Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, mám Tsuyosy a chtěl jsem na nich odstranit kyklop. Hodinky jsem nahřál domácím fénem...a stejně se mi nepodařilo kyklop odstranit, budu rád za tipy. Ale co mě překvapilo, jak moc byly hodinky zahřátý...domácím fénem. Musel jsem je držet v hadře, když jsem se snažil kyklop odstranit. Zajímalo by mě, jestli se takovým zahřátím nemohly hodinky nějak poškodit. Hlavně ten tah, jak moc je ta chirurgická ocel kvalitní, nemohla se nějak narušit a ted uvolnovat nebezpečný látky pro kůži. Jinak hodinky fungují  normálně. 

• Haha 2
Odesláno

Chirurgická ocel je v pohodě. Co by sis představoval, že by z oceli mělo unikat? Ohledně kyklopa, nedám ti odkaz, teď to nedokážu najít. Ale na YouTube najdeš video, kde to nahřívají zapalovačem. A kyklop je pryč.

Odesláno

Gratuluju - dotaz na kutění s fénem na vlasy (notabene od uživatele s nickem @Hodinář) by se dal směle zařadit ke kancldiverským pamětihodnostem typu "poškodí potápky airblade na záchodě?" :speak_cool:

Hodinkám, těsněním a mazivu v mechanickém strojku je zjednodušeně nejlíp někde mezi pokojovou teplotou a teplotou lidského těla - ale pokud se to  dočasné zahřátí obešlo bez puchýřů, zas taková výheň to asi nebyla. Už nahřívat flusanec fénem (kterým místo lokálního ohřevu pochopitelně vyhřeješ celé tělo hodinek) namísto úzkého hořáku zapalovače je výkon hodný Pata a Mata, ale z hlediska metalurgie si tím rakovinu kůže fakt nepřivodíš - leda bys místo fénu na vlasy pokusničil s opalovací horkovzdušnou pistoli. Co tím naopak mohlo dostat zabrat víc než je zdrávo jsou těsnění, ciferník a lepidlo které na něm drží indexy a nápisy. A doufejme že ses při vší té neznalosti elementární fyziky, chemie a biologie nepokusil o rychlou léčbu vhozením do ledové vody - v takovém případě by se dalo rovnou pokračovat ve vlákně "poraďte co se zamlžením uvnitř hodinek po sauně" :sweatdrop:

• Haha 4

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...