Přejít na obsah

Seiko MM 8L35 nebo Orient Star 300M

Doporučené příspěvky

Návštěvník Alda
Odesláno

Rozhodl jsem se, že si v blízké budoucnosti koupím jedny z výše uvedených hodinek. Vzhledově mi vyhovují oboje, jde mi hlavně o to, jestli MM za tu cenu stojí, respektive jestli mám dát 2x tolik za 8L35. Ony ty orienty údajně taky nemají špatnej stroj a cena je přeci jen přívětivější. Po dlouhém váhání a rozmýšlení jsem byl pevně rozhodnutý pro Seika, no nakonec se mi do toho zamotaly Orienty. Zatím u mě malinko vedou Seika, ale jen kvůli strojku. Může mi někdo ze znalců japonských strojů porovnat tyto dva kalibry ? Nejde o přesnost. Jde mi spíš o robustnost, kvalitu materiálu, spolehlivost a výdrž. Mám pár měsíců ještě na úvahu, chci je k narozeninám, jisté ale je, že to bude japonec. Zásadně nechci nic ze švýcarské produkce. Děkuji.

Odesláno
Děkuji.

Po zkušenostech s Orient Star bych se této značky rozhodně nebál, jejich přesnost je bohužel vyšší, než u běžné SM produkce. Totéž platí pro Seiko, měl jsem několik hodinek této značky a nebyl jsem vyloženě nespokojen. Akorát mi tam chyběli trochu gule, ale to je subjektivní.

Odesláno (upraveno)

Alda: Chtěl bych říci, že ony ty Orienty nemají " ani hacking ", za cenu co stojí Orienty bych volil raději Suma... Pokud nerozhodují finance, rozhodně bych volil MM a pokud se nepletu, byl bys asi jediný majitel na fóru, samotného mne ty hodinky velice zajímaj a v případě, že bys je koupil, bych poprosil o fotky.

Kalibr 8L35 je prý úžasný, všude jsem na něj četl samou chválu...

Upraveno uživatelem Peta-Biker

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...