v tom fakt nehledal. A řešit tady a teď jestli si koupit quartz nebo automaty, to mi připadá úplně zcestný. Tak snad se wrc.com rozhodl pro quartz z nějakýho důvodu, ne? Třeba chce hodinky, se kterýma může vyjet na kolo, nebo je nosit při nějakým jiným sportu, kterej by automaty nemusely vydejchat. Všichni snad asi ví, jakou hodinařskou hodnotu mají automaty a quartzy, netřeba to řešit a ani to není téma tohoto vlákna.
wrc.com Odesláno 4. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2009 jj,kvarce beru i proto ze s nima budu casto venku,sport,na rybach,atd..mozna neudelaji takovou ostudu ani kdyz si je vezmu ke kosili prip.obleku...nicmene do budoucna nevylucuju nakup nejakych peknych mechanik..Jinak se o tomto dilema hoooodne dlouho premyslel jaky typ strojku si mam koupit. Zatim asi vyhrali ty kvarce..ale uz sem pokukoval po Longinech z Master col.(tam me zarazi jen ta mala vodotesnost,jinak krasa),Omega Seamaster Chrono a snem jsou Planet Ocean....
Leclerc Odesláno 4. února 2009 Nahlásit Odesláno 4. února 2009 jj,kvarce beru i proto ze s nima budu casto venku,sport,na rybach,atd..mozna neudelaji takovou ostudu ani kdyz si je vezmu ke kosili prip.obleku...nicmene do budoucna nevylucuju nakup nejakych peknych mechanik..Jinak se o tomto dilema hoooodne dlouho premyslel jaky typ strojku si mam koupit. Zatim asi vyhrali ty kvarce..ale uz sem pokukoval po Longinech z Master col.(tam me zarazi jen ta mala vodotesnost,jinak krasa),Omega Seamaster Chrono a snem jsou Planet Ocean.... No kvarcky maj tu úžasnou výhodu, že až ti jednou odejdou do kopru (jako se to stalo mně s Certinama Chrono DS asi po pěti letech), tak ti nabídnou ten úžasnej plastovej ETA kalibr asi za tři litry, takže vyměníš a jedeš dál...
Vit Odesláno 4. února 2009 Nahlásit Odesláno 4. února 2009 ............ Jinak obvod zápěstí taky nemám velkej - budu mít taky těch 18-19 cm a řekl bych, že těch 40 mm je akorát. Ale nejlepší je to samozřemně zkusit. ......... Jo, a pokud Ti někdo říká, že 40 mm je málo (viz. panedge), tak bych řekl, že to jsou kecy. Možná pro někoho, kdo má velký ruce. Ale většinou se průměry pohybujou kolem toho čísla - já bych víc jak 42 mm asi ani nebral. .............. Myslím, že 18 - 19cm už je dost velký obvod zápěstí.
okimm Odesláno 2. března 2009 Nahlásit Odesláno 2. března 2009 Hodinky mám zpátky, ale až do teď jsem neměl čas je nafotit. Takže se omlouvám za zdržení. Udělal jsem dvě fotky v krabičce a dvě na ruce (což vážně není lehký ), takže jsem jednu fotil jako odraz v zrcadle. Obvod zápěstí mám cca 18 cm. Tak snad Ti to pomůže při výběru - pokud ses už teda nějaký quartz nepořídil.
foxik28 Odesláno 6. září 2009 Nahlásit Odesláno 6. září 2009 Hodinky mám zpátky, ale až do teď jsem neměl čas je nafotit. Takže se omlouvám za zdržení. Udělal jsem dvě fotky v krabičce a dvě na ruce (což vážně není lehký ), takže jsem jednu fotil jako odraz v zrcadle. Obvod zápěstí mám cca 18 cm. Tak snad Ti to pomůže při výběru - pokud ses už teda nějaký quartz nepořídil. Jsou krásné pořád zvažuju jít do podii v automatu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se