Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Omega Seamaster Aqua Terra s cal. 8500/8501.

Cenu nevim, ale predpokladam, ze by mela byt nizsi, nez tech 4.5K EUR za UG - cca. 5K stoji Hour Vision a tohle by asi melo byt levnejsi.

Btw, pro me jsou tohle hodinky (spolu s oblekovkami Hour Vision), diky kterym se Omega na mem osobnim zebricku dostala daleko pred Breitling; navzdory centralnimu tourbillonu jsem Omegu do te doby vnimal na podobne urovni.

Nicmene "obycejny" in-house kalibr je pro me znakem vyssi ligy - tedy takovy kalibr, ktery je vlastni, ale neni to jenom exhibice jako tourbillon.

Ten kalibr je opravdu in-house. Ac Omega patri pod Swatch, tak tenhle stroj je stejne in-house jako stroje napr. Blancpainu, ktery do Swatch patri taky. Tedy Omega ma svoje hodinare-vyvojare a ti vyvinuli tento stroj pouze pro Omegu, nikoliv pro Swatch group.

Jo, a stejnej kalibr je i v nove predstavenejch Ploprof:

BASELWORLD%202009%20-%20OMEGA%20-%20PLOPROF%20RE-RELEASE-3.jpg

(Zdroj: oficialni foto Omega)

Odesláno

boo-beek - vzdyt i velke B uz ma svuj kalibr, ktery neni vyvinutej pro zbytek grupy ;) Sice jeste neni na pultech, ale rekl bych, ze to uz dlouho trvat nebude. Jinak na to az budou ploprufi nekde k videni nazivo se tesim ;)

Odesláno
Co poznas pri pouzivani, ale nevidis: ve funkcnosti (neni hacking, mizerna presnost, obcas trhana vterinovka)

Co nepoznas pri pouzivani ale uvidis: nic x-tra zpracovani, tu a tam plechovost.

Tos me nepotesil. Vzal jsem ETU na milost pac v dnesni dobe plne smejdu, napodobenin a podivnych nahrazek jsem to povazoval za jistou zaruku opravdove hodinariny. Ktera ma svoji uroven pod kterou nejde. Pokud jsou schopni namontovat i neopracovany polofunkcni kalibr, maji bod dolu:-(

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)
Co poznas pri pouzivani, ale nevidis: ve funkcnosti (neni hacking, mizerna presnost, obcas trhana vterinovka)

Co nepoznas pri pouzivani ale uvidis: nic x-tra zpracovani, tu a tam plechovost.

Kolik jsi měl a jak dlouho používal Swatchky s automatem? Já s nimi takovou, myslím špatnou, zkušenost nemám.

Jedny starší a jedny novější Swatch:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno
Kolik jsi měl a jak dlouho používal Swatchky s automatem? Já s nimi takovou, myslím špatnou, zkušenost nemám.

Jedny starší a jedny novější Swatch:

Mel jsem 2x asi s tim strojem nahore. Ja netvrdim, ze je to nejakej vylozenej smejd, ale pro me je to na urovni, mozna i lehce pod urovni, strojku ze Seiko 5...

To zpracovani vazne neni zadna hitparada, oproti 2824 je horsi, stejne tak presnost. A hacking to nemelo ;)

boo-beek - vzdyt i velke B uz ma svuj kalibr, ktery neni vyvinutej pro zbytek grupy ;) Sice jeste neni na pultech, ale rekl bych, ze to uz dlouho trvat nebude. Jinak na to az budou ploprufi nekde k videni nazivo se tesim ;)

No jo, ale jeste jsem ani nezaregistroval cenu ;)

Uznavam, ze B ma ten kalibr taky, ale Omega s nim prisla driv :) Jinak B preci pod Swatch nepatri, akorat od nich zatim berou kalibry.

Návštěvník Kamil
Odesláno
.... ale pro me je to na urovni, mozna i lehce pod urovni, strojku ze Seiko 5...

Tak to souhlasím. On ale ten kalibr ze Seiko vůbec není špatný.:) Prošlo mi jich rukama celkem dost (myslím Swatchek) a byly mezi nimi až propastné rozdíly. Jestli to bylo délkou používání nebo se některý kus povede více či méně, nedokážu odhadnout.

Odesláno
Grand Seiko a nejlepší poměr cena/výkon je na světě:)

No jo, jenze tady se resi svycarske hodinky. To vis, lidem uz nevoni, ze se klasicke ETA delaji v Cine. Chteji neco echt svycarske.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...