Přejít na obsah

Volné ručky po servisu - lze opravit?

Doporučené příspěvky

Přátelé, prosím, existuje nějaký postup, který zajistí volnou minutovou ručku, že opět bude pevně držet na čtvrťové trubce. Jedná se o Primky a momentálně se s tím peru na Kalibrech 66.3 i 4. Vše je asi způsobeno opakovaným sundaváním a nandaváním ruček... Problém obyčejně není na hodinové ručce, ale právě na minutových. Existuje tedy cesta volnější ručku opravit? Děkuji moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, Bert said:

Ano, utužit. Píšeš ale, že ručky jsou volné po servisu. Co se tak vrátit do servisu a servisákovi vysvětlit, že takhle ne.

prosím pěkně, a jak se dají utužit ručky? strašně rád byh se to naučil, ale nikde se mi nepovedlo najít návod. Je třeba speciální zařízení? Děkuji moc

Odkaz ke komentáři

Vybavit novým pouzdrem.

Lze tak zachránit i vteřinovou ručku.
Např:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Nebo:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Děkuji za radu, vůbec jsem netušil, že se dá pouzdro u vteřinky vyměnit. Ale u těch malých ruček od primu, tam se mi zdá, že pouzdro je integrální součástí vteřinovky a na hodinových a minutových ručkách to vypadá, že ten lem (který se mi zdá, že vždy trochu povolí) je tvořen vylisováním, vyhnutím toho kousíčku plechu, ze kterého je jinak vyrobena ručka... a ten lem bych asi nejspíš potřeboval nějak lehoulince "utužit"

Odkaz ke komentáři

Ve stručnosti - lem odvrtáš, díru zvětšíš o dve-tři desetiny proti průmeřu původní díry. Do díry zanýtuješ nové pouzdro, upravíš výšku a vystružíš 
novou díru na požadovaný průměr. 

Hotovo ;)

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Krásná práce! 

Pokud se nebojíš prasečin, ručička se dá trochu rozklepnout. Není to úplně košér, protože to moc dalších sundávání a nandávání nevydrží, ale jako hotfix je to ok. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...