Radek Hulán Odesláno 23. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Protože jim jde o ten pocit, že mají právě tak drahý výrobek a dělá jim to dobře. Možná by byl dobrý rozhovor třeba s prodejci od Dušáka (i když k tomu by, obchodně, asi nikdy nesvolili) - kolik lidí se nevyzná v hodinkách a vybírá je jen podle ceny, tedy podle vzoru hodinky X za 150.000 Kč jsou lepší než hodinky Y za 50.000 Kč, a to přesně o 100.000 Kč Podobné uvažování je ovšem typické pro módu - a hodinky jsou módní doplněk - a zde se rozhodně nehraje na "vnitřní hodnotu", ale na vnímanou hodnotu jistým segmentem trhu, na image. Tedy opravdu změna nápisu může změnit cenu desetinásobně, pokud se tím razantně změní image. Vnímaný image samozřejmě mění hodnotu u každého zboží - třeba Apple s objektivně zaostalým operačním systémem je svá obyčejná (a všemožně omezená) PC schopen prodávat cca o 20-30% nad ceny srovnatelné konkurence, protože má pro některé lidi "lepší" image (a to, že je to nepoužitelný zmetek pro práci, na to se nehledí, jde o image, až v první řadě). Nicméně u hodinek je to trošku extrém - zde je běžné "zhodnocení" o 1000% jen díky jinému nápisu. Hodinky jsou na tom tedy podobně jako "značkové rifle", košile, kravaty - prostě móda. Na tom opět není nic špatného, ale hledat v hodinkách vnitřní hodnotu? Ne, ta tam dle mého názoru většinou neexistuje. Je to pouze image, marketingové pozlátko. Hodinky mají snad jen jednu výhodu - není to móda, co se mění tak rychle jako u oblečení, a se stářím tedy neklesá tolik jejich cena
B.F.G. Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Nicméně u hodinek je to trošku extrém - zde je běžné "zhodnocení" o 1000% jen díky jinému nápisu. Hodinky jsou na tom tedy podobně jako "značkové rifle", košile, kravaty - prostě móda. Na tom opět není nic špatného, ale hledat v hodinkách vnitřní hodnotu? Ne, ta tam dle mého názoru většinou neexistuje. Je to pouze image, marketingové pozlátko. Hodinky mají snad jen jednu výhodu - není to móda, co se mění tak rychle jako u oblečení, a se stářím tedy neklesá tolik jejich cena Podle mě je to pěkná pitomost. Důvody bys věděl, kdyby jsi se o hodinky zajímal.
Radek Hulán Odesláno 23. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2009 (upraveno) Možná. Je to jen názor, subjektivní, založený na osobních znalostech / potřebách / zkušenostech. A proto jej píšu na fórum, abych získal jiný pohled na věc Tvůj příspěvek je ale z tohoto pohledu zcela k ničemu Upraveno 23. května 2009 uživatelem Radek Hulán
Onisan Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Hele, Huláne... on má BFG pravdu.... kdyby si nefilozofoval takhle prvoplánovitě, tak by si takhle ani filozofovat nemusel :D Z globálního hlediska totiž tvůj dotaz bazíroval na mentalitě humánního kompromisu z čehož zákonitě vyplývá reflexní negace absolutní reality... a to, jak jsme byli upozorněni, je u tebe běžná věc
Radek Hulán Odesláno 23. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2009 (upraveno) Na "image" není nic špatného Tedy, většinou... Mít na ruce můj oblíbený Breitling Navitimer Cosmonaute či libovolný Rolex, tak většina lidí u běžných zakázek si bude myslet, že je člověk chce okrást a dává mu zbytečně vysokou cenu. Pro opravdu významné zakázky ale naopak člověk s hodinkami za 10t zase vypadá jako někdo, kdo není "dostatečně dobrý pro tolik peněz". Hodinky a dobrý oblek mají úžasné opodstatnění pro image, protože se tím řídí spousta lidí. Osobně v tom ale (u většiny výrobců) nevidím nic dalšího. Upraveno 23. května 2009 uživatelem Radek Hulán
utrejch Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Na "image" není nic špatného Tedy, většinou... Mít na ruce můj oblíbený Breitling Navitimer Cosmonaute či libovolný Rolex, tak většina lidí u běžných zakázek si bude myslet, že je člověk chce okrást a dává mu zbytečně vysokou cenu. Pro opravdu významné zakázky ale naopak člověk s hodinkami za 10t zase vypadá jako někdo, kdo není "dostatečně dobrý pro tolik peněz". Hodinky a dobrý oblek mají úžasné opodstatnění pro image, protože se tím řídí spousta lidí. Osobně v tom ale (u většiny výrobců) nevidím nic dalšího. Muzes pro hlupaky reformulovat jednou vetou o co Ti zde vlastne jde?
Onisan Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 že by jsme měli hromadně, během provolvání "bravis, bravis" dát Hulánovi za pravdu?
Radek Hulán Odesláno 23. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Měl jsem dříve pocit, že hodinky jsou o něčem jiném než o "módní vlně" a pečlivém marketingovém budování image. Už ten pocit nemám. To je celé Skutečně mě zajímají názory jiných lidí, proč se zajímají o hodinky, o jaké, co je k tomu vede. Jeden motiv - image - je jasný, a k módě patří, ale tak nějak tuším, že to nebude hlavní důvod. Pokud někoho toto téma rozčiluje, ať je klidně admin smaže..
Onisan Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Tak si pročti starší diskuse a nemusíš zakládat nové... zrovna ty, takový interneto-diskusní harcovník by tohle umět měl !!
utrejch Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Měl jsem dříve pocit, že hodinky jsou o něčem jiném než o "módní vlně" a pečlivém marketingovém budování image. Už ten pocit nemám. To je celé Skutečně mě zajímají názory jiných lidí, proč se zajímají o hodinky, o jaké, co je k tomu vede. Jeden motiv - image - je jasný, a k módě patří, ale tak nějak tuším, že to nebude hlavní důvod. Pokud někoho toto téma rozčiluje, ať je klidně admin smaže.. Za neco se ty penize utratit musi ne?
Návštěvník Tada Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 No, za předpokladu, že jsou hodinky (tím myslím hodinky od hodinářských firem, né od firem na kabelky) móda, tak je to extrémně anomální móda, protože většina modelů hodinek je tu bez výrazných faceliftů už přes 50let. Móda v pravém slova smyslu se pohybuje v mnohem kratších/rychlejších vlnách...
JJ Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Kdybys býval mlčel, mohl jsi zůstat filosofem... Co Marine originál, dorazily, nebo se k nim dřív dostal exekutor? A už ses naučil v programech oddělovat jednotlivé vrstvy? Doučil anatomii, abys konečně pochopil co a kde je prostata? A co na to pan Mlaskač?
M916 Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Na "image" není nic špatného Tedy, většinou... Mít na ruce můj oblíbený Breitling Navitimer Cosmonaute či libovolný Rolex, tak většina lidí u běžných zakázek si bude myslet, že je člověk chce okrást a dává mu zbytečně vysokou cenu. Pro opravdu významné zakázky ale naopak člověk s hodinkami za 10t zase vypadá jako někdo, kdo není "dostatečně dobrý pro tolik peněz". Hodinky a dobrý oblek mají úžasné opodstatnění pro image, protože se tím řídí spousta lidí. Osobně v tom ale (u většiny výrobců) nevidím nic dalšího. Musím se přiznat, že ti taky nějak nerozumím. Hodinky že nemají vnitřní hodnotu? To mi hlava nebere. Že bych si měl vybírat hodinky podle toho, s kým a proč jednám? No, s tím názorem jsem se už setkal, pravda, ale ani to mi hlava moc nebere. Moje životní filosofie spočívá v tom, že image spočívá v člověku, ne v tom, co na sebe navěsí. Maximálně vypadá blbě, když na sebe navěsí něco, co není v souladu s jeho vnitřním přesvědčením.
Návštěvník Tada Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Vnitřní hodnotu hodinkám vtiskne až jejich nositel.
B.F.G. Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Pokud máš vlastní názor podepřený vlastním poznáním, tak se s námi poděl, kolik hodinek jsi viděl zevnitř na vlastní oči a jak byly všechny stejné Já například viděl celkem dost cibulí, dost podrobně a řekl bych, že mezi Omegou, Lange, IWC, Mido, Alpina, Patek nebo třeba Rolex rozdíl je a s módou nic společného nemá. Zkus si to přirovnat k autům. Ano, leckteré auto vypadá lepe než starý model, ale taky to líp sedí, má to větší litrový výkon, Matis má taky motor kterej vrčí stejně jako F430. A obě jedou, při dodržování předpisů dokonce skoro stejně... Jestli to tak není, tak stačí kvarcky od ťonga za 300,-, který ti ukážou čas úplně stejně a jsou i módní. A nemusí tady tolik plýtvat invencí.
abbot Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Chlape, nevim, jen se mi prostě zdá, že tu vykládáš o 99% populace tomu zbylýmu 1% . Nemůžu mluvit za všechny, ale vim o lidech, který maj hodinky za 20 tisíc a pak stejně hrdě a s radostí v očích ukazujou nový hodinky za 2000...(rozdíl 900%) a podle mě s...ou na image, maji prostě čistou radost z hodinek. Nebo myslíš, že by tu byly tak oblíbený archimede, nebo steinhart, když pro běžnýho člověka je to noname značka a lepší image by měl člověk z quartzových certin, nebo tissotu za stejný peníze a swiss made ? Co někoho vede ke sbírání známek, odznáčků, pivních podtácků, obalů od žvýkaček a dalších milionů věcí, bez kterých by se dalo normálně žít ???
Radek Hulán Odesláno 23. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Vnitřní hodnotu hodinkám vtiskne až jejich nositel. Hm. Vyloženo opačně -> "na hodinkách nezáleží" Obě věci jsou samozřejmě nesmysl... A pokud se někdo nesetkal s lidmi, co jej posuzují jen na základě kvality hodinek a obleku, tak toho prostě málo zná. Je to pitomé? Jistě. Ale reálné, a proto i dobrý racionální důvod pro Breitling Cosmonaute
xbenny Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Co je to za lidovyho filosofa, ze zrovna mirnix dirnix musi rozumy o sile znacky, marketingu a lidske touhy tahat zrovna z lidi zavislych na hodinkach? :-) Stejne se muze ptat na forech automobilistu nebo cyklistu. Pokud Radku delas nejaky pruzkum, doporucuju fora ruznych zberatelu (kondenzatory, figurky z kindervajec, jidelni listky...). Tam "magoru" schopnych platit netusene castky za (pro lidi zvenci) vicemene stejne veci najdes habakuk. Vse je tak drahe, jak jsou lidi ochotni platit, to je odpoved na tvoji otazku :-)
Onisan Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Tak si je kup a machruj jako machruješ jinde...
Návštěvník Tada Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Hm. Vyloženo opačně -> "na hodinkách nezáleží" Obě věci jsou samozřejmě nesmysl... A pokud se někdo nesetkal s lidmi, co jej posuzují jen na základě kvality hodinek a obleku, tak toho prostě málo zná. Je to pitomé? Jistě. Ale reálné, a proto i dobrý racionální důvod pro Breitling Cosmonaute Tak já se setkávám s lidmi co mě posuzují podle obleku a hodinek a proto nosím k obleku zlacené vintage Accutrony o kterých nikdo neví co si má myslet a je to vyřešené!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se