Přejít na obsah

kríza verzus cena hodiniek

robo

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 118
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

istvanfy: povedz tym chalanom zo serverov ako je wiki apod. aby si tu somarinu 29-32 opravili a povedz to aj analytikom, ktorí s touto informacijou operuju, ako sa prerátali...

Nemá cenu kecat jen tak, povíme si to za 5 let jo, jestli tu ještě na fóru budem, dávám si to do outlooku...

Tak by mě zajímalo, co máš na ruce, když takovému hodinářskému kolosu jako je Swatch nemůžeš přijít na jméno a Omega je masovka.

...hele, že ty jsi jen frustrovanej, že ty byty nezlevňujou jak by ti teorie napovídala.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omega je masovka ci nie.

Kto ich kupil? ha.

O co su lepsi nez TH.

Nie nie Bond,

James Bond to nevytrhne.

Omega ostane legendou aj napriek zaradeniu medzi masovky. Po Rolexe je to najvýznamnejší swiss výrobca chronometrov z hľadiska tržieb. Samozrejme s PP, GP, VC, alebo inými HH ich nechcem porovnávať, ale tieto firmy majú kusovú výrobu, v podstate z hľadiska tržieb nevýznamnú. A Bond bol len ukážka špičkového marketingu.

Odkaz ke komentáři

To nie je somarina. Hodinky ma az tak netrhaju... Ale za tym si stojim, Amerika sa na vojne prizivila.

A bola to najvacsia vzpruha za poslednych 100 rokov - pre nu. Wiki s tym nic nema.

Proste pises nepresnosti - chybaju Ti hlbsie znalosti. Tvrdim, ze rozbehnuty vlak nezastavis na kratkej trati.

Chronomag to so zberatelmi nevytrhne a suhlasim - ked nezlacnia budu musiet riadne redukovat produkciu.

Omega je masovka v tom zmysle, ze su to bezne dostupne hodinky za pol platu v D. A ludia ich bezne nosia nieco ako TH.

Mozno trosku lepsie - obecne.

Hodinky nemam. Mam 3310.

Takze zlacneju o to sa nebojim. Ak ich skor neznici konkurencia z ineho svetadielu...

Odkaz ke komentáři

Trochu to posouváš dál. Válka je nakopla, o tom není sporu, ale zdroje uvádějí konec hospodářské krize 32, agrární 34. Kdyby nebyla WWII ale až Korea, tak bys krizi protáhnul do padesátých let?

Lisiak? Coto? Jsem myslivec a lišky spíš mám na mušce.

S tím, že ceny bytů jdou dolů bych polemizoval. Ty jednotky procent nebo usmolený auta k předraženým domům u mě neznamenají signál hlubšího poklesu. Nedej na PR realitek a developerů, tam se to slevama jen hemží, ve skutečných cenách nějaký výrazný pokles nevidím (nebavím se o poklesu obratu, trh je lehce nad bodem mrazu).

Můj odhad je, že to zas tak dolů jak mnozí čekají, nepude. A kdo čeká může dopadnout jak s těma hodinkama... Zůstane v paneláku, kterej jedinej pude dolů.

Odkaz ke komentáři

Ano v podstate mas pravdu - nemam poruke obrazky, kde to je znazornene ale obrat do skutocnej konjuktury nastal niekedy v 50 rokoch. ... vsimol som si - niet sa cim chvalit. Aj ten lisiak chce zit a pre vas je to skodna...

Mne panelak nevadi, ked bude mat cenu z roku 2005.

Dam Ti priklad Lisiak.

Banska Bystrica rok dozadu ponuka radovo 10 bytov dnes cez 1000.

Ide o to dokedy to vydrzia drzat na terajsich cenach - kedy budu musiet zacat splacat prve uroky z uverov

co si brali na "development".

Pozri sa na akcie toho Orca ci ako sa to vola. To sa musi niekde prejavit. A to je len jeden z mnohych.

V maticke Prahe tusim tiez nieco postavval.

Nikam sa neponahlam.

Odkaz ke komentáři

Orco je mamut. Dnes je doba drobnějších developerů z východu s vlastními prostředky. Těm je fuk zda počkají měsíc, dva, rok...

Účelový developerský úvěry jsou velmi rychloobrátkový. Klidně roční. Takže úvaha, že Centralgroup zlevní byty, až mu dojde, že musí platit úrok je lichá. Centralgroup už to ví dávno. Zarmznutí trhu s byty už nějakou dobu trvá a developeři ho pocítili, přesto se baví slevami typu "zdarma kuchyně za 100 do bytu za 5mio". Přitom marže jim umožňují řádově jiný úpravy cen dolů.

Zpět k hodinkám. Opravdu si stojím za tím, že Omegy jsou luxusní hodinky, stejně jako Vuittonky jsou luxusní kabelky, byť stojí jen čtvrtinu platu v D.

A že Omegu koupí číňan z peněz nastřádaných z prodeje svých plechových kalibrů? Může být, ale určitě ne proto, aby z nich udělal mainstream za 300 baků a dal do nich svůj plech. Ale koupí je právě proto, aby měl v portfoliu hodinky za 2000 baků.

Pokud máš ten panelák teď, tak by tě to asi mrzelo, kdyby šel na cenu z roku 2005.

Už to asi chápu s tou liškou... Já furt myslel na náš spor býka s medvědem... to ten avatar... je to bandikut, takvej malej vakohlodavec...

Odkaz ke komentáři

K bytom.

To co si napisal nie je vobec dolezite - keby hned na tom nieco bolo pravdy co nevyvraciam.

Dolezitejsia je nalada.

A ta je jednoznacna - kazdy sa boji spustit lavinu. Ked ani nema istotu, ze po riadnej zlave sa zacne predavat.

Aspon tak to je napriklad v Petrzalke. Panel 3izb isiel dole o cca 300 litrov za rok a co? A nic. Kazdy, kto ma peniaze a nemusi kupovat caka - proste je taka vseobecna mienka.

Nie - nemam - ten panelak - hypohlupaci u nas uz dochadzaju - nezaradil som sa. A keby som sa musel zaradit - tak ano je to nejaka strata - ale co tam po nej niekde byvat treba - ked prenajom nie je dost dobry :thumbsup_anim:

To som myslel tak, ze cinan ten kaliber vyrobi. V rovnakej kvalite za polovicnu cenu. Nie ze kupi Omegu - naco. Ani Nikon nekupil Zeiss a dnes je jasne, kto vyhral. Omega ma co som cital vlastnu vyrobu strojcekov. Mna zaujima ta 1120.

Nie preto, ze to ma JB. V 60 rokoch mal urcite ine. Ale ten pomer cena vykon je dufam aspon - ze dobry. Samozrejme jazdene... Cinan dnes esta nepredava tak pozeram tu...

Odkaz ke komentáři

radek: mě ten jeho optimismus zajímá, já bych chtěl umět taky být optimista a těšit se, jak byt bude za 2mio, omegy za půlplatu, pivo za třipade... shodnem se snad jen v tom, že číňan jednou bude vyrábět kvalitně. Věřit, že se něco na tomhle pokřiveném trhu stane, že věci budou mít cenu jakou si my zasloužíme, to je přece parádní vintážní idealismus, se kterým jsem se 20 let nesetkal.

Odkaz ke komentáři

ištváne, trojizbový panel, který šel dolů z hlediska průměrných cen všech bytů v jedné množině neudělá vůbec nic... To, že jdou dolů paneláky, neznamená, že to jde dolů jako celek. Opadá hysterie, kdy lidi kupovali paneláky jak šílený. Už nechtěj paneláky, čekaj na novostavbu. A nervy jim ujedou dřív než developerovi a nechají se chytit na tu kuchyni...

Ale jelikož moje psaní nepovažuješ za důležitý, tak končím. V každým postu máš nějaký atak. Čekej tedy dál na čínany, možná se dočkáš i bambusáku 3kk za půl mega.

Čest

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Tak jsem si až teď přečetl ty bláboly od "istvanfy". Co je to za exota? O hodinkách, zdá se, nic moc neví a ještě se do každého naváží. Dejte mu BAN. :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
... to ten avatar... je to bandikut, takvej malej vakohlodavec...

To je ale ošklivý zvíře! :lol2:

bandicoot.jpg

.... no jak bych to jen řekl... on Pavel taky není žádnej DiCaprio :D .... a inteligence taky moc nepobral (zrovna jako já) :P

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...