mischa Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2009 chyba, jejich záruka byla vždy 6 měsíců a klekly většinou po 7-8 měsících. Ale dá se to spasit tím, že se dá setrvačka , nebo některá ze součástí kroku /podle toho, co je vyklemžaný/ z jinýho kousku, kde není opotřebované totéž a běží to další půlrok dál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 28. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2009 Kdyby měl někdo zájem o ty hodinky hned ze začátku vlákna, jsou na eBay... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 5. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2009 Kdyby měl někdo zájem o ty hodinky hned ze začátku vlákna, jsou na eBay... Neverim svym ocim! Ty hodinky se prodaly za neuveritelnych 98.02 EUR!!! No jakoze raritka dobra, ale stovku bych za ne tedy nedal ani nahodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 5. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2009 Ono to bude nejspíš tím, že ty hodinky nikdo nenosil, protože při každodenním nošením by do roka umřely No, mě umřely během prvního měsíce dvoje Breitlingy, každé za více než 100k Sice opraveny v záruce, ale 2 měsíce bez hodinek a ty první šly po třech měsících do servisu znova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 6. března 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2009 Neverim svym ocim! Ty hodinky se prodaly za neuveritelnych 98.02 EUR!!! No jakoze raritka dobra, ale stovku bych za ne tedy nedal ani nahodou. Do 3Oti Euro bych je bral... tohle už bylo opravdu moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 10. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2009 Nedávno jsem ulovil jedny Ruhla Digi v celkem slušném stavu a červené barvě. Pohrál jsem si snimi a výsledek je na následujících fotkách. Znovu mě překvapilo, že strojek je i po třiceti letech funkční a denní odchylka je cca 1 minuta. Na bezkameňák mi to přijde slušné. Po přečtení něktrých příspěvků o výdrži a spolehlivosti kalibru jsem se rozhodl podrobit je dlouhodobému testu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gryll16 Odesláno 18. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2009 Niekedy v prvej polovičke 80-tych rokov, keď som mal asi 12 rokov som dostal svoje prvé lepšie hodinky - RUHLA. Mali taký nejaký diver vzhľad a plastový remienok s dierami. Bol som z nich úplne hotový a tak mi nevadilo ani to, že stabilne urobili +8 min/24 hod. a začali sa rosiť pod sklíčkom - podotýkam, že som ich NIKDY nemal vo vode a chránil aj pred dažďom. Svoj koniec našli v bežnej detskej ohadzovačke kameňmi. V poslednej chvíli som reflexne dal ruky pred tvár a letiaci kameň im spravil slušnú dieru do sklíčka... Možno mi zachránili zdravie... Inak ten tik chrániť hodinky pred dažďom mi zostal dodnes. A nepomáhajú ani nápisy na hodinkách WR20BAR. Asi by som s tým mal ísť k doktorovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bflmpzwrx3257z Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2009 Já bych tedy řekl že ano, prim byl také masová produkce, poljot a kirovskije atd. také, ale s tímhle to nemá srovnání. Design tohoto druhu dozajista brzo pofrčí, o tom není pochyb, leckde to můžeme vidět už teď. Nic to ale nemění na tom, že to byla žalostná kvalita a absolutní pohrdání zákazníkem, jak bylo v komunismu zvykem. o strojku, zpusobu vyroby urcite neni pochyb, ze je to marnost nad marnost, ale ten design je na svoji i dnesni dobu naprosto skvely... to ze ted jde do mody je uplne jedno, to jde ve vlnach... s dobou :] kdyz se na to clovek podiva z uhlu kvality designu, tak by urcite stalo za to najit autora a jeho dalsi veci, protoze ten clovek to mel v ruce... v hlave, proste sekac... stovka na ebay je samo vysroubovana, ale jako ukazatel kvality odpovida bezchybne ne? :] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bflmpzwrx3257z Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2009 (upraveno) Nedávno jsem ulovil jedny Ruhla Digi v celkem slušném stavu a červené barvě. Pohrál jsem si snimi a výsledek je na následujících fotkách. Znovu mě překvapilo, že strojek je i po třiceti letech funkční a denní odchylka je cca 1 minuta. Na bezkameňák mi to přijde slušné. Po přečtení něktrých příspěvků o výdrži a spolehlivosti kalibru jsem se rozhodl podrobit je dlouhodobému testu a to tu mame jeste tyto fesaky v modrem na ebay za 150eur... ja bejt sberatel, tak se na ne snad zacnu specializovat... :]] koukam ze od vlozeni ubehlo pet mesicu, jak probehl test? Upraveno 8. prosince 2009 uživatelem bflmpzwrx3257z Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaryn Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 koukam ze od vlozeni ubehlo pet mesicu, jak probehl test?Asi nevydržely běžet tak dlouho. Normální bylo, (když jsem pašoval chronografy apod.) že se celník ptal jestli ještě jdou. Jinak za totáče Ruhla měla skoro nejhezčí designe z RVHP, bohužel kvalita těžce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 O designu není pochyb, u těch chronografů co postnul mischa je třeba strašně pěkný tvar pouzdra, jedny také mám tak to můžu potvrdit. Celý problém je ale v kalibru. Ten šel seřídit dost přesně, ale výdrž to nemělo a ani nemohlo mít. Setrvačka je totiž "uložena" ne v ložisku ale pouze v takovém důlku, hřídel setrvačky má kuželové zakončení. Ty kuželky se po čase zákonitě omydlí no a tak se za čas vyměnila celá setrvačka. Můj hodinář ještě nějaké má, také mi jí měnil. Zkrátka řešení chytré asi jako trabant. Doufám že mne nebudou kamenovat příznivci trabi klubu. Také jsem s ním jezdil! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 13. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2009 koukam ze od vlozeni ubehlo pet mesicu, jak probehl test? Asi nevydržely běžet tak dlouho. Normální bylo, (když jsem pašoval chronografy apod.) že se celník ptal jestli ještě jdou. Jinak za totáče Ruhla měla skoro nejhezčí designe z RVHP, bohužel kvalita těžce Test proběhl absolutně pozitivně ,hodinky se ustálily na cca 1 minutě za den a po třech měsících mě přestalo bavit je natahovat. Takže tři měsíce šly a myslím, že by vydržely klidně ještě nějaký čas. Vzhledem k uložení setrvačky by ovšem ten čas byl omezený. Nic to ale nemění na tom, design je parádní (aspoň z mého pohledu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 1. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2010 Získal jsem neskutečné Ruhly masivní, ale velmi lehké pouzdro z bílého kovu, místo ruček plexi kroužky z rudou tečkou (vteřinovka je čárka) a velmi tradiční bezkamenový strojek. A k tomu ten marnotratný design 70´let. Samozřejmě také zcela dobový pružný tah. Vlastně se ani moc nedivím, že jsou v celkem dobrém, jakoby nenošeném stavu. Tohle snad nemohl nikdo nosit. To vypadá jak hodinky ze Star Treku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diable Odesláno 12. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2010 Chronografy jsou super. Digitálky mám modré a červené, sehnal jsem je minulý týden. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se