Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím páni, 

před nedávnem sem zde koupil Prim 50, z nostalgie, protože je nosil můj děda. I když je nehodlám nosit, chtěl sem jim dát péči, aby byly funkční a pěkné. Dnes sem je vyzvedl ze servisu a su mírně řečeno rozčarovaný. Mírnou odchylku bych chápal (do 1 minuty za den), přece jen mají 50 let a není to vrchol hodinařiny, ale -180 s za den mi přijde absurdní. Je to možné? Mám pocit, že to dotyčný hodinář nehorázným způsobem odflákl, pokud je vůbec servisoval. Samozřejmě to budu reklamovat, zajímají mě vaše názory. 

Václav 

Screenshot_20250110_223916.jpg

20250110_143825.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Primky s tymto kalibrom pojdu sice od buka do buka, ale plus minus 30 s za den by mali zvladnut. Si si isty, ze si tie hodinky dal k hodinarovi? Mam na mysli ozajstny poctivy servis typu Onyx, Bechyne, pripadne miestni majstri (Jeronimo)? To, ze si niekto zavesi pred kram napis hodinar a vie vymenit baterku alebo nastavit tah (casto ani to nie bez toho, aby hodinky doje*al) este neznamena, ze vie servisovat mechanicke strojceky....

Odkaz ke komentáři

No právě vzhledem k tomu, jaká je to banalita, tak se mi to nechtělo posílat do Jihlavy. Čekal bych, že tyhle stroje musí mít každej hodinář zmáklý, protože už jich musel dělat stovky. No zajdu si s nima pohovořit, su zvědavej, jak se k tomu postaví. Ten servis u Bechyněho zní jako dobrej nápad. Minimálně to bude zábavná scénka. Díky za odpověď. 

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, waklav napsal:

Spíš špatná fotka na divným světle. Živě to vypadá líp. 

Já myslel ten záznam, to množství teček jsou většinou nečistoty. Ale taky je to měřené telefonem, takže to může dost zkreslovat. 

Odkaz ke komentáři

Dát zákazníkovi bez mrknutí oka hodinky po servise, který se zpožďujou o 3.5 minuty za den, mi přijde jako totální úlet a naprostá ostuda. Donutil sem ho k regulaci, se kterou su spokojenej, ale byl sem tam naposled.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

V záručnom liste z roku 1963 som sa dočítal, že presnosť hodiniek sa zaručuje v rozmedzí plus mínus 60 vterin za 24 hodin chodu.

Treba si uvedomiť, že opotreb ovanie súčiastok je za tie roky asi značná a dostupnosť nových na výmenu už nieje ako v roku 1970.

Niesom hodinar a nezastavam sa ho. 

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, prim_1967 napsal:

V záručnom liste z roku 1963 som sa dočítal, že presnosť hodiniek sa zaručuje v rozmedzí plus mínus 60 vterin za 24 hodin chodu.

Treba si uvedomiť, že opotreb ovanie súčiastok je za tie roky asi značná a dostupnosť nových na výmenu už nieje ako v roku 1970.

Niesom hodinar a nezastavam sa ho. 

Přečti si můj první příspěvek. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...