Přejít na obsah

Longines Hydro Conquest Automatic

Radius

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, mlsoun1 napsal:

@kaktusářtoto založil Martin a zde se můžeš taky s těmi Tvými kombinacemi pochlubit.Rád to zde sleduji a mírně to zapadá do hlubin....a to je škoda

to vypadá velice dobře!

vobčas furt někdo prudí, že potápky na kůži nepatří... takže to je takové léčebné :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, kaktusář napsal:

to vypadá velice dobře!

vobčas furt někdo prudí, že potápky na kůži nepatří... takže to je takové léčebné :) 

Ať si prudí,toto je jen věcí dotyčného😌

Když jsem měl ty LHC s keramickou lunetou 43 mm,tak jsem je nosilna gumce,tak i hlavně na kožce a bylo to super😊

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, mlsoun1 napsal:

Ať si prudí,toto je jen věcí dotyčného😌

Když jsem měl ty LHC s keramickou lunetou 43 mm,tak jsem je nosilna gumce,tak i hlavně na kožce a bylo to super😊

zajimave!

a proč jsi je nenosil na tahu?

mysel jsem, že oblibuješ především tah..zvláště na lhc..

a proč jsi přešel na 44 s jinou lunetou?

Odkaz ke komentáři

@kaktusářtak takto,měl jsem první stávající LHC s hliníkovou vložkou.

A neboť se mi ty nové dosti líbí,tak jsem je chtěl zkusit.Taky hlavně proto,že jsem chtěl chrona s keramikou.Jak jsem na ně našetřil,tak jsem si pro ně jel k Bechyněmu.No,krása,jako na fotkách,ale…Na ruce mi prostě neseděly.To pouzdro je takové sendvičové.A když něco nejde hned,je  zbytečné si s tím lámat hlavičku.

Klasické byly dobré,ale do toho jsem jít nechtěl.Až po čase jsem si řekl,že je zkusím vzít od někoho na magu.Zkusil,několik měsíců ponosil a porovnával.

Keramické jsou více elegantní,ten ciferník má krásný sunburst(hlavně na těch modrých,hodně podobný Submarinům 16613),prostě luxus.Keramická luneta je nádherná a pěkně propracovaná,stroj necelé tři dny-64hodin(ty mé drží 78 hodin),jen detail,ale….je to plus😊

Povrch pouzdra je jemně broušený,což se mi líbilo.Prostě to není tak zapraseno,respektive je,ale není to vidět.

A proč nebyly na kovu?Prostě tyto byly koupeny jen na gumě.Tah jsem samozřejmě objednal,ale nikdy nenasadil.Kamarád mi půjčil jeho a nebylo to ono.Asi tím,že to pouzdro bylo matné-broušené a mě se ten leštěný tah k nim nelíbil.Kdyby měl po bocích jemný matový brus a dílky klasicky lesklé,problém by nebyl.Takže zpět na řemen,který mi na ně ušil @R4B4,prostě Robert je můj hlavní řemenář,mohu-li to tak napsat.

No a proč jsem zůstal u starého modelu?

Připadá mi více mužný,takový chlapský nástroj.Jsou sice více lesklé,ale líbí se mi to a jelenice je dá během chvilku do lesku.Rozměr 44 mm a nové 43 mm se může zdát rovnaký,ale když je dáš na ruku a několik měsíců je můžeš strovnávat,tak mi prostě připadají ty staré větší.Bude to asi tím brusem vs leskem.Dále ciferník se mi líbí,že je více zaplněn,můžeme říct,že se mi lépe čte.Pro někoho blbost,ale pro mne důležitý detail.

A co mne nejvíce štvalo,byla ta luneta.Je krásná,hodinky vynáší výše,ale pořád na ní byly otisky,apod.Prostě jsem ji neustále čistil.Je to pro hodně lidí blbost,ale přímo mne to štvalo,měl jsem s nimi chuť hodit.To jsem magor,že?

Samozřejmě se mí líbí i větší rezerva chodu.

Takže jsem zůstal u starého modelu a nový šel dělat radost jinam.

Ale nic se nemění na tom,že nový model se mi pořád líbí,ale na druhých a na fotkách.Paradoxně to tak mám i s Omega Sesmaster,nádherné hodinky.Ale dal jsem je na ruku,ponosil a nešlo to a nepůjde to.Ale jinak jsou šik.

Stačí Ti to tak?

Odkaz ke komentáři

před 26 minutami, mlsoun1 napsal:

že se mi lépe čte.

moc díky za vysvětlení - tím, že jsem rovnou vpadl do těchto vod a do těchto 44mm , tak jsem jakoby neměl na výběr, původně jsem chtěl šetřit na menší, ale když se naskytla možnost vyměnit astrony za tydle, tak jsem to trochu bezmyšlenkovitě a po hlavě rovnou :) udělal... a teprve následně bádám. a taky jsem si říkal, že případná výměna za menší kus nebude tak těžká jako výměna z těch astronů.

nemám tak objemnou ruku jako ty, takže to řeším víc... mám pocit, že mi jsou tak akorát těsně, ještě o 1mm víc a už budou moc přečuhovat a bude to jako puk na ruce.

v poměru k mému celkovému tělu ale asi jdou, aspon manželka to říká. ale je to prostě vo fous.

takže to tvoje rozvažování je pro mě důležité, zatím se asi budu snažit zvykat na tak velké hodinky.

je trošku absurní, že jsem zrovna nedávno koupil ty gs, ve středu jsem si byl vyzvednout tah a to porovnání velikostí je orpavdu drsné.

vnímám ty gs nyní jako na holku.

image.thumb.png.4707e45860c0452622154d674268acd9.png

ale právě čitelnost je to, co mě nejvíc na lhc baví.

to je dost zásadní argument.

a taky to, že dělaj jen 5 vteřin do minusu za den.

prostě jsou to hodinky do nepohody s perfektní čitelností a kvalitním strojem - a je to znát na váze, ale ten celek to tak nějak drží perfektntě pohromadě... 

v koscomu jsem měl na ruce ty 39  a ještě jak jsou vyšší, tak to bylo takové divné..

ale neměl jsem na ruce ani 41, ani 43... takže nemůžu úplně porovnat.

Odkaz ke komentáři

když si chci zažít zapatlanou keramickou lunetu, tak si dám tissotky :) 

image.png.f34172bce387c4631e57c05182861f18.png

image.png.74473cc24c555c7c7e33acab52e5f4ea.png

takže ti rozumím

četl jsem na fratellu, že dost lidí se vrací i v případě rolex k typům bez keramiky... jsou osobnější, vytváří patinu, kterou ta keramika nikdy nevytvoří.

takže ten tvůj postoj je naprost v pořádku :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...