Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co říkáte na nové Garmin Forerunner 970? Četl jsem, že se svými vlastnostmi a výbavou jedná víceméně o Fenix 8 s menší vodotěsností, jen s Amoled displejem a ve velikosti 47 mm. Cena 18.790,- je vyšší než u předchozí generace, ale i nižší než u F8, takže za mne dobrý - kdo se nepotřebuje potápět a jinak chce jeden z TOP modelů, má další volbu. 

Nicméně teď uvažujeme o Garminech pro člena rodiny a uvažujeme o předchozí verzi 965, cena je teď dobrá a rovněž jde o dobře vybavené hodinky. Dotyčný je sice kanoista (kromě toho i cyklista), ale plave jen občas, nepotápí se, nějaké sporttestery by chtěl, ale není moc náročný, tak by mu snad mohly 965 stačit..

https://www.garmin.com/cs-CZ/p/1462801/

Odesláno

Za mě super hodinky. Kdybych si kupoval nové Garmin hodinky tak tohle je asi jedna z hlavních voleb. Teď mám Fenix 8 47mm Amoled, volání jsem použil asi 5x a nepotápím se. 

Měl jsem chvíli 965 a také super. Velikost, lehkost a velký displej je ideální kombinace, spolu s cenou, která je teď. 

• po měsíci...
Odesláno

970 jsou zajímavý, je to fakt vlastně F8 amoled 47 mm jen s menší odolností a bez potápění.

Za mě je F8 lepší, púsobí jako hodnotnější zboží, 970 nebo 965 jsou jak čínský plasťáky. 

• po měsících...
Odesláno

Koupili jsme aktivnímu a sportujícímu seniorovi v rodině, k 80. narozeninám, Forerunner 965. Měl jsem je v ruce poprvé a upřímně, příjemně mne překvapily, vůbec nevypadají levně. Neptám se, jaký je rozdíl mezi 970 a 965, to si mohu vygooglit, ale cenový rozdíl je poměrně vysoký a usoudili jsme, že mu 965 budou plně vyhovovat. Pochopitelně, v tom věku a protože jsou to jeho první chytré hodinky, tápe v nastavení, funkcích tlačítek a tak, ale je to lékař, inteligentní člověk, který mozek stále trénuje, tak tohle je pro něj další výzva. Mimochodem, hodinky dostal v sobotu a hned v neděli skočil na kolo a přijel za námi (cesta tam i zpět 50 km a šlo o klasickou silničku s berany, nikoliv elektrokolo) na "školení" v obsluze. Probrali jsme jen část, zbytek zase příště, ale odjížděl se zapnutou aktivitou "Kolo" a večer mi volal, že doma aktivitu ukončil, uložila se do mobilu a jakých výsledků dosáhl. Příště přenastavíme datová okna aby mu víc vyhovovala a nastavíme i mezičasy na jednotlivá "kola" pro kajak, což je jeho další celoživotní disciplína. Několikrát týdně trénuje na vodě, chce znát časy na 100 metrů a další věci, tak snad to půjde nastavit. Zatím je z hodinek nadšený a já před ním smekám, co v tomhle věku dokáže. Mimochodem, každý den, i se ženou, se koupají v bazénu na zahradě, v létě i v zimě, třeba prosekají led ale neodpustí si to. A každé ráno v bazénu "běhá" dokola. Je to borec a já bych chtěl být v jeho věku v jeho kondici..

• Dát hlas 2
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Hlavní výhodou 970 oproti Fenixům je samozřejmě nízká hmotnost. Aby taky ne, jde o řadu Forerunner. Kdo výkonnostně sportuje, jde do 970. Já jsem několik řad věrný Fenixům, ale kvůli hmotnost pokukuji po 970, alternativně 570. 

Odesláno
V 25. 8. 2025 v 11:03, Ivan Lelák napsal:

Koupili jsme aktivnímu a sportujícímu seniorovi v rodině, k 80. narozeninám, Forerunner 965. Měl jsem je v ruce poprvé a upřímně, příjemně mne překvapily, vůbec nevypadají levně. Neptám se, jaký je rozdíl mezi 970 a 965, to si mohu vygooglit, ale cenový rozdíl je poměrně vysoký a usoudili jsme, že mu 965 budou plně vyhovovat. Pochopitelně, v tom věku a protože jsou to jeho první chytré hodinky, tápe v nastavení, funkcích tlačítek a tak, ale je to lékař, inteligentní člověk, který mozek stále trénuje, tak tohle je pro něj další výzva. Mimochodem, hodinky dostal v sobotu a hned v neděli skočil na kolo a přijel za námi (cesta tam i zpět 50 km a šlo o klasickou silničku s berany, nikoliv elektrokolo) na "školení" v obsluze. Probrali jsme jen část, zbytek zase příště, ale odjížděl se zapnutou aktivitou "Kolo" a večer mi volal, že doma aktivitu ukončil, uložila se do mobilu a jakých výsledků dosáhl. Příště přenastavíme datová okna aby mu víc vyhovovala a nastavíme i mezičasy na jednotlivá "kola" pro kajak, což je jeho další celoživotní disciplína. Několikrát týdně trénuje na vodě, chce znát časy na 100 metrů a další věci, tak snad to půjde nastavit. Zatím je z hodinek nadšený a já před ním smekám, co v tomhle věku dokáže. Mimochodem, každý den, i se ženou, se koupají v bazénu na zahradě, v létě i v zimě, třeba prosekají led ale neodpustí si to. A každé ráno v bazénu "běhá" dokola. Je to borec a já bych chtěl být v jeho věku v jeho kondici..

Tak to tedy před pánem smekám. Také mám pár známých od vody (kanoistika, veslování) kteří jsou aktivní do vysokého věku. Na letošním mistrovství světa veteránů ve veslování měl nejstarší účastník 94 let a byl to fajn chlapík. Kluci od vody to tak prostě mají. 

Ale k tématu, já mám 965 a jsem s nimi velmi spokojen. Ano jsou plastové s titanovou lunetou, ale za mě nevypadají jako čínské levné plasťáky. Na sport oceníš tu nízkou hmotnost. Já bych nechtěl mít při sportu na ruce výrazně těžší Fenixy. Oceňuji metriky jako frekvence záběrů, rychlost na 500 metrů, výjezd lodi na jedno tempo atd. To při tréninku nebo analýze závodu to opravdu pomůže. Pokud už nemáš něco speciálnějšího jako např. SpeedCoach od Nielsen Kelerman. 

Takže za mě je 970 pro sportovce super volba. 

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...