Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ode dne kdy jsem vlozil svuj prvni prispevek uz ubehlo hezkych par mesicu. Nemuzu uverit, ze jsem se tehdy ptal na Vas nazor na Casio Oceanus. Vazne jsem to byl ja??

Dnes jsem jiny clovek. Na me ruce prevazne tikaji mechaniky, a quarzky ci digitalky mam vyhrazene na okamziky kdy vylevam domestosem zakouti zachodove misy. A dnes jsem se taky rozhodl pro radikalni krok - chci hodinky s velkym H (ten dvojsmysl si nechejte :smile_anim: ) To cemu se rika Haute Horlogerie, hodne budicku (to jedine mne jeste nepustilo) zkratka neco co vyvola uznani a nevynucene pokyvovani mnoha registrovanych clenu chronomagu.

Chci neco opravdu "chic", neco co mozna jednou predam potomkum. Nebudou to tzv definitivni hodinky, ale rozhodne budou nezpochybnitelnym vladcem vsech ostatnich v me skromne sbirce.

Limit bych videl tak na 60 papiru. Pro mne je to kupa penez, a jiste potrva dost dlouhoou dobu nez potrebnou castku dam dohromady: Ale ja nepospicham, mam co nosit a je z ceho vybirat.

Pratele, tady je foto toho co bych si tak zhruba predstavoval. Vase poznamky k danemu modelu ci znacce a dalsi doporuceni jsou vitane

post-3985-1233876215.jpg

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Šedesát tisíc je slušná kupa peněz, to už lze hezky vybírat. Kdybych zůstal u Longines, bral bych můj oblíbený Clous de Paris ok357.gif.

Edit - pozor, velkou nectností Longines je malá WR.

zdroj

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno
  Snow napsal:
Šedesát tisíc je slušná kupa peněz, to už lze hezky vybírat. Kdybych zůstal u Longines, bral bych můj oblíbený Clous de Paris ok357.gif.

v realu sou desne nudny a nezazivny..

DSCN0249.jpg

DSCN0252.jpg

Odesláno

4 Smarter:

Pokud jsi milovnik budicku a okenek, tezko si u Longines mohl vybrat jine:-)

Jses si ale fakt jistej, ze tech bazmeku tam nejni moc???

U tech co postoval Snow je moooc pekne umisteni indexu po vnitrnim boku pouzdra.

Odesláno
  Snow napsal:

zdroj

Jsou moc pekne, ale ja mam v lasce indexy. Znacne me to omezuje ve vyberu nejen techto "primarnich" ale i ostatnich hodinek. Carky mi proste nestaci (kazdy je uchyl na neco, ze?)

Co se tyce WR - taky jsem se divil ze tam neni alespon 5ATM, nicmene muzu s naprosto cistym svedomim tvrdit, ze tyto hodinky vodu nezahlednou ani z deklarovanych 30 metru :angel:

Odesláno
  cody napsal:
4 Smarter:

Pokud jsi milovnik budicku a okenek, tezko si u Longines mohl vybrat jine:-)

Jses si ale fakt jistej, ze tech bazmeku tam nejni moc???

U tech co postoval Snow je moooc pekne umisteni indexu po vnitrnim boku pouzdra.

Tech neni NIKDY moc :lol:

Jinak na ebay jsou ty mastery na tahu za necelych 2000USD :guiltysmiley: Poradi nekdo ze zkusenejsich na kolik by vysla cena ve finale (doprava + pripadne poplatky, moc se v tom neorientuji). Nechce se mi verit ze V CR se na reminku prodavaji za 65k...

Odesláno (upraveno)

Mě se to líbí... stejně jako jsem postoval překomplikované Pateky a stejně jako pořád zírám na moje SMPro Moon Phase a hlavně na to polední překlápění.

Komplikace "phase de lune" mě na hodinkách oslovuje téměř vždy.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Kdyby to nemusely bejt londžýny, tak znám hodinky, který budou chic navěky a se kterejma bude člověk vypadat pokaždý jako někdo, kdo ví, kde má ručník: Omega Speedmaster Professional, model 3570.50.00, proslulej taky pod přezdívkou "Moonwatch".

Hodinky, který by chtěl zdědit každej.

Odesláno
  farářskej napsal:
Kdyby to nemusely bejt londžýny, tak znám hodinky, který budou chic navěky a se kterejma bude člověk vypadat pokaždý jako někdo, kdo ví, kde má ručník: Omega Speedmaster Professional, model 3570.50.00, proslulej taky pod přezdívkou "Moonwatch".

Hodinky, který by chtěl zdědit každej.

Nad timto kouskem by se taky dalo meditovat. Ale potrebuji neco do 40mm - mala rucicka :guiltysmiley: 42mm jsem mel a nezvykl jsem si pres veskerou snahu... Jinak rozumim tomu spravne ze nemaji datum nebo to jen nevidim...

Odesláno (upraveno)
  smarter napsal:
Jinak rozumim tomu spravne ze nemaji datum nebo to jen nevidim...

Moonwatche opravdu datum nemají a co navíc, nemají ani automatický nátah, natož hacking sekundové ručky ;)

Upraveno uživatelem sauce
Odesláno

jsou super, taky jsem o nich často uvažoval a stále uvažuji..Možná jsou nudné ale nádherné..

Jdi do toho..Zpracování perfektní a jedny z nejhezčích s moonphasem..

Odesláno

Výborná volba, máme podobný vkus.

Dlouho hledám hodinky na internetu, propadl jsem tomu, jen jsem chodil jinýma cestičkama a na chronomag narazil před půl rokem. To už na mě nebylo co zkazit, jen jsem tu rád zakotvil. Dlouho před vstupem sem jsem měl vyhlídnuté Master Collection Longines, jako jednu z možností. Pasu obecně po komlikacích typu kalibru 7751. (date pointer, day, moth, moon). Tady je navíc chrono, které k tomu přidávájí ty nejlepší firmy. Ale znamená to vždy vyšší cenu.

Drobná poznámka, na Longines na obr. se mi nelíbí asi FRA(?) den v týdnu, pak tedy i měsíc, i když tam to tolik nebolí. Pohlídal bych si zda se dají koupit s ENG verzí. Ale je to samozřejmě věc individuální.

Zatím můj favorit s podobnou funkcí, ale maličko jednodušším zpracováním je Epos.

Odesláno
  smarter napsal:
....... Nebudou to tzv definitivni hodinky, ale rozhodne budou nezpochybnitelnym vladcem vsech ostatnich v me skromne sbirce.

Ještě jsem zapomněl - defintivní hodinky se tady taky hodně probíraly, jsou na to různé názory. Nejčastěji, že definitivní hodinky prostě neexistují. To může být i pravda, ale důležité je vždycky kupovat takové hodinky, které by definitivními mohly klidně býti. A takové ty Longines určitě jsou.

Odesláno
  Dingo napsal:
na Longines na obr. se mi nelíbí asi FRA(?) den v týdnu, pak tedy i měsíc, i když tam to tolik nebolí. Pohlídal bych si zda se dají koupit s ENG verzí. Ale je to samozřejmě věc individuální.

Drtivá většina hodinek má možnost výběru ze dvou jazyků, takže je nanejvýš pravděpodobný, že i u L. to tak bude...

Dingo napsal:
Ještě jsem zapomněl - defintivní hodinky se tady taky hodně probíraly, jsou na to různé názory. Nejčastěji, že definitivní hodinky prostě neexistují. To může být i pravda, ale důležité je vždycky kupovat takové hodinky, které by definitivními mohly klidně býti. A takové ty Longines určitě jsou.

Jasně že existují definitivní hodinky - Breguet, Blancpain nebo Patek Philippe :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...