Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tu vpravo znám, ale za 100USD už ji nekoupíš, spíš 200...

Já ji kupoval přímo ve Švýcarsku a vyšla na nějakých 90Euro. Tu druhou máš ZDE a je určitě lepší. Jsou zde podrobně rozepsané rozdíly v jednotlivých verzích i jejich modifikace. Je dvojjazyčná - paralelně je zde text v angličtině a italštině. No a váží cca 3kg :D

Odesláno

Ja vcera koukal na tu cernou a na bay jsem nasel jen nemeckou a francouzskou verzi za 150 bez postovneho. Diky za tip na tu druhou knizku, tu neznam. Myslel jsem, ze je jenom italsky, kterymzto jazykem nevladnu. English meni situaci. Mam 12 hodin na rozmyslenou, jestli ji koupim.

Odesláno

Ja vcera koukal na tu cernou a na bay jsem nasel jen nemeckou a francouzskou verzi za 150 bez postovneho. Diky za tip na tu druhou knizku, tu neznam. Myslel jsem, ze je jenom italsky, kterymzto jazykem nevladnu. English meni situaci. Mam 12 hodin na rozmyslenou, jestli ji koupim.

Jasná věc :D je to něco jako bible, a na přebalu je cena 179Euro !! No a ta druhá se v angličtině opravdu asi nedá už sehnat. Vyšla někdy v 94... :(

Odesláno

Koukám že toto Seamasterovo vlákno se vytratilo do prázdna. Mám podobný plán a budu se ho snažit dotáhnout do konce. Vyměním pevné dýnko na 3570.50 za dýnko s průhledem, nylonovou brzdu nechám být.

Teď řeším ten spacer, tedy kroužek, který nahrazuje antimagnetický dekl pod dýnkem.

Ota Frej ho má za 62 baků a k tomu chce 35 za poštovné. Ještě jsem našel Thomase Preika,který dělá ošklivé dýnka, ale mohl by mít ten spejsr levnější. Tak až dorazí matroš, pustím se do díla podle tohoto návodu.(How to section)

Doufám, že rozměry pouzdra z 1976 a dýnka z 2003 budou sedět :)

Budu dokumentovat a pochlubím se výsledkem

Abych te uklidnil, dynko bude sedet, neboj. Co se tyka vymezovaciho krouzku, jsou dve reseni.

Ty prvni moony s pruhledem a cal 863 mely stejny vymezovaci krouzek jako klasicky bez pruhledu + takovou perovou vlnitou podlozku, ktera tam nahrazovala ten antimag dekl.

Moderni 1863 maji jiz ten krouzek v jednom kusu, je to ten co ma O.Frei.

VYmena jako takova je easy, prace na 5 minut, pokud pouzijes tu perovku, pri vymene toho krouzku je to troch nadyl, pac ten krouzek se blbe vytahuje, kdyz je strojek v pouzdru, lepsi je to vydelat cele ven.

Hlavne si neposkrabej dynko pri povolovani- utazeni.

Odesláno

Ahoj, nevim o jakou perovku se jedna, pockam si na ten "spacer" od Dusaka nebo prinejhorsim ofrei. Dynko se pokusim povolit a odmontova takovym tim balonkem na sroubovaci dynka. Otvirak na dynka nemam a jak se znam, smejklo by se mi to poskrabal bych to. S tim balonkem to nehrozi.

Odesláno

No pokud nemas vercajk, radsi se do toho sam nepoustej, spacer tam sice drzi jen dva sroubky, ale i kdyz ty oddelas, porad je to tam celkem natesno, abys ho vytahl ven. A vydelat strojek je o vytazeni osy natahu i s korunkou... Jinak ta perovka z 863 vypada takto a druhe foto ukazuje rozdil mezi beznym spacerem (vlevo)a tim pro pruhled.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Diky moc za uzitecne informace. Trochu me desis, s tim, ze je treba vytahovat strojek jsem moc nepocital. U Dusaka mi to nevymeni a nejakemu

vymenovaci baterek to dat nechci. Ze by mesie Frydl? Taky jsem nasel na ebay ze ten spravny spejsr ma i watchadoo za 70 babek, narozdil od Oty Freje bere watchadoo Pejpal a ma rozumny postovny, i kdyz je to protinozec. Nevis, kde by se dala sehnat ta perovka? To by nebylo treba nic rozebirat, jen podlozka a dynko...Ma nejaky Omega cislo dilu? Diky a sorry za preklepy, pisu z Nokie.

Odesláno

Mam sice assembly manual na 863, ale tam jsou jen dily strojku, ktere se lisi od 861, nejsou tam dily pouzdra atp. Takze bohuzel.. zkus hledat na netu... nebo se pokusit znasilnit Dusaky, ti by mohli pokud ne objednat, tak aspon rict cislo dilu.

JInak ta operace neni zas tak desiva, dej to k hodinari a mas klid... pro profika je to zyvacka. Ja jsem jen menic baterek a taky jsem to zvladl ;)

Odesláno (upraveno)

Malé pokračování:

Dýnko je na cestě.

Kroužek na strojek se zvýšeným límcem jsem objednal a zaplatil kreditkou u Ofrei.

Dneska mi napsali, že ho nemají skladem a budou mít tak za měsíc. Objednávku ruším, protože mi pět minut poté, co jsem ho objednal napsali z watchadoo, že to, co je na fotce na ebay je opravdu kroužek na 861 se zvýšeným límcem a ne klasický držák na 861. Mají ho za 69 dolarů, ale pošta je "jen" 13USD, což je v součtu o 16 dolarů levnější než ofrei. Domluva ale s nima je jak s Hotentotama, halt protinožci...

Jo, 3 dny poté, co jsem jim psal, volali od Dušáka, co že to vlastně chci, tak jsem jim řekl, že už nic.

Další fáze:

Zkusil jsem otevřít Moonwatche balónkem, který jsem si za tímto účelem kdysi koupil. Ani náhodou to nepůjde :(

Pérovku, kterou můžete vidět výše jsem nikde na netu nenašel. Navíc jí moc nedoporučujou.

Zato jsem objevil spoustu komentářů, že ten díl se zvýšeným rantlem není vůbec potřeba, že stačí kompenzovat ten rantl těsněním. Např. zde v sekci howto?

Našel jsem i tento užitečný link, odkud jsem vzal rozměry toho rantlu. Je to 29.46mm externí průměr, 27.89mm vnitřní průměr a tloušťka mi vychází na 0.889mm. Zakoupil jsem dvě gumová těsnení o vnitřním průměru 27.5 a 28mm a tloušťce 1mm a zkusím to vyřešit bez rámečku za 90dolarů. Těsnění mě stála 4Kč obě. Problém bude s otevřením hodinek. Nemám ten patřičný tool...

Už se těším na výsledek:

Upraveno uživatelem organic
Odesláno

Tak jasne ze tam jde nacpat nejaky tesneni, ale treba ja bych to neprekousl, prijde mi to takovy amatersky na takovy hodinky, ja mam rad "factory solution". Tohle dynko "Limited edition" z italske limitky Ref.ST_345.0818 je jeste tak nejlepsi co se da origo od Omegy poridit. Stve me zejmena to s tim "first and only"

Jo a ten balonek je komickej, bejt tebou dam to k hodinari, bude to mit za 5 minut.

Odesláno

Tak jasne ze tam jde nacpat nejaky tesneni, ale treba ja bych to neprekousl, prijde mi to takovy amatersky na takovy hodinky, ja mam rad "factory solution". Tohle dynko "Limited edition" z italske limitky Ref.ST_345.0818 je jeste tak nejlepsi co se da origo od Omegy poridit. Stve me zejmena to s tim "first and only"

Jo a ten balonek je komickej, bejt tebou dam to k hodinari, bude to mit za 5 minut.

No jo, ale uz dva hodinari me odmitli, ze prej mam jit k Dusakovi...komici. Tak jsem vcera poridil upinak na pouzdro a tribodovy Jaxa otvirak a udelam si to sam.

Je velka pravdepodobnost, ze to z...vim :(

Odesláno

Maji strach. Ale nekdo se snad najde, treba ti nekdo z fora poradi za kym v Praze zajit. Nebo Mechano....Pokud do toho pujdes nakonec sam, doporucuju oblepit ochrannou paskou maximalne a nejlepe mit hodinky v necem upnute, nedelat to "z ruky".

Odesláno

Jsem magor - otevřel jsem je nůžkama. :suicide_anim: Žádné sklouznutí, žádné škrábance, uff!

Sundal jsem i antimagnetický/protiprachový dekl. Ten, co je servisoval nebo otevíral přede mnou byl docela prase, protože na prachovém víčku byly otisky zevnitř, stejně tak na dýnku zevnitř. Otřel jsem je mikrovláknem. Přiměřil jsem tam ta těsnění, 27.5 a 28mm. V principu jdou po obvodu strojku obě, lépe pak 27.5. Uvidíme, jak to bude sedět s Jarretovým proskleným dýnkem, protože ten prostor pro těsnění je tam, co ukazuje ta černá šipka na přiloženém obrázku:

Když to nebude sedět, půjdu do toho originálního dílu s vyšším rantlem. Mluvil jsem s Frýdlem, prý by to udělal, ale má teď zdravotní problémy, tak až v 2011.

Maji strach. Ale nekdo se snad najde, treba ti nekdo z fora poradi za kym v Praze zajit. Nebo Mechano....Pokud do toho pujdes nakonec sam, doporucuju oblepit ochrannou paskou maximalne a nejlepe mit hodinky v necem upnute, nedelat to "z ruky".

Odesláno (upraveno)

Ty ses hrac... :oneeyed02: To puzeni je desny, to znam :smile_anim: Hlavne ze to dobre dopadlo!

Jinak ten Frydl je nejaky hodinar, co by ti vyrobil celej ten vymezovaci krouzek, nebo jen ten krouzek pro doladeni rozdilu?

Jeste k tomu obrazku tvymu:

Zluta sipka - tam je sroubek pro uvolneni osy natahu

Modra sipka - tam chybi sroub pro zajisteni toho krouzku, druhy je naproti - cervena sipka

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno

Jak zpívala 16-letá Britney Spears:"Oops I did it again!" A oddekloval jsem Moonwatche s foťákem v ruce. Enjoy:

No a k další fotce trochu vysvětlivek. Červeně šrouby, co drží strojek v tom kroužku, zeleně šroubek, co by měl jistit korunku s hřídelkou (anglicky stem,jak je to česky?). Když bych chtěl korunku vytáhnout, stačí šroubek povolit o půl otáčky a pak hřídel vytáhnout? Nebo jak?

Celý blok se v pouzdře volně hýbe a drží pouze na korunce.Modře jsem ošipkoval ten rantl, na který je nasazený ten prachový dekl.

No a pak jsem zkusil nasadit na ten rantl těsnění, které jsem pořídil. Docela tam sedí:

Jen mi není jasné, zda je takto správně, nebo má jít jako "nástavba" na ten kroužek. Na webovce "customizing Omega Speedmaster" je to zobrazeno tak, že ten kovový kroužek, co si ten borec vysoustružil, nasadil na ten rantl po deklu, tak snad moje řešení s těsněním bude fungovat.

No už aby doputovalo to dynko. Proklate Vanoce a Ceska Posta!!!

Odesláno

Tak už to řeším a snad to stihnu do vánoc :D

No jo, nestačí, žes mi vyfoukl ty safírový sendviče za 1500 éček, co tu byly na prodej, ještě si k Ježíšku koupíš takovou nádheru :)

Je pravda, že ten zlatý tunel na ciferníku a účkový můstek kalibru 321 má něco do sebe...Aspoň mám ještě pořád kam expandovat :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...