Bask Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Jedna jediná rada - sehnat ještě jedny se zachovalým ciferníkem. Mám stejný problém. Edit: tyhle ciferníky se fakt skoro nedají vyčistit. Ti Rusáci to tiskli snad bramborovým tiskátkem, protože barva vůbec nedrží. A navíc je ciferník pokrytý vrstvou bezb. laku, který za ta léta úplně vyschnul, zpuchřel a špína se tak dostala jakoby pod něj. Nezda sa mi rozumne kupovat dalsie hodinky. To budem mat stale jedny so spinavym cifernikom. Naozaj uvazujem o tom, ze vsetok ten bordel zmyjem acetonom a cely cifernik streknem bielym (alebo kremovym) lesklym autoemailom. Potom uz len vyriesit ako tam napisat indexy. Snad by stacilo iba 12 ciarok, popripade este doplnit cislice 3,9 a 12. Len ako to tam dat? Jeden barbarsky sposob by boli ciarky nalepene z vystrihnutej samolepiacej tapety. S trochou sikovnosti to budu pekne indexy. Museli by ale byt hrubsie a hodinky by tak dostali uplne iny vzhlad. Mate dalsie navrhy?
Karlos Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Tak to je lepší si udělat návrh v nějakém grafickém programu, to pak vytisknout na tenkou bílou samolepku a nalepit to na ten původní umytý ciferník.
Bask Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Tak to je lepší si udělat návrh v nějakém grafickém programu, to pak vytisknout na tenkou bílou samolepku a nalepit to na ten původní umytý ciferník. To tiez nie je zly napad, ale a co s tou sekundovkou? Nebude sa dat prelepit to aj cez ten kruhovy sekundovy cifernicek. Ma inu uroven. Kua, neviem teraz nikde tie hodinky najst. Ak ich nenajdem, mam po probleme
Karlos Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Já myslím, že samolepka je dost tenká, aby se vytvarovala i do toho zapuštěného ciferníčku vteřinovky. A nebo další možnost: koupit nový ciferník v Parexu: http://www.oblibene.biz/userdata/shopimg/p...olnia%20200.jpg
Návštěvník tolja Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Máte někdo ponětí, co jsem to ulovil? Vím, že je to v hrozným stavu, ale určitě to je řídcesevyskytující věcička. Na číselníku je 1GZČ im kirova a na strojku jsou nápisy 15 kamenů 1. typ a NKM GČZ MOSKVA, 1-9 a výrobní číslo 54448.
afrikab Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 (upraveno) Mas pravdu, zas tak moc jich asi vyrobeno nebylo. Ja mam stejny strojek v jednech naramkovych hodinkach (ZDE). Podle znacek na kalibru si muzes urcit sam, kdy byly vyrobeny: http://www.netgrafik.ch/russian_logos.htm Upraveno 18. května 2009 uživatelem afrikab
Návštěvník tolja Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 Mas pravdu, zas tak moc jich asi vyrobeno nebylo. Ja mam stejny strojek v jednech naramkovych hodinkach (ZDE). Podle znacek na kalibru si muzes urcit sam, kdy byly vyrobeny: http://www.netgrafik.ch/russian_logos.htm Díky Tome, tušil jsem, že se ozveš. Takže ty moje podle loga vycházejí na rok 1940. Když jsem je kupoval, tak korunka s osičkou byly vyndyvací a zastamdací, ale nic to nebylo - jen utáhnout šroubek. Setrvačka se zdá být v pořádku, takže půjdou k hodináři na "vyčištění".
Arthur N. Odesláno 11. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2010 konečně nositelné a na větší přestavbu kašlu!
haslermetra Odesláno 11. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2010 konečně nositelné a na větší přestavbu kašlu! Tos je fotil na reproduktoru?
Arthur N. Odesláno 11. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2010 Tos je fotil na reproduktoru? u synovce v pokoji, cca 15-20s, nikde jinde u okna neměl místo, fachají dál, takže se magnetismu nebojíme:)
DAveDOG Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 Takže jsem jako strojvedoucí neodolal a pořídil si taky Molnie (1956). Bohužel ale také bez rámečku. Pokud by někdo o nějakém věděl tak se ozvěte!! Jinak když jsem kupoval hodinky tak měl pán nějaké náhradní ciferníky, takže by se snad dalo nějak domluvit. Jen nevím jaké přesně protože se dělalo víc verzí.
Karlos Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Odesláno 10. února 2010 Fotka nebude? Ten rámeček se shání hodně špatně. Občas proběhne na aukru. A ciferníky jsou taky nedostatkové zboží. Byly mizerné kvality a tak hodinky, které se dožily dnečka, mívají ciferníky dost unavené. Jestli máš možnost ciferníky sehnat, určitě by zájem byl. Nádražácké Molnije, pokud se nepletu, mívaly tyhle dva typy ciferníků.
DAveDOG Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 Fotku jsem udělal až teď co jsem přijel domů. Kupoval jsem je cestou do práce. Mám ten druhý typ viz foto. Ciferník vypadá dobře ale ručky by asi potřebovaly srovnat. Asi už někdo ciferník měnil.
Karlos Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 (upraveno) Ciferník je parádní,ještě strojek a zadní stranu prosím Jinak u Molnijí se sundávají ručky a ciferník každou chvíli, je tam blbě řešený mechanismus seřizování ručiček. Občas se to tam rozsype i jen při běžném vyndání strojku z pouzdra. Někdy pomůže trocha hrubší síly a skočí to zpátky, jindy musí cifr dolů EDIT: překlep. Upraveno 11. února 2010 uživatelem Karlos
DAveDOG Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 Dýnko hodinek je dost poškozené od nošení a na šroubcích na dvou místech je vidět že to někdo opravoval asi ne uplně odborně. Ale jinak strojek je čistý, krásně tiká a vypadá to že je i seřízený protože od včerejška se opozdil asi jen o 15s.
Karlos Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 (upraveno) Dýnko je ještě v pohodě. Nezkoušel jsi ho trochu přeleštit? Trochu to pomáhá. Kartáčkem v horké vodě vydrbat špínu a pak přeleštit, rozdíl bude patrný. Ale strojek je nějaký neobvyklý. Má víc kamenů, dokonce krycí kámen na můstku krokového kola a mate mě nápis Iskra. Buď nějaká trochu jiná série hodinek s tímhle strojkem, ale spíš už někdo strojek vyměnil, nebo třeba jen složil ze dvou. Vypadá ale dobře a je rozhodně lepší, než standard Molnija. A snad i přesnější. K maximu chybí už jen mikroregulace. EDIT: jen malé doplnění. EDIT2: možná kdyby se vyměnilo západkové kolo s nápisem Iskra (stejně je trochu orezlé) za pěkné s nápisem Molnija... Upraveno 11. února 2010 uživatelem Karlos
DAveDOG Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 Bohužel k nim nemám historii takže nevím co se s nimi dělo. Je možné že se někdy pokazily a majitel je dal opravit. Třeba i proto má tak zachovalý ciferník. Ale i tak z nich mám velikou radost. Jen sehnat ten rámeček. :-) Taky se mě líbí že velikostí odpovídají mým pilotkám.
Karlos Odesláno 11. února 2010 Nahlásit Odesláno 11. února 2010 (upraveno) Jak jsem říkal, tenhle strojek je o dost lepší, než standard, co tam býval. Jeden rámeček byl teď na aukru: http://www.aukro.cz/item903940935_hodinky_...ni_na_ruce.html Prodejce ho tam měl víckrát, trochu slevil, ale ani tak nic. Zkus mu napsat a udělat nějakou neodolatelnou (neodolatelně nízkou) nabídku EDIT: třeba když mu vysvětlíš, že dvě věci se samostatně po 250,- prodají líp, než jedna za 500,- nebo tak nějak... Upraveno 11. února 2010 uživatelem Karlos
Rattler Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Odesláno 12. února 2010 A co si ten rámeček nechat vyrobit nový. Myslím, že leštěný nerez by jim taky slušel.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se