hodinar 1953 Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Karlos,tie po slovensky " železniciarske Molnije" ciselnik nemam uz davno.To auto Š 120 GLS mi pravdepodobne ukradli,zadreli motor lebo miesto zatky ked vrela voda tam bola strcena kosela, potom ho z kopca pustili do nepristupneho terenu ,kde s neho povyberali vsetko drahe naradie,ine hodnotne veci asi 14-rocne deti..Este ho z nutra aj pomalovali,a v aute popijali aj alkohol. ----------------------------------- Toto mi dnes prislo od jedneho z vas,mam trochu cas,mozno posluzi aj ostatnym,preto to sem dam na forum. Tomuto nerozumiem co si napisal: s mikroregulaciou , palec na regulacnej packe ktory zapada do vyrezov v regulacnom koliesku. Ak mozes odfot a posli to.Zotrvacku uz pytali min.desiati,preto uz nemam.Ta vecicka co je na mostiku zotrvacky a nastavuje sa nov presnost hodin je regulacna rucka.Tu regulacnu rucku drzi kryci kamen(natlaci sa na prisrobovanu prirubu kryciho kamena) s obrubov svojim tvarom.Moze byt zlomeny (velmi casto praskne)aj vrtany kamen,cez ktory ide cep osky.Neviem teraz presne co este mam ,tak nechcem nieco slubit.Uz som neake veci zohnal aj od kolegov pre vas,len neviem kedy za nimi za tieto veci skocim,zavolam im.MAM SKORO VSETKY SUCIASTKY NA OSTATNE (ruske,nemecke,česke) HODINY-KY,teda aj skla,ciselniky,zotrvacky,ale do Molnija uz malo,o tie bol vzdy vel.zaujem.NENAJDE sa niekto cestny z ciech,(na slovensko viem pre mensie postovne poslat aj sam) co by napisal zoznam suciastkov ( aj po 5-10-20 kusov)o ktore tu mavate,budete mat zaujem,ja by som mu ich poslal,on by poslal vam v čechach.Bolo by to za peniaze pravdaze,lebo som to kupoval aj ja.Pripadne by ste tomuto (najlepsie) dochodcovi vzdy napisali suciastky o ktore mate vy ostatni zaujem,on by to spisal,nasledne poslal mne ,ja by mu vzdy po case suc.poslal.Je to dobre riesenie,a zalezi uz len od vas, ako to vy-uzijete.Nemozem zadarmo posielat kazdu chvilu do ciech suc.plus postovne.Cavte
hodinar 1953 Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Pokial nedostanem upozornenie na moj email,tak sa tazko nieco z tohoto fora dozvediem.Sem len malokedy nahliadnem,lebo uz sa venujem len oprave vsetkej elektroniky,hodinkam vobec!Sem tam ,ked niekto nieco surne potrebuje ,a ked nie je praca uz ani v zahrade,dohodneme sa kedy moze prist ,tak sa mu venujem.
hodinar 1953 Odesláno 3. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2013 (upraveno) Idem zhanat pre vas aj pre seba od kolegov zo slovenska Molnija starsi typ nizke,aj novsi typ vysie zotrvacky.Kto ma este z vas zaujem ak sa mi podari viacej kusov tak napiste.Pripadne ak niekto vie predat zo slov. odkupim osky nizke aj vysoke!Tiez ake suciastky Molnija dalsie by ste potrebovali, aby som naraz vsetko zhanal.Zhanam aj do Gub 60 mostik riadenia,to je ten mostik pod ciselnikom nad klucom,ktory nastavuje staviacu paku pri riadeni ručiek=(po vytiahnuti kluca),a natahovani hodin =(zatlaceny kluc do nutra). Upraveno 3. listopadu 2013 uživatelem hodinar 1953
Bosshugo Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 Ahoj. Mám po tatovi a ten to měl po svojem tatovi tohle, je to zřejmě asi taky Molnija?Je to bez sklíčka, bylo naprasklé a před léty se rozbilo, ale jinak normálně fungujou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
hodinar 1953 Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 (upraveno) Pred 15-tymi dnami asi som posielal do čiech sklo aj ciselnik do tychto Molnija hodin.Sklo je tam "priemer 396",skus si ho vypytat v opravovniach hodin .Povedz ze im das za sklo 50 kaček a ak maju tak ti ho predaju.Radsej si ale zober aj ten "ramik na sklo" po slovensky v com je sklo,lebo ho mozno zlomis ,a nebudes mat nic!!!!!!Nie kazdy vie sklo nasadit.Ja som uz pobehal tri mesta,zavolal som viacerym kolegom za Molnija suc ale nic mi nedali ,skoro nic uz do nich nemaju.Preto aj ja nadalej zhaniam od vas osky novy aj stary typ po par kusov ,podla ceny pravdaze,aby som mohol opravit zlomene kompletky co mam par kusov.Cavte. Tieto tvoje Molnija su podla obrazku(poznam to podla ruciek,ciselnika) ten novy typ,vyssie.Tie hodiny nemaju vela rokov!Sklo je aj v nich priemer 396. Upraveno 16. listopadu 2013 uživatelem hodinar 1953
Tomas M. Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 (upraveno) Dobrý den. Koupil jsem si staré ruské náramkové hodinky Molnija. Když se mi rozpadly po několika hodinách v ruce tak jsem zjistil, že mají poškozené sklíčko. Poptal jsem ho zde v sekci koupím a nyní našel i toto vlákno. Poraďte mi prosím někdo kam se s tím v Praze obrátit.Hodinky šly celkem přes den a půl na jedno natažení. Pak jsem je odložil kvůli vypadlému sklu. Po 6ti hodinách se začaly předcházet o 5 min. Tak jsem pohnul malinko páčkou a pak už se viditelně neopožďovaly. Chtěl bych se zeptat vyplatilo by se investovat do vyčištění? Jelikož mě stály velmi málo u pána ve vetešnictví, tak vůbec netuším, jestli si to zaslouží.Tomáš Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 18. května 2014 uživatelem Tomas M.
prim-ky Odesláno 19. května 2014 Nahlásit Odesláno 19. května 2014 Sehnal bych si jen sklíčko a nechal je tak.
milhauszn Odesláno 22. června 2014 Nahlásit Odesláno 22. června 2014 Ahoj vsem, tak se ke me dstaly jedny kapesni hodinky od me mamy, ktera je mela od taty jako pamatku.Mela je spoustu desitek let jen ulozene a naposledy snad tikaly pry kolem 60tych let, kdy je deda pry dostal a nosil.Po natahnuti funguji OK, a presnost zatim velmi slusna, uvidime po case.Ale mam otazku ohledne ciferniku. V prilozenych foto bylo videt jeho zaspineni a i sklicka, tak jsem se jal ho vycistit jen jemnym hadrikem od tejvetsi spiny. Sklicko bez problemu, ale k memu velkemu uzasu a zklamani (nejradeji bych si nafackoval) jsem zjistil ze po prejeti se smazala i cas ciferniku, dal jsem to nepokosel, nicmene obvodova stupnice mezi 10 a 12 je fuc :-(Ma nekdo tip jak by se dal cifr obnovit, nebo info o nekom kdo by to dokazal? Pro me maji hodnotu a rad bych aby byly opet v dobrem stavu. Jeste otazka, zda po tech letech nejak mazat, nebo cistit strojek?Diky za tipy.Zdenek Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
FanThomino Odesláno 16. října 2014 Nahlásit Odesláno 16. října 2014 Zdravím pánové, mám dotaz na ohledně stejných hodinek a tak nechci zakládat nové vlákno. Dostal jsem dnes od kolegy tyto Molnie. Vypadají velmi zachovale, jen trošku zrostlo kolečko na strojku, což je odstranitelná závada. Jsou momentálně nefunkční, ale po vyčištění se jistě rozběhnou. Co bych ale potřeboval je dýnko. Bohužel chybí a rez vzadu je toho důsledek. Kdyby měl kdokoliv z vás v krabici kousek, k těmto hodinkám patřící, a hodně ho nepotřeboval,nebo by mu vyloženě překáželo, rád se s ním dohodnu na koupi, Průměr hodinek je 43mm. Za případnou pomoc či radu děkuji.Asi je to vyřešený, ale kdyby náhodou ne. http://aukro.cz/2-plastove-kapesni-hodinky-molnija-funkcni-i4675954926.html
Louda Odesláno 7. února 2015 Nahlásit Odesláno 7. února 2015 Ahojte ve spolek Nejsem hodinar, ale nejakou prirozenou sikovnost mam. Chtel bych se zeptat na radu, dostal jsem nedavno tyhlety hodinky, ale je tam trosku problem v tom, ze nejdou Po otevreni jsem zjistil, ze je to cele nejake zatuhle, takove to kolecko na pruzince, co dava ten kmit, je hodne ztuhle. Udajne to roky lezelo nekde v supliku, tak to asi bude zatuhnute cele. Jinak natahovaci pruzinka je v poradku, jdou natahnout. Celkove se nezdaji byt poskozene a nechci to davat hodinari, ktery by si asi zauctoval balik. Tak se ptam, jakou mate zkusenost, nebo radu, jak je setrne vycistit, nejaky pruplach necim ?Kazdopadne dekuji za odpovedi :-D Ps. Procetl jsem tohle tema cele, a aspon jsem zjistil, ze jde o hodinky vyrobene roku 1950 Prikladam foto, jak vypadaji. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 7. února 2015 Nahlásit Odesláno 7. února 2015 (upraveno) No, asi se ti to nepodaří, není to až tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Na druhou stranu tohle jsou jednoduché hodinky, skoro bezcenné, takže na první pokusy ideální. Někde si z internetu stáhni naskenované knihy a učebnice o opravách a servisu hodinek. Píše se o nich i tady někde na fóru, ale nevím už kde, musíš zapátrat. Tam se dočteš vše potřebné a zjistíš jak na to a čím.U hodináře bys opravdu i jen za vyčištění a promazání zaplatil víc než ty hodinky stojí, takže co se ti vyplatí, musíš posoudit sám. Ale zase by zaručeně šly Ed: Ještě dodám, že nestačí jen vyčistit, ale jako každý mechanický stroj i hodinky musí být správně a přesně namazané. To je právě ta složitější část. Nakapat tam motorový olej nejde A to všechno se právě dočteš v těch učebnicích. Je to ideální studium na dlouhé zimní večery. Upraveno 7. února 2015 uživatelem Karlos
Louda Odesláno 7. února 2015 Nahlásit Odesláno 7. února 2015 Dekuji za rychlou odpoved. Jak bude cas, tak neco proctu ohledne toho a uvidim, jestli na to budu mit moznosti. Kdyz ne, tak je necham tak, preci jen 2x za den budou ukazovat presny cas Me napadlo, ze bych to prokapal tech.benzinem. Ale mam obavu, aby to nenaleptalo ten cifernik nebo neco podobneho.
Dor Odesláno 25. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2015 Postupoval jsem právě tak, jak je poraděno výše. Koupil jsem pár starých Molnijí na první pokusy po studiu učebnic. Jsem však pocitově stále více na začátku, tak zatím čekají v krabici. Koupil jsem je kvůli ceně a velikosti kalibru, který není tak titěrný jako u běžných náramkových hodinek té doby. Nicméně jsem byl nadšen (asi jako většina nás), jak na pohled pěkný to je strojek. Jistě, jde o převzatý švýcarský kalibr zn. Cortébert, který se objevil i v Rolexech, ale i ruská verze je velmi elegantní a myslím i slušně zpracovaná. Jistě, každý kus prakticky originál, přesnost a rezerva nátahu nic moc, ale o to přeci tolik nejde. Spolehlivost a životnost je však vysoká. Mám i jedny nové Moscow Classic s tímto krásně provedeným kalibrem včetně modřených šroubků, se safírem a průhledem na strojek. Jejich natahování je potěšení.
Dor Odesláno 25. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2015 Ruské hodinky sice nebyly tak precizně vyráběny jako švýcarská či německá konkurence, ale jejich spolehlivost, až nezničitelnost byla pověstná a cílená. Lze říci, že do nich byla promítnuta podobná filozofie, jako třeba do známého samopalu AK-47 Kalašnikov. Jednoduchost, spolehlivost, odolnost. Teoretické servisní cykly ruských hodinek byly vždy o dost delší, než u swiss produkce. Prakticky však málo kdo z běžných uživatelů toto nějak řešil. Hodinky byly prostě k nezastavení i po desítkách let. Ano, zhoršila se přesnost a třeba rezerva nátahu, ale šly "furt", i bez servisu.
Dor Odesláno 25. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2015 Je potřeba dodat, že kvalita materiálů a zpracování sovětských/ruských hodinek začala časem upadat, zejména v 2. polovině 80. let a hodinářský průmysl tak následoval celkový úpadek průmyslu tzv. RVHP. Jedna značka si však zachovala slušnou kvalitu a v 90. létech na ni navázala a i díky německým investicím si prožila znovuzrození a chytla 2. dech. Byl to POLJOT a navázané značky, jako Sturmanskie, Strela nebo Aviator. Bohužel, úspěch neměl dlouhého trvání. Značka po 2 změnách majitelů (Volmax a Maktime) definitivně ukončila výrobu svých kalibrů, včetně slavného chronografu 3133 k 31.12.2011. Osobně mám pocit, že tím v Rusku skončila snad poslední, velmi solidní a i na Západě dobře zavedená a prodejná civilní strojírenská produkce s vyšší přidanou hodnotou. Prakticky zůstaly jen zbraně a kosmický program. Nic moc pro zemi, která se ráda považuje za velmoc.
Ruda Odesláno 9. března 2021 Autor Nahlásit Odesláno 9. března 2021 V 4. 3. 2009 v 19:21, Ruda napsal: Takže tady jsou ty slíbené fotky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zobrazení toku času na fotografiích. Rozdíl mezi fotkami 12 let a 4 dny. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ruda Odesláno 10. března 2021 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2021 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tomi33cz Odesláno 8. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2022 Zdravím, chtěl bych se zeptat kde sehnat rámeček na tyhle hodinky Molnija, aby se daly nosit jako náramkové, připadně jestli nemá někdo na prodej. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se