Tets Odesláno 25. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna OK, konečně jsem dostatečně ožralý abych se zeptal. vrtá mi to hlavou už dlouho - proč jsou staré hodinky Slava (které jsem koupil jako svoje první mechanické za 500.- Kč jako NOS) přesnější než novodobější Seiko SARB035 nebo Orient Bambino, navíc - přestože nebyly nikdy servisovány? Stejnou přesnost jako ty Slava mají jen mé švýcarské... Díky, sorry za asi stupidní dotaz Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna Proč ne? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tets Odesláno 26. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna (upraveno) No čekal bych že novější, modernější hodinky budou přesnější (kvalitnější výroba, materiály)... Ale ono ne... Seiko musím cca jednou za týden seřídit, Slava stačí natahovat a jdou pořád přesně. Je teda fakt že Seiko i Orient jsou automaty, Slava mají "jen" manuální nátah. Edit: Jasně, SARB035 nejsou zrovna "high end", ale řekl bych že ty Slava taky ne. Upraveno 26. ledna uživatelem Tets Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 26. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna (upraveno) Záleží jak se ta přesnost hodinek potká a přenost ještě neznamená kvalitní kalibr. Napíšu příklad, hodinky položené na dýnku mají +3s/denně, na 12 hodinách (např. kancelář) mají -3s/den a na 3 hodinách mají -5s/den, error beat 0.5 a amplitudu 140° (tedy celkem mizerné hodnoty). No a při určitém denním režimu jdou docela přesně. Já jsem tady nedávno ukazoval hodinky Graham, které mají odchylku 0.5s denně ve více polohách, ale i na ruce jdou přesně, navíc mají výborný beat error i amplitudu, tedy kalibr je opravdu povedený. Stačilo by tedy tvoje otestovat hodinky na vibrografu a hned by bylo jasno. Upraveno 26. ledna uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tets Odesláno 26. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna Aha, díky, to dává smysl, ty odchylky se vlastně při nošení vyruší navzájem. Tj. přesnost je v zásadě o štěstí... :-D Ten vibrograf není špatný nápad, až se někdy dostanu k hodináři, tak to schválně zkusím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se