Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ondra
Odesláno

Dokázal by někdo z pamětníků či znalců konkrétně datovat výrobu Sportů I a II?

Nepodařilo se mi najít nic konkrétnějšího, než že Igeny se vyráběly na přelomu šedesátých a sedmdesátých let.

A Sporty II logicky poté. Docela by mě zajímalo konrétní rozpětí let :) Díky.

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Ondra
Odesláno

První informace od které se můžeme se vší jistotou odrazit je, že Igeny se mohly začít vyrábět nejdříve v roce vzniku kalibru Prim 68, v roce 1969.

Odesláno
Dokázal by někdo z pamětníků či znalců konkrétně datovat výrobu Sportů I a II?

Nepodařilo se mi najít nic konkrétnějšího, než že Igeny se vyráběly na přelomu šedesátých a sedmdesátých let.

A Sporty II logicky poté. Docela by mě zajímalo konrétní rozpětí let :) Díky.

ja svoje SportyII kupoval v roce 1990 jestli ti to pomuze :thumbsup_anim:

Odesláno

Já se možná pletu, ono už je to dávno, ale mám takový pocit, že náramkové hodinky PRIM Sport byly vyráběny prakticky souběžně (nebo tak max rok předem) s výrobkem nazvaným Autohodinky PRIM (ty se cvakly vzadu umístěným feritovým magnetem na palubní desku), takže pokud je to pravda a pokud je znám datum výroby autohodinek, tak by to mohlo upřesnit dobu produkce PRIM Sport. Ale přece nemůže být problém to zcela přesně zjistit v ELTONu, přece musejí mít naprostý přehled, jaký typ kdy vyrobili.

Trochu odbočím, ale ptal jsem se před pár lety v Jaeger-Le Coultre na historii starých stolních hodin ATMOS, které mám, a oni mi obratem odpověděli a sdělili mi podle výrobního čísla přesný den výroby, s tím, že to pravděpodobně bylo toho dne odpoledne. To jsem čuměl.

Návštěvník Tada
Odesláno

Já svoje Primky kupoval až teď, 2009... To asi taky prd pomůže co?

Odesláno
Trochu odbočím, ale ptal jsem se před pár lety v Jaeger-Le Coultre na historii starých stolních hodin ATMOS, které mám, a oni mi obratem odpověděli a sdělili mi podle výrobního čísla přesný den výroby, s tím, že to pravděpodobně bylo toho dne odpoledne. To jsem čuměl.

:) a ještě měli sdělit, že bylo polojasno, XY st.C, foukal jižní výtr a montér se jmenoval Dieter Schmelhaus a k obědu měl Schnitzel mit Kartofel

:speak_cool: Ne vážně, tomu se říká pečlivá archivace.

Návštěvník Tada
Odesláno

kibi: No ten pán co té firmě šéfuje v tom rozhovoru tvrdí, že něco takového skutečně mají :)

Odesláno
kibi: No ten pán co té firmě šéfuje v tom rozhovoru tvrdí, že něco takového skutečně mají :)

Rozhodně ten, kdo přebíral agendu PRIMu, tak přebral kompletní archiv a takovou agendu by zničil jenom magor, protože archivů si každá firma velice cení a obvykle na tradici staví své další podnikání a hlavně reklamu a prezentace.

Odesláno
a myslis, ze podobnou dokumentaci nema taky (zanikla) firma pouzivajici znacku PRIM...?

Prim má z té doby přesně doloženo jen to, že v závodní jídelně měli k obědu polévku a tři druhy hlavních jídel.

Návštěvník Ondra
Odesláno

A nepíše se o tom něco v knize, kterou Elton dává např. k Orlíkům? Co je to vůbec za knížku, ví někdo?

Odesláno

Tak me napada, vysla nekdy nejaka kniha o Primu? Myslim o tom puvodnim. Take by me zajimalo co to davaji k Orlikum za publikaci?

Prosim bez flame. Alespon jedno vlakno pls!

Odesláno

Vím s jistotou, že ještě v roce 1974 si jeden pán, kterého jsem znal, koupil Prim sport I. Taky vím, že můj spolužák měl již v roce 1976 na ruce vínové Prim sport II, já je mám od roku 1978, modré, cena 600 Kč, k dostání v obchodním domě Centrum Plzeň jednou za cca 2 měsíce v počtu cca 5 kusů. Humberta, tedy Prim sport II bez tritia se začaly prodávat tak 1984-85. Ale tam mám trochu zkrat, soustředil jsem se spíš na své sexuální aktivity, než na hodinky.

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

600 Kč... to byla celkem pálka na tehdejší dobu, ne? :)

PS: Já měl (asi mylně) vždycky za to, že Sporty II stály okolo 350 Kč...

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno (upraveno)
600 Kč... to byla celkem pálka na tehdejší dobu, ne? :)

PS: Já měl (asi mylně) vždycky za to, že Sporty II stály okolo 350 Kč...

Ja myslim, ze uz Igeny staly 600...takze cena zrejme souhlasi....no tehdy jestli se nemejlim pro "proletariat" 1/2 vyplaty.

Upraveno uživatelem Gorg
Návštěvník Ondra
Odesláno
Vím s jistotou, že ještě v roce 1974 si jeden pán, kterého jsem znal, koupil Prim sport I. Taky vím, že můj spolužák měl již v roce 1976 na ruce vínové Prim sport II, já je mám od roku 1978...

Z toho by se dalo usoudit, že Igeny i Sporty II se vyráběly nějakou dobu paralelně. Díky za info :)

Odesláno
Z toho by se dalo usoudit, že Igeny i Sporty II se vyráběly nějakou dobu paralelně. Díky za info :)

A nebo usoudit, ze Igeny byly holt nejakou dobu na pultě...nebo pod pultem? :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...