Tomas8 Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března Ahoj, postavil jsem si hodinky se strojkem NH35 (už fakt nevím, jestli to bylo Seiko nebo Čína). Chodily a natahovaly se super i při líné práci v kanclu nebo za volantem. Chtěl jsem si je trošku vylepšit a koupil jim nový aftermarket rotor a prosklené dýnko. Od výměny se mi občas stalo, že se zastavily. Prostě se nedotáhly pohybem. Rotor se točí v pohodě, na žádné dření třeba o sklo to nevypadá. Z konstrukce, pokud je rotor homogenní a celý ze stejného materiálu je jasné, že bude mít menší moment setrvačnosti - což u setrvačníku je trošku vada :-). Ale pokud se to normálně prodává, tak počítám, že to už někdo vyzkoušel, nebo že je v těle rotoru třeba nějaký těžší materiál (ale to nevypadá). Nemáte s tím někdo zkušenosti? Docela se m to líbí a nechci tam vracet starý rotor a neprůhledné dýnko, tak se napřed zkusím zeptat tady. Díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Harwey Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března pochybujem ze to niekto skusal na x hodinkach a testoval natah za mna je to imidzovka z lahkeho lacneho materialu, bez potrebnej masy, tym padom nema taku zotrvacnost a silu aby to natiahlo perko
Tomas8 Odesláno 17. března Autor Nahlásit Odesláno 17. března před výrobou to snad někdo změřil aby věděl, jestli to má vůbec cenu vyrábět. Je to celkem jednoduché - změřit sílu na páce ve vertikální poloze. Spíš jsme myslel, jestli si to někdo také nezkoušel dát do hodinek. Prostě praktická zkušenost. Ono to funguje, ale asi ten původní rotor by účinnější. Nebo jen chce nebýt líný a víc chodit a mávat rukama
Harwey Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března mozno sa mylim, prepac, nechcem ti brat iluzie, ale fakt veris, dufas, ze v cine si s nejakym meranim, pocitanim budu robit starosti?:) pri chodzi mavaj na ludi, potesis ich a sebe natiahnes hodinky:)
Seamaster Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března Mas fotku toho rotoru z profilu, nebo nedejboze nakres v rezu? Nemusi to byt nutne bimetal reseni, aby to fungovalo spravne... Ale je tak od pohledu bych rekl, ze to bude jen navonena bida bohuzel...
cali Odesláno 18. března Nahlásit Odesláno 18. března To ci rotor natahuje overis predsa pomerne lahko,... daj hodinky vodorovne a potom ich jemne otoc zvisle, ak sa rotor zhupne uplne "dolu" bez nejakeho trasenia aj pri uplne natiahnutych hodinkach, tak je dost tazky aby sam vzdy pohol mechanizmom a nic viac netreba. Myslim ze v tomto stroji vdaka magic lever by mal rotor natahovat oboma smermi, takze to ani nie je o tom ze by sa na jednu stranu vedel tocit navolno. Proste aj pri fakt jemnom otoceni sa musi zhupnut uplne dolu a nezostat na pol cesty. Pokial zostane tak je moc lahky.
Tomas8 Odesláno 18. března Autor Nahlásit Odesláno 18. března Fotku z profilu nemám, ale profil je standardní, okraj rotoru zvýšený (silnější) dokola kolem strojku. To "kormidelnické kolo" je stejně tenké všude. Jinak ano, při rotaci hodinkami ve svislé poloze se rotor normálně a celkem snadno točí. Hodinky to natahuje, to ne že ne. Ale při nižší aktivitě se mi dvakrát stalo, že se zastavily. Na vyhození to není, do kanclu se stejně moc nehodí a když je nosím ven, tak se natahují dostatečně. Ale pravda, když je pořádně natáhnu korunkou, tak už se rotor tak čiperně netočí, ale nakonec vždycky spadne dolů. Jo, jako můj Zenith ElPrimero to není, ten má závažíčko ještě pořádně "děrované" a funguje výborně. Holt, zřejmě slušnej oddíl...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se