Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ahoj, potřeboval bych poradit s výberem značky hodinek k narozeninám... měl bych zájem výhradně o švýcarskou a německou výrobu, nechci čínský bullshit!. cena by se měla pohybovat cca 15tis.Kc, kulaté, vodotěsnost min.100m, automaty, mohly byste mi napsat pár výrobců?

Jaké jsou TISSOT DIVER SEASTAR 1000 AUTOMATIC ? - dost se mi líbí s koženym páskem... :) moc děkuji za info

Odesláno

Seastary jsou spolehlive velke hodinky, celkem i dobre vypadaji. Trochu se mi nelibi lisovana luneta. Asi bych si u nich nechal udelat tuning, v podobe vetsi oranzove minutove rucicky, viz diskuze tady..

http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pi...id=26659#p26659

Z nemeckych doporucuju omrknout treba http://www.stowa.de Maji tam moc pekne hodinky za slusne ceny.

Odesláno

no, já se docela dost potápím ... :) ale narazil jsem na zn. Laco, docela dobrá ,ale ty ceny jsou už ke 30ti, to je moc ... nevíš ještě o nějakých kvalit. hodinkách? jsou vubec kvalitní za cenu 15000tis. nebo bych měl přidat?jinak dekuju ...

Odesláno

Zalezi co od toho cekas. Super kvalitni hodinky s absolutne fantastickym pomerem cena vykon jsou Seiko Samurai a Monster. Samurai je drazsi nez Monster a existuji i v titanu kolem 300USD. Oboji zvladaji 200M a jsou velmi dobre zpracovane. S tvou hranici 15tis. bych zvazil modre Monstery se safirovym sklickem a jeste ti zbude ;) Tady je maji za dobrou cenu..

http://www.watcharama.com/sk080.htm

Velmi dobre volba ja MARATHON SAR, ale osobne mam radsi modely do roku 2004. Novejsi uz maji preplacany cifernik.

http://www.broadarrow.net/SAR.htm

Ty jsou trosku drazsi..cca 700USD

Odesláno

Ahoj. Já osobne Seastary mám a jsem s nimi velmi spokojený. Luneta je uplně v poho - on je Odklízeč moc veliký perfekcionista. ;) Mě se naopak hodně líbí.

No, co se týka toho jím doporučovaného tuningu, tak to jsem ÚPLNĚ proti němu. Ta oranžová minutovka je na můj vkus jak pěst na oko. Ale = každý to máme jinak. Já dávám přednost tomu, když je hodinová ručička zřetelnější než minutová.

Jo, ještě se mi v té oblasti vodotěsných hodinek líbí Louis Erard, ale to je ještě o pár tisíc výš (ale zase ne příliš moc). Ale ty mají vodotěsnost 100m, což asi není, pokud se potápíš s lahvemi, uplně dostačující.

No a ty modrý Monstra jsou taky prima, to je fakt.

Odesláno

Ahoj. Přispěju svou troškou do mlýna. Pokud by ses rozhodl pro ty Seamastery, tak Ti poradím e-shop ze slunné Kalifornie http://www.watchzworld.com/ a tam je mají za téměř poloviční cenu, než v našich kamenných obchodech. Já tam kupoval Tissot PRS 516 a obchod proběhl zcela hladce, potřebuješ platební kartu s povoleným obchodováním na netu a toť vše. Po závazné objednávce jsem měl hodiny do týdne doma. Clo ani DPH jsem neplatil, Amíci totiž na balíku uvádějí nižší cenu a "GIFT" k tomu.

Odesláno

Ještě pár tipů s vodotěsností 300 m:

1. Orsa SeaAngler - se safírem a dopravou něco přes 500 USD

large-black.jpg

2. nové Archimede Diver - přesně v limitu za 495 EUR - brzy nejspíš i v Kč s možností osobní prohlídky u Chronomaga. Výjimečně dobře vyřešené datum na 4, IMHO.

8984-A14-40.jpg

3. Něco méně obvyklého, ale zatím jen jako "koncept" za 800 USD, v prodeji asi někdy po prázdninách

orange.gif

Odesláno

Ahoj všem,

jen mě v souvislosti s touhle diskuzí napadlo, proč mechanické potápěčské hodinky a zrovna v tomto případě ne quarz? Mám na potápění (rekreační, nedělám technické, takže hloubky do 40m) Citizen Promaster a když nic jiného, tak tím člověk současně koupí záložní hloubkoměr s funkcema logu ponoru a varováním při limitech apod. Neměl jsem v ruce všechny typy z té řady, chtěl jsem jen hloubkoměr, čas ponoru automaticky, čas ponoru na lunetě a případně teplotu. Mě vyšly na asi 10 tisíc, v oblíbeném obchodě byly v akci ale standardně se prodávají kolem 15 tisíc. Zrovna v tomhle případě mi přijdou quarzky jako výhoda.

JP1010-00E.JPG

Odesláno

Mno, minulý týden ke mně dorazily SEIKO Orange MONSTER za nějakých 148 USD, 200 m, krásný tah, pěkně svítí, mají jedinou chybu, že mi je znárodnil syn.

Odesláno

Me zase dnes dorazily Seika 5 za 150USD. Nastesti me je nikdo nezabavil.....a to, ze nejsou ze Svycarska me vubec neva.....porad lepsi, nez Nemecke hodinky "made in china"

SKZ207K_big.jpg

Odesláno

tak ze začátku jsem měl zmatek, ale teď mám teda dva zástupce 1. tissot seastar s černým číselníkem za 400E 2. archimede sport taucher black s koženým páskem za (675E), což je silná cena...

1.u tissota se mi líbí, že je vidět strojek, hodinky jsou pěkný masivní stroj ale mínus mají buclaté rafičky

2.u archimede je pěkně provedený číselník, celé hodinky působí na mě dost dobrým dojmem, mají styl...

ztm. teda co jsem viděl z obrázků...

mohli byste mi poradit a napsat výhody a nevýhody, zkušenosti atd. s těmito hodinkami, já se v hodinkách moc neorijentuji... díky :rolleyes

Odesláno

Jen poznámka, Archimede Taucher jsou za 495EUR, takže by u Chronomaga měly brzo být těsně pod 15 k českých. Mně se víc líbí Archimede, mají pěkně vyřešené datumové okénko, pouzdro má hezký tvar, celkově působí vyváženě. Koupil bych je s oběma řemínky, na koupání/potápění kaučuk, na "desk-diving" :) kožený s barevným prošitím.

8984-A14-sr.jpg

8984-A12-15.jpg

Odesláno
  Maniak napsal:
tak ze začátku jsem měl zmatek, ale teď mám teda dva zástupce 1. tissot seastar s černým číselníkem za 400E 2. archimede sport taucher black s koženým páskem za (675E), což je silná cena...

1.u tissota se mi líbí, že je vidět strojek, hodinky jsou pěkný masivní stroj ale mínus mají buclaté rafičky

2.u archimede je pěkně provedený číselník, celé hodinky působí na mě dost dobrým dojmem, mají styl...

ztm. teda co jsem viděl z obrázků...

mohli byste mi poradit a napsat výhody a nevýhody, zkušenosti atd. s těmito hodinkami, já se v hodinkách moc neorijentuji... díky   :rolleyes

.....BUCLATÉ RAFIČKY.....

jak nádherné spojení!!!! Maniaku, ty nepocházíš vod někaď z Čech, viď.

Tipuju na Rychvald nebo popř.Třinec Koňská.

Zdraví Karviňok.

Odesláno

No, já kouknul na net a našel tam ty Archimede za stejnou cenu - ale v dolarech. A to je už pohoda, ne?

Jinak - mě ty Seastary jdou asi +5 vteřin/den

Jen jsem si u nich teď nedávno všimnul jedné věci. Je to rok, co jsem si je pořídil a tehdy si jim datum o půlnoci měnilo tak dvě minutky před půlnocí. Teď, po roce, je to asi 5, 6 minut.

Otázka - půjde to takto dál? Je to věc, která se dá seřídit?

Odesláno

no ja bych jeste vyzkousel jacques etolile atlantis a stowa seatime, ale budes muset sahnout hloubeji do kapsy v pripade tech stowa ne tak hluboko to je 599euro, ale ten etoil je pres 1000 euro, ale mam porad nekde v hlave, ze jsem je videl mnohem levnejsi - zavzpominam :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...