Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před měsícem jsem si pořídil tyto hodinky , a jsem nadšen. Perfektní zpracování, velikost 40 mm, materiál pouzdra ocel 904 l, tritiová luminiscence, wr 100 m, antimagnetické 1000 Gauss, nárazuvzdorné 5000 Gs. Masivní integrovaný tah, žádná plechařina, motýlová spona. Hodinky zatím dělají 2 sekundy denně. Uvnitř je starý známý eta 2824-2 chronometer. Jediným mínusem je kratší rezerva nátahu 38-40 hodin. Myslím, pokud jsou hodinky denně nošeny, tak to ničemu nevadí. Hodinky mají i patentovaný mechanismus šroubovací korunky pro snadnou manipulaci. Nepokoj má u vlásku jakousi klec, která při pádu, nebo prudkém nárazu zabrání jeho nadměrnému rozvinutí, a tím zabrání rozhození přesnosti hodinek. Škoda, že jsem Ball neznal dříve. Jsou tu od roku 1891, a mají zajímavou historii. Je to původně americká značka.

Dnes používají i svůj inhaus kalibr s frekvencí 4 Hz, a rezervou nátahu 80 hodin v chronometrickém provedení.

Student

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Mohu potvrdit. Pořídil jsem si je asi před dvěma lety, taky v modré barvě. Nosím je střídavě s asi třemi dalšími hodinkami, takže se na ruku celkem dostanou. Pro mě ideální velikost, jsou trochu masivnější a těžší než bych chtěl, ale nosím je rád kvůli jejich univerzálnosti a přesnosti. Prostě klasická eta. Jsou to fakt vysoce univerzální hodinky, dají se vzít k triku i ke košili, vlézt s nimi do bazénu, do lesa na houby, prostě všude. Přesnost je, díky tomu, že jsem si vysledoval chod v polohách výtečná. Na noc je položím na sklíčko a mám je stabilně okolo nuly. Jako negativ vidím to, že spona není tlačítková, ale lámací, takže když rozepínám, musím nacpat prst pod náramek a zatlačit na motýla směrem do zápěstí. Už jsem si zvykl, ale mohli tam dát tlačítkovou, když jí mají i u jiných modelů. Teď trochu lituju, že jsem nepořídil zelenou variantu. Mám teď nějaký zelený období. 

Prostě super hodinky, za slušnou cenu. Bohužel/bohudík Ball patří mezi značky, které při dalším prodeji tratí na ceně, takže pro ty, kteří rádi kupují hodinky z druhé ruky ideální příležitost na pořízení supr hodinek za bezva cenu.

Odesláno

Myslím, že modrá je univerzální, přechází od světlé, skoro do černé.  Vylamovací spona není špatná, je to otázka zvyku, zabírá i míň místa. Tento systém používá i Hirch na své překlápěčce.

Student

Odesláno

Super hodinky, bohuzial som Ball nikdy nemal, aj ked som sa s tym uz pohraval. Tieto vyzeraju naozaj univerzalne, za mna lacnejsia varianta “datejustov” so svojim vlastnym charakterom.

Odesláno

Máš pravdu, v hospodě po pár pivech si je pletou s roládama, tuto značku kvůli jejich obchodní politice zrovna nemusím. Omega je sympatičtější, a bez čekání.

Student

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...