Přejít na obsah

Seiko Monster vs Orient CEM65002D


Juraj11

Doporučené příspěvky

Tak mi dnes došli Seiko Monster-hned jak jsem je vybalil,byl jsem trochu zklamaný-první co mě zarazilo byla velikost ciferníku.

Nosím Orient CEM65002D a oproti nim mi přišel o hodně menší(než ve skutečnosti je)Po přeměrění obou hodinek jsem zjistil,že mají oba stejný průměr-na Monstrech jej ovšem vizuálně velice zmenšuje luneta.Dále zpracování je řekl bych podle mého laického pohledu na Monstrech trošičku horší.Přeci jen Orienty jsou spíše více společenské a Monstra oproti nim působí dosti hrubě.

Ciferník na Orientech působí více propracovaným dojmem,zatímco na Monstrech působí až laciným dojmem.

Ručičky jsou na Monstrech opravdu monstrózní a docela tím ciferník zmenšují.Orienty mají na ciferníku jen číslice 12,6 a 9,ale všechny tři jsou potáhlé luminescencí,což při zhoršených světelných podmínkách urychluje určení času,zatímco Monstra mají jen prťavé číslice po 5 minutách.

Luminescence je na obou hodinkách stejná-možná jsou na tom Monstra o něco lépe,přeci jen mají luminescencí pokrytou větší plochu:) Luneta je na Orientech více náchylná na poškrábání(jak je na fotu vidět)a i sklíčko,neboť vystupuje nad lunetu asi 0.5 mm,oproti tomu Monstra mají sklíčko chráněné lunetou(je zapuštěné) a myslím že nějaký malý škrábanec se na nich stratí lépe než na Orientech.

Dále se luneta na Monstrech lépe otáčí(jde to snadno) naproti tomu na Orientech jde docela ztuha.

Tah je monstróznější na Orientech a přeska taky.

Co se týče přesnosti tak moje Orienty dělají +3 sekundy denně,Mostra musím teprve změřit.

Závěrem na mě monstra působí o něco lacinějším dojmem-působí dosti hrubě a drsně-spíše do přírody nebo někam na stavbu.

Orienty jsou decentnější,více propracované v detailech a hodí se spíše do kanceláře a společnosti a proto jsem rád že vlastním oboje tyto hodinky-aspoň je mohu střídat a užiji oboje.

 

 

 

Toto je jen můj názor a doufám že pomůže těm kteří se mezi těmito hodinkymi rozhodují

Upraveno uživatelem Juraj11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citace: "Závěrem na mě monstra působí o něco lacinějším dojmem-působí dosti hrubě a drsně-spíše do přírody nebo někam na stavbu.

Orienty jsou decentnější,více propracované v detailech a hodí se spíše do kanceláře a společnosti a proto jsem rád že vlastním oboje tyto hodinky-aspoň je mohu střídat a užiji oboje"

K tomu není co dodat. V podstatě sis odpověděl sám, na co a k čemu Monstra jsou. já je nosím do práce, když nejedu někam na jednání, sou príma. Na kolo a na stavbu je mi jich přeci jen líto..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Monstra jsou prostě Monstra. Jsou to ideální hodinky na které si nemusíš dávat pozor a klidně snesou nějaký šrám. Měl jsem je jen chvilku, ale asi bych je klidně snesl zas. Jsou to jedny z mála hodinek po kterých se mi občas zasteskne.

Kdybych měl udělat stejné srovnání jako ty, tak Orienty jsou hodinky pro chudého Bonda a Monstra pro Ozáka z Combacku ;) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám kromě Orange Monstra, ještě Seiko 5, Citizen automaty a Suunta, ale skoro mě štve, když si musím vzít právě jiné než Monstra ( musím je střídat, aby mi ty ostatní manželka neprodala! ). Tak jsem to vyřešil alespoň tím, že mám Monstra jako tapetu na mobilu. Ale i tak se mi Monstra ještě nestihly zastavit. Omlouvám se, že tu o Monstrech opět básním, ale nemohu si pomoci. A pokud nejsi spokojený s tím kovovým tahem, který mi připadá dokonalý, tak já je těď nosím na oranžovém silikonu a jsem velice spokojen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...ja som si na Monstra supol gumu z CITIZEN Pro master a musim povedat ze je to paradicka.Mam aj origo Z22 a aj spominany oranzovy silikon.Vadi mi na nich zuzovanie z 20mm do 18mm.Pri spone to potom vyzera,ako keby to boli nejake damske hodinky.Tento Citizenacky je po celej dlzke 20mm a vyzera to SUPR :thumbsup_anim:

 

Inak co mam Monstra tak som ich este nedal dolu z ruky.Dla mna su to naj hodinky pomer kvalita-cena

post-3888-1244092156.jpg

post-3888-1244092183.jpg

post-3888-1244092193.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...