balonovy.letc Odesláno 3. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2015 Upřímně - mně ruský hodinky nikdy moc sympatický nebyly. Navíc bych musel dát do sázky to, že bych si je, vzhledem k vzdálenosti daného místa, nemohl osobně vyzkoušet, natáhnout, otevřít a jen si je nechal poslat podle pocitu z výše uvedených fotek. Ovšem neklesám na mysli, jednou to vyjde :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Dobrý den, ať hledám jak hledám na gůglu i jinde, nenašel jsem nikde hodinky POLAN - Made in Poland. Vyhrábl je jeden známý (odhadem prý 60-tá léta). Znáte je někdo ? Prý vypadají jako staré pabědy. Zítra je budu mít a dám foto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2015 Tak zde jsou fotky, Strojek 17 kamenů číslovaná základna, samozřejmě 1.MČZ - SSSR. Ručky asi nepůvodní a nejpíš chybí centrální vteřinovka. Pouzdro ve stavu skoro nenošené, všechny hrany 100% ostré, chrom neošoupaný ani na půl milimetru. Sklíčko původní jen přeleštěné. Škoda že ciferník není hezký - radši jsem ho nešudlal abych to ještě více nepokazil. Ale jsou celkem přesně, necelých 15 vteřin do plusu na den (ciferníkem nahoru na stole v kanceláři). Vyráběly se v malém městě Blonie u Varšavy a značka dodnes nějak přežívá nebo byla obnovena. Kdy byly vyrobeny tyto nemám tušení. Jdou do vitríny a pouštím to z hlavy. Tož asi tolik. Kdybyste někdo věděl víc, budu rád za každou informaci. Čau Honza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atari Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2015 (upraveno) Mohla by to být ta 60. léta. Zkompletované pravděpodobně pod hlavičkou Blonex, která produkovala ještě další značky (Blonie, Baltyk). Sběratelská hodnoty především pro Poláky.S podobnými hodinkami jsem se ještě nesetkal. Upraveno 9. listopadu 2015 uživatelem atari Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 Potřeboval bych zjistit více o těchto hodinkách-viz obrázky.Na ciferníku je jen antimagnetic a nic jiného.Zajímalo by mě asi stáří a co je tam za strojek,popřípadě původ?Cena a nic takového mě nijak nezajímá,hodinky rád nosím a jdou i dost přesně.Díky za jakékoli info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 (upraveno) Hezké hodinky. Sám jsi pátrat s googlem nezkoušel? Výrobce se asi zjistit nepodaří, ale aspoň ten strojek by se na googlu měl dát dohledat. Ed: Dost mě překvapuje, že si někdo po 7 letech na fóru a 2500 příspěvcích nedokáže poradit aspoň se základními informacemi a třeba jen mlhavou představou o hodinkách. Není to trochu ostuda? Upraveno 15. listopadu 2015 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 (upraveno) Hezké hodinky. Sám jsi pátrat s googlem nezkoušel? Výrobce se asi zjistit nepodaří, ale aspoň ten strojek by se na googlu měl dát dohledat. Ed: Dost mě překvapuje, že si někdo po 7 letech na fóru a 2500 příspěvcích nedokáže poradit aspoň se základními informacemi a třeba jen mlhavou představou o hodinkách. Není to trochu ostuda?odpovím O staré hodinky se nijak nezajímám,tyto jsem koupil jen proto,že se mi líbí.Tudíž nevím co bych měl hledat.Pokud jsi si všiml,tak na strojku není žádné označení,tak nevím co bych měl hledat a když nevím ani rok,tak je to trošku těžké.Proto jsem využil tohoto vlákna a zeptal se Edit:pokud jsem ale udělal něco špatně prosím o upozornění Upraveno 15. listopadu 2015 uživatelem Juraj11 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 (upraveno) Pokud není nikde žádná značky výrobce, tak se ho určit prostě nepodaří a jediné co půjde zjistit, bude typ strojku. Já bych začal třeba tak, že bych do google napsal vintage chronograph movement, přepnul na obrázky a hledal stejný, nebo aspoň podobný, abych se měl čeho chytit.No a podobně se stářím hodinek. Nehledě na to, že i tady na fóru se o podobných mluvilo už mockrát.A jestli můžu poprosit, neopakuj úplně zbytečně moje příspěvky. Já vím co jsem napsal. Použij normální odpověď a ne citaci. Ed: a asi omylem jsi přiložil zmenšenou fotku strojku. Upraveno 15. listopadu 2015 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 (upraveno) odpovím O staré hodinky se nijak nezajímám,tyto jsem koupil jen proto,že se mi líbí.Tudíž nevím co bych měl hledat.Pokud jsi si všiml,tak na strojku není žádné označení,tak nevím co bych měl hledat a když nevím ani rok,tak je to trošku těžké.Proto jsem využil tohoto vlákna a zeptal se Edit:pokud jsem ale udělal něco špatně prosím o upozornění pokud sem vložíš fotku strojku o velikosti 3,5 kb tak si nikdo ničeho všimnout ani nemůže edit: asi to bude nějaká varianta na chronograph suisse, stroj bez šaltru, hodně obyčejná věc, ale chce to velkou fotku stroje Upraveno 15. listopadu 2015 uživatelem tolja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 Za ty zmenšeniny se omlouvám,moje chyba.Je to stáhnuto od prodejce,zde je odkaz http://www.antik-hodinky.cz/naramkove-hodinky-se-stopkami-alor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 (upraveno) A už hledáš? Já to na googlu našel asi za tři minuty.Ed: teda ten typ strojku. Upraveno 15. listopadu 2015 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 čoveče mě to přijde všechno stejný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 (upraveno) Nebuď línej a hledej. Ed: chyť se tvaru nějaké snadno viditelné součástky. Pak hned zjistíš, že každý výrobce si stejné součástky tvaroval jinak a docela typicky. No a určitě to za chvíli najdeš. ed: Já se chytil tvaru tadytoho malého můstku. Je typický a snadno viditelný na každém strojku. Upraveno 15. listopadu 2015 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 Za ty zmenšeniny se omlouvám,moje chyba.Je to stáhnuto od prodejce,zde je odkaz http://www.antik-hodinky.cz/naramkove-hodinky-se-stopkami-alor levněji to asi v chodu nekoupíš, franta to poněkud podsekl, obvykle požaduje 1,5 až dvojnásobek běžné ceny, honem to kup, než mu to dojde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 Hodinky uz mam par mesicu doma.Toho mustku jsem se taky chytl,ale vzdy je tam vyvazovana setrvacka,coz me trosku mate,nebo blbe hledam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 (upraveno) Verze setrvačky je při hledání typu strojku nepodstatný detail.Ale třeba výstupek na můstku setrvačky, ke kterému je uchycený vlásek, je taky dobrý detail pro porovnávání. Ed: ale tvoje setrvačka je vyvažovaná taky. Na fotkách je strojek v chodu, tak šroubky nejsou vidět. Upraveno 15. listopadu 2015 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 Tak to me nenapadlo jdu hledat dal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2015 A shoda s čímsi z internetu nemusí být úplně stoprocentní. Některé typy strojků se vyráběly v mnoha verzích po desetiletí a za tu dobu se samozřejmě objevily drobné tvarové změny a úpravy, ale základ zůstává stejný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 16. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2015 Tak co, už jsi něco vypátral? Už víš který Landeron to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 17. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2015 (upraveno) vypadá to na 248 Upraveno 17. listopadu 2015 uživatelem Juraj11 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se