Přejít na obsah

Těsnění hodinek, zejména vodotěsných (např. SKX007)

Doporučené příspěvky

Mám doma různá Seika divers, různého stavu a stáří.

Nyní jsem jedny otevřel a dospěl k názoru, že těsnění dýnka není originální a tak jsem začal pátrat po vhodné náhradě.

Zde se jedná konkrétně o Seika Skx007.

Našel jsem různé údaje rozměrů těsnění. Vnitřní průměr by měl být 30,5 mm, což potvrdilo i mé měření, ale zápasím se sílou těsnění, kde jsem narazil na údaje od 0.8 do 1mm. Můžete mi prosím poradit jaké používáte?

Dále má otázka přechází do obecnější roviny.

Pokud mají hodinky 3 těsnění - dýnko, korunku, a kolem sklíčka. Je možné říci, které z uvedených těsnění selhává nejvíce? Typuji dýnko

Děkuji za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tipoval bych to taky tak - kvůli bordelu, co se na něj za čas pod korunkou začne tlačit.
Ale pokud těsnění nenamažeš, asi bych se jako první bál dýnka. Přeci jen se dá šroubováním slušně shrnout a nemusíš si toho ani moc všimnout. Zase to ale poznáš dost rychle - stačí umýt ruce a už koukáš na zapařené sklíčko, ne-li nějakou větší záplavu...

Odesláno z mého SM-S916B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Já kupoval vše originál tady.

https://saikyu.com/en/collections/seiko

Tady je moje objednávka, pak jsem to s hodinkami poslal rudovi.

Když máš troje, určitě si vem i tu gumu DAL1BP, je na SKX prostě nejlepší.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Jirko, ty se umíš rozšoupnout👍. Takový útraty za pár gumiček si nemůžu dovolit, protože mě právě chytili policajti a pomohli mi od hotovosti. 

Taky vzhledem k tomu, že diversek mám vícero 4-5, tak to vše vynásob a to platit nechceš.

Proto jsem nucený improvizovat a hledat na Aliexpresu ten pravý rozměr. Mají tam toho mrtě a za pár šušňů😂

Odkaz ke komentáři

Hele ty kroužky do lunety, to je dost voser, jsem vzal všechno originál a stejně je to o dost volnější než na nových hodinkách. Samo se to teda neotáčí, ale stejně by to chtělo o desetinu nebo dvě silnější. Možná u nových hodinek nějak párujou díly podle toho na kterém konci tolerance jsou. Nebo nevím. Dočetl jsem se o tloušťce 0,8mm, ale i 0,7 a 0,9. Ty kroužky mi místo jednoho poslali tři, ale nějak teď nemám po ruce šupléru abych to změřil.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...