Přejít na obsah

Nové Omega Seamaster Diver 300

baza

Doporučené příspěvky

Pouzdro: nerezová ocel, průměr 42 mm, výška 13,8 mm, L2L 49,7 mm, safírové sklíčko, WR: 300 m 
Ciferník: stříbrný (Ref. 210.30.42.20.06.002) nebo černý (Ref. 210.30.42.20.01.01), 
Strojek Omega 8806 automat, master chronometr, Rezerva chodu: 55h 
Ocelový náramek nebo kaučuk

20241121-launch_diver300m-family.jpg.2fd1037efaa327b4cb7954e44fb35918.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady Omega vysloveně prosrala šanci udělat nové bondovky ve 40 mm, po kterých volá snad 75 % všech nadšenců. Stejně tak mohla snížit tloušťku a udělat zúžení na kovovém tahu. 

Nemůžu se zbavit dojmu, že Omega vydala model, který má méně fíčur než klasické keramické Seamastery a zvedla cenu. 

Jakože nemají datumovku (za mě úplně pohoda, ale!), jsou tlustší i když nemají datumovku, nemají keramickou lunetu, mají ten strašlivý a nepoddajný mesh se sponou, která trčí do prostoru, nulová mikroregulace, hliníkový ciferník místo keramického atd. To vše může být někým vnímáno jako bonus nebo styl, ale reálně je to snížení nákladů a přesto přišlo naopak zvýšení ceny. 

Co mi uniká?

• Like 2
  • Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

Mel si je na ruce? Viděl si je na živo? 
Ja,jen,ze ve skutečnosti to muže byt sakra dobry.  Znám kluky co mají tu limitku v modré a rikaji,ze jsou to nejlepší bondovky co měly.  Ten mesh je dost pohodlný. Jen ta cena ,souhlasím ,ze ty ceny uz jsou fakt moc.  Za tuhle cenu jich tu asi moc nebude.   

Odkaz ke komentáři

Jasně, že neměl. Jen jsem viděl čísla a všude byl naopak nárůst v rozměru. Víš co, mi připadá, že každý volá po tenčích Seamasterech, tenčích PO, 40mm velikosti, vyšší rezervě nátahu atd a Omega dělá jen to, že seká různé barevné variace a už to je jak limitky Speedmasterů. 

Takže je to jen můj pohled na věc. Neříkám, že to je nutně fakt. 

Když bych chtěl tenké (a ideálně 40mm) potápky od Omegy z jejich nové produkce, jakou mám možnost?

Odkaz ke komentáři

Nemyslel jsem to ve zlem.  Jen jestli to neřešíme jen my hodinkovy nadšenci.  Lidi v mem okolo,rozhodne nechtějí hodinky 40mm,uz těch 42 jim prijde malo.  Proto si myslim,ze ta velikost mensi nebude.  Max nejaka limitka,ale treba se pletu.  

Odkaz ke komentáři

Jasně, pohoda, Lukáši. Já jsem to ani nechápal ve zlém :) 

Spousta lidí by chtěla ještě větší a mohutnější potápky a je to v pohodě. Ti ale mají na výběr už existující 42mm verze nebo Planet Ocean ve 43.5 a 45.5 nebo jak jsou ty velikosti. 

Já mám právě v okolí lidi, kteří vysloveně chtějí 40mm hodinky a 42 se jim zdá zbytečně moc. Většina z nich tvrdí, že 39 - 40 mm je sweet spot. Tak jak to měly vždycky Suby, Speedmastery bez ochrany korunky, Daytona atd. Někde těch 42 mm je naprosto v pohodě (SKX009, Moony atd), ale někde je to relativně dost, jako třeba u Seamasterů. Ona se k tomu přidá i ta tloušťka a hlavně 50 mm lug to lug a najednou je to fakt mohutný kus železa. Nejvíc mě to praští do očí když mám vedle sebe moje 2531.80 a nové keramiky. To je fakt den a noc. 

A samozřejmě, že se v tom babráme hlavně my a ostatní lidi na to pravděpodobně kašlou :D 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Není to nové vydání Diver 300m, hodinky jsou jen doplňkem stávající modelové řady. Jde v podstatě jen o levnější ocelovou verzi speciální edice Bond.

Přechod na hliník nevnímám jako krok zpět, ale spíše jako designové rozhodnutí. Hliník působí jinak a podtrhuje vintage charakter hodinek, stejně jako zaoblené sklo a nakonec i vlnky ciferníku.

Ty černé jsou moc pěkné hodinky. Kdy je budu moct vyzkoušet Peta-Biker? 😉

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Nejspíš to bude toto:  

"Omega Bronze Gold  byl speciálně vyvinut tak, aby poskytoval příjemný estetický vzhled a odstín a zároveň nabízel bronzovou slitinu, kterou lze díky svému výraznému složení nosit s přímým kontaktem s pokožkou."

Odkaz ke komentáři

Mám je v modré kupovat jsem je v Dubaji loni na podzim. Jsou moje srdcovky. Toužil jsem po nich od svých 15 let ale ta částka za ně byla pro mě astronomická. Tak jsem si je konečně po padesátce koupil a nesundám je z ruky.

IMG_20231223_231210.jpg

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...