pavča Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 Přeji dobrý den, jsem nově registrovaný člen fóra a příznivec pěkných hodinek. Plánuji nákup společenských hodinek a již několik měsíců i několikrát denně navštěvuji stránky ELTONu a kochám se prohlížením hodinek Prim. Primky byly mé první moc a moc vytoužené hodinky, které mi rodiče koupili, když už téměř celá třída hodinky nosila a pro mě to byl jen nedostupný sen. To bylo času, co jsem prostál před výlohou hodinářství. Ale to už je dávno, to byl asi tak rok 1958. Čas běží, dnes jsem tak nějak, kulantně řečeno, pán v letech a asi trochu blbnu, ale po éře několika jiných mechanických a digitálních hodinek jsem se vrátil ke klasice. No ke klasice, mnozí z fóra chronomag mě nebudou mít rádi a sjedou mě, když říkám ke klasice. Protože trochu cestujeme, koupil jsem si tzv. outdoorové hodinky. Po delším výběru jsou to TISSOT T-Touch Expert, protože jsem chtěl mít kompas, duální čas, prognózu počasí, atd. - vím, že to mnoho lidí neuznává, ale tak nějak se mi to zdálo to pravé. Koupili mi je známí ve Švýcarsku, takže mě přišly v té době, díky kurzu Eura, asi na 15.000,- Kč, takže to asi šlo. Ale když jdeme třeba do divadla, tak se mi tyto hodinky zdají silně nepříhodné a z toho vzešel můj záměr pořídit si klasické mechanické společenské hodinky. No a jsme u toho - velmi se mi líbí PRIM Linea 40, v nerezovém provedení s černým číselníkem. Asi bych volil individualizaci bez datumového okna (díky zraku, pokaženému pošilháváním do cizích karet, datum stejně nevidím), ale nevím, zda je výhodnější a hezčí konkávní nebo cylindrické sklíčko (u konkávního se trochu obávám zkreslení při pohledu na okraj ciferníku), asi by byly vhodné modřené šroubky, jinak nevím, co ještě má význam pro zlepšení vzhledu strojku. Hodně mi chybí na stránkách ELTONU nějaká stránka s obrazovou nabídkou různých provedení a "vylepšení" vzhledu, není si vlastně z čeho vybrat, popis možností v individualizace objednávky běžnému člověku nic neřekne. Ale proč se také na vás obracím, nevím, jak je cenově ELTON v relaci. Když se podívám do výlohy prodejny hodinek, tak v podobné cenové relaci a i v relaci cenově nižší vidím velké množství hodinek jiných i renomovaných značek a to i hodinek velice hezkých. Ale zase je to sériová velkovýroba, kdežto z ELTONu je to "kusovka". Nepletu se? Děkuji za trpělivost a Váš názor.
skalis Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 ...čeho vybrat, popis možností v individualizace objednávky běžnému člověku nic neřekne. Ale proč se také na vás obracím, nevím, jak je cenově ELTON v relaci. Když se podívám do výlohy prodejny hodinek, tak v podobné cenové relaci a i v relaci cenově nižší vidím velké množství hodinek jiných i renomovaných značek a to i hodinek velice hezkých. Ale zase je to sériová velkovýroba, kdežto z ELTONu je to "kusovka". Nepletu se? Děkuji za trpělivost a Váš názor. Ahoj, Pokud pujdes do obchodu/eshopu, tak skutecne narazis na podobne hodinky v nizsi cenove relaci (napr. Stowa). Duvodem je, jak rikas, skutecnost, ze Elton nema klasickou pasovou vyrobu, ale vyrabi na zaklade individualni zakazky. Proto je cena cena oproti srovnatelnym hodinkam jinych znacek nastavena vyse. Protihodnotou Ti ale muze byt moznost individualnich uprav (barva atd... nebo i ta absence datoveho okna), za ktere si samozrejme priplatis. Nekdo se Ti mozna bude usklibat, zes dal za primky pres dvacet tisic, ale z toho si nic nedelej. Kazdopadne bys mel hodinky, ktere nebudes potkavat na kazdem druhem zapesti. Na webu Eltonu mi taky chybi vice fotek a myslim, ze je to skoda. Ale nejlepsi bude, kdyz budes kontaktovat pana Prokopa (kontakt na webu Primu) a domluvis se s nim. A pro prvni predstavu si muzes projit fotky tady na foru, protoze mnozi clenove hodinky od Eltonu maji a vznikly tu i tri (pokud se nepletu) limitovane serie s ruznymi individualizacemi. Pak take najdes spoustu fotek renovovanych (hlavne Prim Sport) kousku. Kazdopadne preji stastnou ruku pri vyberu! Mimochodem, Prim Linea jsou velmi povedene hodinky!
Onisan Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 Než něco koupíš, tak si projeď a hlavně prohlédni naživo i hodinky těch jiných značek... Jen tak pak oceníš kvalitu
pavča Odesláno 6. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2009 Než něco koupíš, tak si projeď a hlavně prohlédni naživo i hodinky těch jiných značek... Jen tak pak oceníš kvalitu Děkuji za odpovědi a rád bych se zeptal na to, jak to vlastně je se strojkem. Je to originál výroba PRIM, nebo je to ETA? V popisu kalibru u LINEA 40 a dalších je uveden kalibr 73 a u něj se uvádí "Odvozen od ETA 2824-2" a na obrázku je stroj vyrobený ve Švýcarsku. Takže se osazují stroje ETA přeznačené na PRIM? Děkuji za odpověď.
Návštěvník YPO? Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 Děkuji za odpovědi a rád bych se zeptal na to, jak to vlastně je se strojkem. Je to originál výroba PRIM, nebo je to ETA? V popisu kalibru u LINEA 40 a dalších je uveden kalibr 73 a u něj se uvádí "Odvozen od ETA 2824-2" a na obrázku je stroj vyrobený ve Švýcarsku. Takže se osazují stroje ETA přeznačené na PRIM? Děkuji za odpověď. je to tahle ETA --- zbytek ceny je ten obal
Adam99 Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 je to tahle ETA --- zbytek ceny je ten obal Možná bych doplnil : a ta krásná pohádka okolo
Vlastimil Talanda Odesláno 6. února 2009 Nahlásit Odesláno 6. února 2009 Ahoj, naprosto se stotožňuji s tímto názorem. Hlavně přeji šťastnou ruku při výběru a ať se z nich raduješ hodně dlouho Ahoj, Pokud pujdes do obchodu/eshopu, tak skutecne narazis na podobne hodinky v nizsi cenove relaci (napr. Stowa). Duvodem je, jak rikas, skutecnost, ze Elton nema klasickou pasovou vyrobu, ale vyrabi na zaklade individualni zakazky. Proto je cena cena oproti srovnatelnym hodinkam jinych znacek nastavena vyse. Protihodnotou Ti ale muze byt moznost individualnich uprav (barva atd... nebo i ta absence datoveho okna), za ktere si samozrejme priplatis. Nekdo se Ti mozna bude usklibat, zes dal za primky pres dvacet tisic, ale z toho si nic nedelej. Kazdopadne bys mel hodinky, ktere nebudes potkavat na kazdem druhem zapesti. Na webu Eltonu mi taky chybi vice fotek a myslim, ze je to skoda. Ale nejlepsi bude, kdyz budes kontaktovat pana Prokopa (kontakt na webu Primu) a domluvis se s nim. A pro prvni predstavu si muzes projit fotky tady na foru, protoze mnozi clenove hodinky od Eltonu maji a vznikly tu i tri (pokud se nepletu) limitovane serie s ruznymi individualizacemi. Pak take najdes spoustu fotek renovovanych (hlavne Prim Sport) kousku. Kazdopadne preji stastnou ruku pri vyberu! Mimochodem, Prim Linea jsou velmi povedene hodinky!
cody Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 Ahoj. Me se z dnesni produkce libi Svatovaclavske. Pokud chces nejakou individualizaci (vyryti jmena, datumu, neco na ciferniku, repase stareho strojku apod) pak ti asi vyhovi jenom Prim-Elton. Zase je to vykoupeno vetsi cenou nez je v teto tride hodinek ve svete bezne. Pri tvem veku si ale asi sam umis odpovedet na otazku zda jsi ochotny do toho jit. Urcite je fajn domluvit si schuzku v Eltonu a podivat se tam, pak kouknout na zivo na ostatni hodinky jinych znacek. Nostalgie neni nic spatneho, ale nekdy ustoupi kdyz vidis kolik muziky se za pripravene penize da poridit. A to vubec nemluvim o tom co muzes poridit na e-bay nebo v bazaru tohoto fora. Neni nic neobvykleho koupit hodinky v perfektnim stavu v komplet baleni s jasnym puvodem za polovinu ceny novych.
pavča Odesláno 7. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2009 Ahoj. Me se z dnesni produkce libi Svatovaclavske. Pokud chces nejakou individualizaci (vyryti jmena, datumu, neco na ciferniku, repase stareho strojku apod) pak ti asi vyhovi jenom Prim-Elton. Zase je to vykoupeno vetsi cenou nez je v teto tride hodinek ve svete bezne. Pri tvem veku si ale asi sam umis odpovedet na otazku zda jsi ochotny do toho jit. Urcite je fajn domluvit si schuzku v Eltonu a podivat se tam, pak kouknout na zivo na ostatni hodinky jinych znacek. Nostalgie neni nic spatneho, ale nekdy ustoupi kdyz vidis kolik muziky se za pripravene penize da poridit. A to vubec nemluvim o tom co muzes poridit na e-bay nebo v bazaru tohoto fora. Neni nic neobvykleho koupit hodinky v perfektnim stavu v komplet baleni s jasnym puvodem za polovinu ceny novych. Díky, no trochu jsem ztratil humor při představě, že strojek tvoří jen zlomek ceny a většinu ceny tvoří pouzdro. A to ještě cenu navýší každá maličkost. Díval jsem se, mimo jiné, na hodinky Stowa. Například Stowa Antea s černým ciferníkem jsou velice hezké, stojí cca polovinu ceny Prim Linea 40 a přitom mají stejný strojek, dokonce mají modřené šroubky v základní ceně. A Stowa Marine Original jsou nádherné, a opět mají v základní ceně modřené šroubky, rytou korunku. Přiznám se, že se mi to zdá trochu serióznější přístup než u ELTONU, ale to je věc jejich obchodní politiky, to je v pořádku. Měl jsem, třeba trochu naivně, na mysli i pomoc českému podniku. No budu se dívat dál a uvidíme. Zatím děkuji všem za názory a rady. Pavel.
cody Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 (upraveno) Díky, no trochu jsem ztratil humor při představě, že strojek tvoří jen zlomek ceny a většinu ceny tvoří pouzdro..... Ono tohle ale plati u vetsiny produkce do cca 60-70000kc. Vyjma japoncu a rusu a ciny. Jinak s touhle ETA se daji koupit cele hodinky, myslim ze znacky Guen za cca 1600kc. Tj. levnejc nez samotnej strojek. Je fakt ze treba Breitling, Omega a jine zvucne znacky si ten zakladni kalibr od ETY nejak upravi, jak to vi jen oni. Ale muzes uverit reklamam a hned se ti je lehceji bude platit:-) V te cene se promita i kvalita opracovani, sklo, cifernik, rucky, korunka, kvalitni tah nebo reminek, napad, historie firmy, sit servisu... Neda se to takhle zjednodusit. Jinak pokud se ti nelibi cina, japonsko, rusko tak je Stowa nebo Steinhard dobra volba. Delaji to lidi ve svete hodinek znami a maji super pristup k zakaznikum. Zkus kouknout jeste na nemecky Nomos, ti si delaji strojky sami a maji krasne modely. Cena je podle me velice umerna. http://www.chronomag.cz/clanek/2008-12-01/...ene-vyroby.html http://www.chronomag.cz/clanek/2008-06-19/...ojku-nomos.html Zkus vpravo nahore funkci HLEDAT a pak podle klicovych slov si nech zobrazit TEMATA. Najdes spostu informaci a kdyz posles autorovi (majiteli) SZ - soukromou zpravu urcite ti odpovi. Nebo se ptej tady. Lina huba holy nestesti:-) Upraveno 7. února 2009 uživatelem cody
spiderer Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 Tak nejak jak rika cody - cena zakladniho strojku je skoro to nejmensi v cene nekolik desitek tisic CZK u Breitlingu taky za 60.000 CZK, clovek muze najit (celkem snadno) ETU 2824, ktera ma hodnotu okolo 2 tisic.. Vzdykcy zalezi na tom co vsechno clovek za ty penize dostane a osobne mam pocit, ze mimo Prim za stejny penize dostanes asi vic - krome placenych individualizaci a osobniho pristupu
pavča Odesláno 7. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2009 No jsem velmi rád, že jsem se do této diskuse odvážil napsat, protože jsem byl prakticky napevno rozhodnutý pro hodinky PRIM a najednou je to trochu jinak. Děkuji za poslední názory. Na NOMOS jsem se díval již dříve, protože mám kapesní hodinky NOMOS a je to nádherný stroj, ale cenově jsou hodinky této značky trochu výše. Po pročtení článků, prohlídce různých stránek, porovnání ceny a toho co se za ní nabízí, a po selekci toho co se mi líbí, se mi více a více zdá optimální nabídka značky STOWA, konkrétně STOWA Marina Original, matové provedení. Ale ještě s výběrem nekončím, do 60. narozenin mi ještě chvilka na kochání se těmito velice příjemnými úvahami zbývá.
gas Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 myslím, že k 60nám stojí za to připlatit, minimálně za vlastní kalibr, vyjímečnost a skvělé zpracování
cody Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 Takhle mi delat chute.... Nadhera! Tohle ja dostat k jubileu dosmrti nezapomenu.
Návštěvník Kamil Odesláno 7. února 2009 Nahlásit Odesláno 7. února 2009 Problémem většiny modelů Nomosu je velikost a vodotěsnost.
cody Odesláno 8. února 2009 Nahlásit Odesláno 8. února 2009 (upraveno) No jsem velmi rád, že jsem se do této diskuse odvážil napsat, protože jsem byl prakticky napevno rozhodnutý pro hodinky PRIM a najednou je to trochu jinak.... Je dobre mit moznost vyberu, zase nepodlehni zde vetsinovemu nazoru ze je na Primu-Eltonu vse spatne. Vzdy zalezi na tvych prioritach. Marketing maj podle me podivnej, ale v jednom maji 100% pravdu. To co tu zaznelo za znacky a to co vetsinou nosime si za prachy muze koupit kazdej. Zkus zavolat do Rolexu nebo Omegy ze se stavis na kafe, protoze by jsi mel rad na ciferniku namalovanyho smajlika a na dynku gravirovanou prdel jeptisky... Elton dela solitery, o tom zadna. Ze si za to necha zaplatit mi prijde normalni. Nechces, nech bejt. Skoda jen ze kdyz koupis Tycho de Brade za cca 100.000kc tak nikdo z tvych kamosu, kolegu, partneru na prdel nepadne. Kdyz koupis jety Bondovky (Omega, me osobne se libi) za 30.000kc jsi hvezda vsude kam vejdes. Ja to mam tak ze bych na ty sve vysnene Primky mel, ale je mi to lito dat kdyz vim co za svoje penize muzu koupit jinde. Takze bud jednou budu mit tolik, ze me jedny Primky navic nepolozi, nebo dojdu do faze ze "soliter" mi bude znit sladceji nez "vlastni kalibr", nebo s nima zadnej kseft neudelam. Nejlepsi ale na tom je ze mam moznost volby a diky tomuhle foru budu vedet do ceho jdu. Nevim kdy mas to jubileum, ale idealni by bylo dat tomu cas, zjistit co potrebujes vedet, at nelitujes. Pokud vyber hodinek nechces resit slozite jako vyber manzelky, kup co se ti libi a co ti sedne na ruku (strasne dulezita vec, nepodcenovat) a z ceho budes mit furt radost. Upraveno 8. února 2009 uživatelem cody
gas Odesláno 8. února 2009 Nahlásit Odesláno 8. února 2009 Problémem většiny modelů Nomosu je velikost a vodotěsnost. s příchodem new modelů ( 42mm ) už jsem vodotěsnost, ale tu myslím u společenských hodinek lidi moc neřeší
Onisan Odesláno 8. února 2009 Nahlásit Odesláno 8. února 2009 Trošku kacířsky... Vám někdy natekla voda do hodinek co měly třeba 3 anebo 5tkovou WR? Mně ne...A pokud se půjdu potápět tak si vezmu hodinky na potápění... a pokud zkončím se společenskýma hodinkama tak hluboko pod vodou, že jimto bude vadit, tak to znamená, že už mám jiné problémy... resp. po problémech
gas Odesláno 8. února 2009 Nahlásit Odesláno 8. února 2009 moje hodinky do 2000m ještě neviděly ani sprchu
Návštěvník Kamil Odesláno 8. února 2009 Nahlásit Odesláno 8. února 2009 (upraveno) Trošku kacířsky... Vám někdy natekla voda do hodinek co měly třeba 3 anebo 5tkovou WR? Mně ne...A pokud se půjdu potápět tak si vezmu hodinky na potápění... a pokud zkončím se společenskýma hodinkama tak hluboko pod vodou, že jimto bude vadit, tak to znamená, že už mám jiné problémy... resp. po problémech Máš pravdu, se Seikama s označením jen "water resistant" jsem se běžně koupal a bez problémů. A s Primkama Chronomag l.e. jsem taky byl párkrát v bazénu i s nimi skákal do vody bez úhony. Ovlivněn zdejšími názory a masážemi hodinářských firem, abych se pomalu bál vlézt do vody bez šroubovací korunky a WR 200. Upraveno 8. února 2009 uživatelem Kamil
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se