Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Orient CEUAA002DW jsou moje první mechanické hodinky (když nepočítám tátovo Ruhly, které jsem nosil v časech, když jsem nějaké jiné hodinky rozbil :suicide_anim: ). Jsou kupované v kamenném hodinářství v květnu 2007. Kolem Vánoc 2008 se jim zdálo, že jsem asi trochu pomalejší :crying_anim02: , tak se začaly o dost předcházet, asi 80 vteřin za den. To spravil v záruce anomymní šikovný hodinář z firmy Tulipán. Po seřízení dělají asi +1 vteřinu za den, ale to jen v případě , že je mám cca. 12 hodin na ruce. Na ruce se mírně zpožďují a na stole zase předchází.

Seiko SKX779K3, tzv. black monster, jsem kupoval před pár dny na ebay, takže klasicky bez papírů a krabice. Přesnost je po pár dnech asi -3 vteřiny za den, což je dobrý :thumbsup_anim:

post-4999-1234685733.jpg

post-4999-1234685742.jpg

post-4999-1234685745.jpg

post-4999-1234685748.jpg

Upraveno uživatelem Ruda
Odesláno (upraveno)
Krásná sbírka japonců :thumbsup_anim:

Blahopřeji

Díky, ono se doma těch japonských hodinek nachází více, např. http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=17536 + nějaká další Seika, která jsou připravena jako dárky :guitar:

edit: máš taky pěkný Orienty, jak jsou na tom s přesností? kalibr v nich by měl by být obecně přesnější než ten v mých

Upraveno uživatelem Ruda
Odesláno
Díky, ono se doma těch japonských hodinek nachází více, např. http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=17536 + nějaká další Seika, která jsou připravena jako dárky :guitar:

edit: máš taky pěkný Orienty, jak jsou na tom s přesností? kalibr v nich by měl by být obecně přesnější než ten v mých

Zatím jsem spokojen - přesnost -2s za den (cca. 12hod na ruce,12hod leží na stolku),ale jsou nové,tak uvidím až si "sednou"

Odesláno

Orient kalendar je cool! Hranatych jsem si nikdy nevsiml, vubec nevypadaji zle. At slouzi:-)

Odesláno
Orient kalendar je cool! Hranatych jsem si nikdy nevsiml, vubec nevypadaji zle. At slouzi:-)

Díky za pochvalu, na tomhle fóru to potěší :clap:

Odesláno
Ať slouží! Takovyto kalendar se moc nevidi, ještě by mohl počítat japonský horoskop;-)

Mě stačí, že ukazují dost přesně čas a "stoletý" kalendář se občas taky hodí :speak_cool:

Odesláno

Kalendář je dobrej, jako malýmu se mi vždycky líbilo, jak měli senioři takové ty "kalendářní plíšky" navlečené na řemenech - tohle ve mě tu zapadlou vzpomínku na dědovy kámoše probudilo.

Odesláno
...jako malýmu se mi vždycky líbilo, jak měli senioři takové ty "kalendářní plíšky" navlečené na řemenech...

To tohleto????

Plisky na reminku jsem nosil v sedme tride i ja vrstevniku!!!

Ja ti dam seniora :blow: :lol2:

• po 2 týdnech...
Odesláno
Kalendář je dobrej, jako malýmu se mi vždycky líbilo, jak měli senioři takové ty "kalendářní plíšky" navlečené na řemenech - tohle ve mě tu zapadlou vzpomínku na dědovy kámoše probudilo.

Ty plíšky jsou už věc minulosti,nebo to ještě existuje?

Matně si na ně vzpomínám,nemáte někdo foto?

Dík Honza Z.

Odesláno
velmi povedena...! :)

Díky, ale spoustu věcí si představuju nějak a z foťáku vyleze něco úplně jiného :huh:

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

...a ještě přidávám fotku strojku. Docela mne překvapilo, že není usazen v plastovém distančním kusu.

Těsnění naklapávacího dýnka je velmi tenký o-kroužek čtvercového průřezu, takže vodotěsnost je opravdu tak na umytí rukou.

post-4999-1262420818.jpg

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...