Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to divné, ale může. Představte si, že jsem se včera vrátil večer domů ze srazu Chronomagu a na stole mi ležela knížka "Náramkové hodinky od roku 1925 dodnes". Prý jako dárek, abych měl radost.

Tak co si o tom mám myslet? Nežehlí si moje žena nějaký utajený škraloupek???!!! :gun_bandana: Že by jen tak??? :thumbsdown_anim: Ale nakonec to asi nemá cenu řešit, hlavně že mám knížku.

Ale já to sem dávám jen jako upozornění na docela fajn knížku, plnou pěkných fotek, zajímavého textu, popisů typů hodinek s datací roku výroby. To se může někdy docela hodit. Pro ukázku přikládám pár fotek.

Ahoj, pavča.

Odesláno
je tam nase pilot limitka...! :D

Podle popisu v knížce jste se při výběru provedení hodinek trefili do verze z roku 1939. Naprostá paráda !!!!

Návštěvník Tada
Odesláno

Pěkná knížka! Já při procházce se slečnou v Olomouci narazil taky na jakousi publikaci o hodinkách, ale pořád si říkám, že zas tak velký blázen nejsem, abych si o tom ještě musel kupovat knížky :D

Odesláno
Pěkná knížka! Já při procházce se slečnou v Olomouci narazil taky na jakousi publikaci o hodinkách, ale pořád si říkám, že zas tak velký blázen nejsem, abych si o tom ještě musel kupovat knížky :D

levnejsi koupit knizku se stovkou hodinek... nez furt na tech sto hodinek setrit :-)

Odesláno (upraveno)
levnejsi koupit knizku se stovkou hodinek... nez furt na tech sto hodinek setrit :-)

Nicméně je potřeba i pořádný řemen a slušné zápěstí, aby se kniha dala nosit:)

Edit: potěšení od manželky - nezbývá než gratulovat a závidět;)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Pavco, jestli ta mila dama, ktera Te doprovazela nedavno k hodinari, je Tvoje manzelka, tak neni o cem zakladat diskusi.

Nejen, ze dobrovolne sla podporovat sveho chote v tomto (priznejme si, pro radu zen neprilis pochopitelnem) konicku, ale jeste se dokazala behem procedury placeni za praci, jejiz vysledek nelze laickym okem nikterak zpozorovat, usmivat. Od takoveho formatu se nic jineho nez uslechtily pristup k nasi veci ani nepredpoklada. :)

Necht koza doji krev na vecne casy a nikdy jinak! :)

Odesláno (upraveno)
Pavco, jestli ta mila dama, ktera Te doprovazela nedavno k hodinari, je Tvoje manzelka, tak neni o cem zakladat diskusi.

Nejen, ze dobrovolne sla podporovat sveho chote v tomto (priznejme si, pro radu zen neprilis pochopitelnem) konicku, ale jeste se dokazala behem procedury placeni za praci, jejiz vysledek nelze laickym okem nikterak zpozorovat, usmivat. Od takoveho formatu se nic jineho nez uslechtily pristup k nasi veci ani nepredpoklada. :)

Necht koza doji krev na vecne casy a nikdy jinak! :)

Člověče, teď jsi mě zaskočil, já už nevím se kterou ze svých mnoha žen a fanynek jsem byl zrovna u hodináře, už ztrácím přehled, budu si je muset nějak očíslovat, nebo jinak označit.

No jo, byla to moje manželka a její úsměv prozrazuje naprostou rezignaci nad mým počínáním, říká si zřejmě:"Ať se dědek bláznivá vyřádí takhle, hlavně že sedí doma u počítače a projíždí Chronomag a nelajdá někde kdoví kde".

Jo ještě díky za milé hodnocení. Ahoj, pavča.

Upraveno uživatelem pavča
Odesláno
Člověče, teď jsi mě zaskočil, já už nevím se kterou ze svých mnoha žen a fanynek jsem byl zrovna u hodináře, už ztrácím přehled, budu si je muset nějak očíslovat, nebo jinak označit.

Ja tusil, ze i tak banalnim konstatovanim muzu zpusobit rozvrat manzelstvi... Inu, tak mas sympatickou milenku, co s Tebou chodi k hodinari. :) A alespon uz vis, za co se drahym polovicim davaji darky jako knizka o hodinkach... :P

;)

Odesláno
Ja tusil, ze i tak banalnim konstatovanim muzu zpusobit rozvrat manzelstvi... Inu, tak mas sympatickou milenku, co s Tebou chodi k hodinari. :) A alespon uz vis, za co se drahym polovicim davaji darky jako knizka o hodinkach... :P

;)

Zatím se manželka drží, ještě se nepodřekla, prozatím se schovává za heslo, že je ráda, že mám nějakého koníčka. Chacha - průhledná výmluva !!!

Odesláno

Tak jsem si knihu taky poridil a je perfektni. A hlavne fotka "nasi limitky" pres celou stranku a info, ze se vyrobilo jen 9 exemplaru v roce 1939!!!!!!!!!!!

Odesláno
Tak jsem si knihu taky poridil a je perfektni. A hlavne fotka "nasi limitky" pres celou stranku a info, ze se vyrobilo jen 9 exemplaru v roce 1939!!!!!!!!!!!

Kde ji můžu v Praze koupit? (Myslím tu knížku, s ohledem na název tohoto vlákna :))

Odesláno
Kde ji můžu v Praze koupit? (Myslím tu knížku, s ohledem na název tohoto vlákna :) )

Koupil jsem ji vcera na Andelu v tom nakupnim centru, hned dole u Tesca. Videl jsem tam jeste jeden kousek. Cena 499,- :thumbsup_anim:

Odesláno
Koupil jsem ji vcera na Andelu v tom nakupnim centru, hned dole u Tesca. Videl jsem tam jeste jeden kousek. Cena 499,- :thumbsup_anim:

Za chvíli tam jedu, zaparkuju dole a jdu hned pro ni, díky :)

Odesláno

Tak jsem se na tu knížku díval a ten jediný zbývající exemplář v prodejně knih Nový Anděl na Smíchově už byl docela v salátozním stavu, jak si to lidi prohlížejí. Počkám si na novou, někde třeba i jinde. Knížka je pěkná, i když poplatná zemi původu jejího vydání, čili tam není žádná zmínka o žádných českých značkách, ani o spoustě ostatních značek, z ruských hodinek jsou tam myslím zmíněny pouze Poljoty, jestli se nepletu. Je to taková encyklopedie napůl, ani kočka, ani pes. Ale špatná není, možná že je to dokonce publikace svého druhu u nás momentálně nejlepší, cenu bych ovšem radši viděl u tohoto polotovaru samozřejmě nižší, ale s tím se už nic nenadělá, ber nebo neber.

• po 3 týdnech...
Návštěvník Tada
Odesláno

Tak jsem byl dnes náhodou v knihkupectví a neodolal jsem :D Taky už jí mám doma :)

Odesláno
Tak jsem byl dnes náhodou v knihkupectví a neodolal jsem :D Taky už jí mám doma :)

Já ji mám pořád položenou na stole a s chutí do ní nahlížím, potěší to na duchu.

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)
Já ji mám pořád položenou na stole a s chutí do ní nahlížím, potěší to na duchu.

Jo to jo :) Je tam pár moc pěkných kousků!

EDIT: Škoda že to je jen od roku 1925, docela by mě zajímaly i hodinky před touto dobou - prostě ty úplně první náramkové. Jeden můj známý má snad originál náramkové (žádná předělávka z kapesních) z roku 1912 a podobných kousků má doma víc :)

Upraveno uživatelem Tada

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...