Perkele Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna Pánové (a případné dámy) prosím o pomoc - mé drahé se podařilo shodit její ježíškovské hodinky Alpina Comtesse tak nešťastně na dlažbu, že prasklo sklo na lunetě . Když jsem jí otřel slzičky, tak jsem se rozhodl, že to samozřejmě nechám opravit. Jenže ouha - pánové v servisu v Koscomu mi sdělili, že výrobce to řeší kompletní výměnou pouzdra, neboť luneta je neotočná a tudíž asi neoddělitelná (?). Chtěl jsem vás tedy požádat, zdali byste někdo nevěděl či rovnou nedokázal pomoci s opravou? Vážně nemám jinou možnost, než za prakticky polovinu ceny hodinek nechat vyměnit celé pouzdro? Přikládám obrázky toho neštěstí Děkuji
Harwey Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna Luneta je urcite otocna a vymenitelna, tieto comtesse maju pevnu lunetu https://www.ichrono.sk/detail/41791-alpina-al-240lp2c6b
Perkele Odesláno 7. dubna Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna Mám ty hodinky teď před sebou a ať s tím točím jak chci, tak luneta se ani nehne..
orol Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna U dvou podobných modelů (https://www.helveti.cz/alpina-comtesse-sport-quartz-al-240s3nc6b a https://www.helveti.cz/alpina-comtesse-sport-quartz-al-240ln3c6b ) je v popisu uvedeno "otočná luneta". U takto křáplých hodinek může být luneta zablokovaná a není jisté, jestli není poškozené pouzdro, kolem kterého sa ta luneta otáčí. Stoprocentní výsledek opravy se nejsnáz dosáhne výměnou lunety a pozdra. Luneta by se měla dát vyměnit i v případě, že by otočná nebyla. A určitě se dá vyměnit jenom ta skleněná vložka. Limitující je ovšem dostupnost náhradních dílů.
Perkele Odesláno 8. dubna Autor Nahlásit Odesláno 8. dubna Luneta se neotáčela ani když byly hodinky rozbaleny z krabice. Vážně jsem za to tenkrát zkusil vzít a ani se to nehlo. Navíc Koscom zaslal hodinky do autorizovaného servisu Alpina v Hradci Králové, Design Trade, kde dle protokolu jako opravu navrhli právě celkovou výměnu pouzdra. Spíš mě napadlo zkusit ještě oslovit jiné hodináře (Onyx, pražské hodinářství?) - myslíte, že by si s tím někdo poradil? Jestli jde vůbec nějak vyměnit jen to sklo (broušení nového?), či se na to vykašlat a pošetřit na tu výměnu? Každopádně děkuji za pomoc
Seamaster Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna Vypada to, ze vlozka lunety je skutecne sklenena a vlepena...predstava, ze to nekdo vybrusuje ze skla znova dela potisk na zakazku myslim narazi na smysl cele uvahy, vzhledem k narocnosti/cene zakazky. Jen pro predstavu, firmy v zahranici, co vyrabi na zakazku vlozky do lunet z akrylu i s potiskem si reknou +- 400 euro za takovou praci... tak nevim jestli nebude nejlepsi zavrit oci a koupit nove pouzdro...
Jeronimo Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna (upraveno) Něco takového jsem řešil u hodně podobných dámských Seiko. Musela se objednávat celá luneta jako kompletní díl vč. vložky a skleněného krytí. Bylo to cca 1.500,- Kč. Edit: Neumím si představit výrobu skleněné výplně. Většinou je skleněné krytí maličko klenuté. Upraveno 8. dubna uživatelem Jeronimo
Perkele Odesláno 10. dubna Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna Děkuji za informace, pánové. Nezbývá tedy nic jiného, než výměna celého pouzdra. Dneska jsem to (znovu) předal pánům z Koscom servisu a holt si na ty Fortisy počkám o trochu déle
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se