henker Odesláno 20. března 2009 Nahlásit Odesláno 20. března 2009 Zdravím, zdědil jsem několikery cibule, jedny z nich mají na ciferníku nápis "Karel Zahrádka, PRAHA". Nic jsem o tom nenašel, může mi někdo říct co to bylo za firmu? Nebo si někdo nechal napsat své jméno přímo na ciferník, pro případ ztráty?
Jerryl Odesláno 20. března 2009 Nahlásit Odesláno 20. března 2009 O tomto konkrétním hodináři nevím nic, ale již jsem se s tím setkal a předpokládám, že v té době mnoho hodinářů prodávalo poměrně unifikované hodinky pod vlastními jmény. Doma mám také nějaké kapesní hodinky označené jménem hodináře. Když tak sem můžeš dát fotky a můžeme je porovnat.
Karlos Odesláno 20. března 2009 Nahlásit Odesláno 20. března 2009 Když už se takový hodinář chlubil svým jménem na ciferníku, tak to hodně často byly dost dobré hodinky (na nějaké obyčejné by si svoje jméno nedával). Uvítal bych foto (hlavně strojku).
henker Odesláno 20. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2009 Pokusím se je otevřít nafotím, vyvěsím Když už se takový hodinář chlubil svým jménem na ciferníku, tak to hodně často byly dost dobré hodinky (na nějaké obyčejné by si svoje jméno nedával). Uvítal bych foto (hlavně strojku).
Ciferník Odesláno 20. března 2009 Nahlásit Odesláno 20. března 2009 Tady je jeden prima Štrunc zez Plzně, co má střeva od Tissotů. Tvoje hodinky budou nejspíš podobný případ, i Omega nebo Zenith se občas uvnitř takových věcí vyskytne.
B.F.G. Odesláno 20. března 2009 Nahlásit Odesláno 20. března 2009 Ono je to spíš jméno té či oné firmy na ciferníku a zbytek jsou Tissot. Stejné u Omegy, Zodiac a dalších.
Ciferník Odesláno 21. března 2009 Nahlásit Odesláno 21. března 2009 To snad není v rozporu s tím, co jsem napsal. Ani já nepředpokládám, že si pan Štrunc v Plzni dělal vlastní pouzdra. Ale pokud je na číselníku napsáno "V. Štrunc, Plzeň", tak jsou to pro mě prostě "hodinky Štrunc". Jinak bych musel polovině hodinek říkat "ETA 2824-2", což by bylo trochu nepraktické
mischa Odesláno 21. března 2009 Nahlásit Odesláno 21. března 2009 To bylo dřív u větších hodinářů běžné, nechali si u dobré firmy /IWC, Omega, Zenith, Doxa a pod./ udělat menší sérii smaltových ciferníků se svým jménem a to pak prodávali ve svých obchodech. Byla to spíš prestiž, že si to mohou dovolit a také dobrá reklama. Hodinky jsou ale kromě nápisu identické s těmi originálními. V dnešní době by to mohla být i zajímavá tematická sbírka. Také se může stát to, co mě, že jsem v jednom pražském starožitnictví takové hoďky koupil za pár stovek, protože to nebyla značka a uvnitř tikal IWC kalibr v perfektní kondici...
Jerryl Odesláno 21. března 2009 Nahlásit Odesláno 21. března 2009 Tak to gratuluju. Jdu lovit do bazarů
B.F.G. Odesláno 21. března 2009 Nahlásit Odesláno 21. března 2009 To bylo dřív u větších hodinářů běžné, nechali si u dobré firmy /IWC, Omega, Zenith, Doxa a pod./ udělat menší sérii smaltových ciferníků se svým jménem a to pak prodávali ve svých obchodech. Byla to spíš prestiž, že si to mohou dovolit a také dobrá reklama. Hodinky jsou ale kromě nápisu identické s těmi originálními. V dnešní době by to mohla být i zajímavá tematická sbírka. Také se může stát to, co mě, že jsem v jednom pražském starožitnictví takové hoďky koupil za pár stovek, protože to nebyla značka a uvnitř tikal IWC kalibr v perfektní kondici... Tak nějak jsem to myslel.
henker Odesláno 23. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2009 Koncem týdne nafotím hodinky pana Zahrádky, navnadili jste mě - třeba uvnitř najdu Rolls Royce
henker Odesláno 27. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 27. března 2009 (upraveno) Záhada rozluštěna!! Hned jak jsem přišel na to, jak se do hodinek dostat, jsem i jako laik poznal co jsou zaš Jen nechápu proč někdo na Omegy nechá napsat Zahrádka, to už chce pořádný ego... Taky mě fascinuje, že sou uvnitř jak nový... Jo a jdou, navíc docela přesně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 27. března 2009 uživatelem henker
Karlos Odesláno 27. března 2009 Nahlásit Odesláno 27. března 2009 No vida, paráda. Pak Zahrádka byl evidentně pyšnej na svoji živnost a dařilo se mu. A jedny "zahrádky" jsou teď i na aukru: http://www.aukro.cz/item595223953_stare_kapesni_hodinky.html
Návštěvník Tada Odesláno 10. září 2009 Nahlásit Odesláno 10. září 2009 Já v Olomouci našel poměrně pěkné Zenithy se jménem hodináře na ciferníku Ale chtěli za ně asi moc, nebo se mi nelíbil strojek, už ani nevím proč jsem je dneska nekoupil...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se