Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

já mám (jen) na čtení tyto (hotovky - bez měření očaře nebo optometristy - jsem lajdák)  :

Porsche Design Reading Tool P´8801 brýle na čtení titanová barva

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odesláno
před 5 minutami, Kamil.K napsal:

já mám (jen) na čtení tyto (hotovky - bez měření očaře nebo optometristy - jsem lajdák)  :

Porsche Design Reading Tool P´8801 brýle na čtení titanová barva

Ono nie je zlé mať niečo také pohotovostné, len ti to v horšom prípade môže pokaziť zrak viac ako ho máš, a to je potom väčší průser…

Odesláno (upraveno)

...asi ano, mám na nich +1 (testoval jsem před nákupem různé hodnoty - čtením drobného písma příbalového letáku k něčemu) a používám je jen občas - když čtu knížku delší čas v kuse a připadají mi už oči unavené (nebo když chci objevit detaily na hodinkách, na které mi už oči z méně než cca. 60 cm nezaostří). Fungují v mém podání trochu jako lupa😉.

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odesláno
před 10 hodinami, ThomasB napsal:

S jakou značkou obrouček máte dobrou zkušenost, co se týče kvality?

Ray-Bany super, Hilfiger super, Puma byla ok, Boss se mi začal loupat po nějaké době lak, takže trošku zklamání, ale měl jsem jen jeden model, tak nechci tvrdit, že to maj všechny, ale spíš se jim už vyhýbám.

Odesláno
před 17 hodinami, FantasticFabio napsal:

V podstatě máš pravdu , ale pro některé uživatele je lepší mít tyto multifokální ergo brýle , protože čtecí vzdálenost ( klávesnice ) je jiná než čtecí vzdálenost na monitoru , popřípadě ještě trochu dál za monitor ( sličná asistentka + magnetická tabule s grafíčkama atp )  Bohužel tyto ergo brýle nejsou vhodné pro řízení auta !!! I když znám lidi co s takovými jezdí 🙈 stejně se musí poradit s optometristou !

Nedá mně to a musím se zeptat - mám už třetí multifokály a nikdy mně nikdo neřekl, že by nebyly vhodné při řízení auta, reakce i zaměřování okolí bez problémů (tedy až na 5 nehod a 7 sražených chodců :D:angel::bangin: - omlouvám se za černý humor) a to s nimi jezdím víc jak 10 let. Tak jaký by byl důvod, že jsou nevhodné?
Tak to mě trochu udivuje, já například s nimi na dálku a takové to běžné prohlížení vidím bez problémů, ale na čtení a počítač jsem si musel pořídit extra brýle, s multifokály jsem to nedával, oči se rychle unavily a následně bolela hlava.

Odesláno
před 10 minutami, milomac napsal:

Nedá mně to a musím se zeptat - mám už třetí multifokály a nikdy mně nikdo neřekl, že by nebyly vhodné při řízení auta, reakce i zaměřování okolí bez problémů (tedy až na 5 nehod a 7 sražených chodců :D:angel::bangin: - omlouvám se za černý humor) a to s nimi jezdím víc jak 10 let. Tak jaký by byl důvod, že jsou nevhodné?
Tak to mě trochu udivuje, já například s nimi na dálku a takové to běžné prohlížení vidím bez problémů, ale na čtení a počítač jsem si musel pořídit extra brýle, s multifokály jsem to nedával, oči se rychle unavily a následně bolela hlava.

Klasické multifokály jsou ok !!!! Ale já sem klukům psal o těch na krátkou a střední vzdálenost . Tzv Ergo ( označení pro Rodenstock )  tyto Ergo se nedoporučují ( jsou nevhodné ) pro řízení auta. 

Odesláno
před 1 minutou, FantasticFabio napsal:
před 49 minutami, Kamil.K napsal:

Porsche Design Reading Tool P´8801 brýle na čtení titanová barvaAni moc né 😁

Ani moc né ! Ale je to fakt jen na chvilkové pohotovostní čtení ! Když nemáš změřeno ! Jinak to jsou super čtečky od Porsche Design !!!! Kdejakej politik je má na frňáčku 😁😁😁😁😁😁

Odesláno
před 19 minutami, milomac napsal:

Na čtení a počítač jsou právě ty Ergo multifokály….. 

Odesláno
před 3 minutami, FantasticFabio napsal:

Klasické multifokály jsou ok !!!! Ale já sem klukům psal o těch na krátkou a střední vzdálenost . Tzv Ergo ( označení pro Rodenstock )  tyto Ergo se nedoporučují ( jsou nevhodné ) pro řízení auta. 

OK, díky za vysvětlení. Vzpomněl jsem, že jsem je zrovna ty poslední reklamoval, protože pohled přes pravou čočku do dálky byl jako rozostřený (při měření mám vždy na obě oči stejné hodnoty), takže celkový pohled byl nepříjemný a trochu jako po pár panácích. Reklamaci výrobce neuznal a doporučil nové měření hodnot. Podle toho se nechala udělat nová čočka, na kterou mně nakonec milostivě dali 50% slevu .... a bylo vymalováno, pak už to bylo OK...

Odesláno
před 11 minutami, milomac napsal:

OK, díky za vysvětlení. Vzpomněl jsem, že jsem je zrovna ty poslední reklamoval, protože pohled přes pravou čočku do dálky byl jako rozostřený (při měření mám vždy na obě oči stejné hodnoty), takže celkový pohled byl nepříjemný a trochu jako po pár panácích. Reklamaci výrobce neuznal a doporučil nové měření hodnot. Podle toho se nechala udělat nová čočka, na kterou mně nakonec milostivě dali 50% slevu .... a bylo vymalováno, pak už to bylo OK...

Nékdo tě blbě změřil….

Odesláno

Ano, bylo to v té optice  (trochu jsem se s nimi dohadoval, a proto alespoň ta sleva nakonec), pak jsem byl u oční lékařky a pak už to bylo perfecto :).

• Dát hlas 1
Odesláno
před 3 hodinami, milomac napsal:

Ano, bylo to v té optice  (trochu jsem se s nimi dohadoval, a proto alespoň ta sleva nakonec), pak jsem byl u oční lékařky a pak už to bylo perfecto :).

Bohužel sem zažil , že i oční lékařka zaměřila blábol ….. a nebyla ani ochotná to porovnat se starými recepty pacienta…. Takže se objednalo podle 2 roky starého receptu a spokojenost …. Problém byl s tím že původní čočky už nebyly moc pěkné …. Materiál už ko ! Koukám žes z PJ …. tak já chodím do optiky v Přešticích a extra mega spokojenost….

Odesláno

Byli jsme letos na dovče v okolí Nýrska, tak jsem si vzpomněl, že mi tam před půl stoletím nechal děda dělat brýle. Představte si, že podniková prodejna Okuly je stále na stejném místě a funguje. Marky nové dioptrické do druhého dne, já do týdne poštou - přecijen trvá tvrzený samozabarvovací minerál trošku dýl. Udělali mi je podle rok starých, a až na trochu jiný odstín zabarvení maximální spokojenost. A cena? Za troje ( jedny sluneční ), s pouzdry a hadříkem na čištění jsem dal stejně, jako za jedny Na poříčí.

• Like 1
Odesláno
před 3 hodinami, Irwinek napsal:

Byli jsme letos na dovče v okolí Nýrska, tak jsem si vzpomněl, že mi tam před půl stoletím nechal děda dělat brýle. Představte si, že podniková prodejna Okuly je stále na stejném místě a funguje. Marky nové dioptrické do druhého dne, já do týdne poštou - přecijen trvá tvrzený samozabarvovací minerál trošku dýl. Udělali mi je podle rok starých, a až na trochu jiný odstín zabarvení maximální spokojenost. A cena? Za troje ( jedny sluneční ), s pouzdry a hadříkem na čištění jsem dal stejně, jako za jedny Na poříčí.

Co si dělal před půl stoletím v Nejrsku? 

Odesláno
před 10 minutami, Irwinek napsal:

Byl jsem tam na prázdninách 🙂

U dědy , samozřejmě 👍 kde tam bydlel ? 

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, FantasticFabio napsal:

U dědy , samozřejmě 👍 kde tam bydlel ? 

Kdepak, děda tam nebydlel 🙂 Rád cestoval a bral mne sebou. Spali jsme v kempech v autě a já s ním projel celé Československo. Každý rok třeba měsíc jednu lokalitu. Někde jsme přespali třeba jen jednu noc, jinde třeba 3 a pak se posunuli třeba 30 - 40 km. Protáhl mne po všech hradech a zámcích, parcích, zahradách,..... A nachodili jsme toho spousty.  Prostě kouzelný dědeček 🙂

Dnes jezdím s Marky, nespíme tedy už v autě, ale taky nachodíme a najezdíme  bezpočet kilometrů. A taky nacházíme místa, kde jsem s dědou nebyl - třeba letos Děčínský zámek  - byli tam rusáci, nebo Lemberk, před 3 týdny zámek Nemilkov - opravovaný soukromý zámeček, za dědy státní statek 🙂

Teď se dá jezdit i ven, to za dědy moc nešlo, ale znám skoro celou republiku a za to jsem mu vděčný. Je tu nádherně 🙂

Upraveno uživatelem Irwinek
Pravopis
  • Like 1
  • Díky 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...