Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 1. 2. 2026 v 13:05, Bert napsal:

Pánové, děkuji za podporu. I v tomto roce to však udělám stejně jako v letech minulých. Tedy někdy v druhé polovině února vás zdvořile požádám o podporu za období  uplynulé, tedy za období roku 2025. Takto jsem to udělal v posledních letech, a nebudu na tom nic měnit. 

Dovolím si malé vysvětleni formou FAQ:

Proč za období uplynulé? - No protože nechci, aby si kdokoli účast na fóru "předplácel". Mohla by totiž nastat situace, že dotyčný předplatitel se v průběhu předplaceného období začne chovat poněkud nerozvážně, a bude třeba oceněn týdenním nebo delším banem. No, a pak vyvstane legitimní otázka po případném vrácení poměrné částky, atd ... Ne, to mi za to opravdu nestojí.

Proč pořád dobrovolně, a ne pevně? - Protože současná platforma toto neumožňuje. Poněkud šířeji, včetně výhledu do budoucna, na toto odpovídám v reakci na příspěvek od @geometr.

Pánové, ještě jednou děkuji.

BERTE je konec února a nevím zatím kam zaslat spropitné za dobré služby.

Odesláno

Děkuji za milé připomenutí. Sociálně inteligentní jedinec (tedy nikoli já) již text sepsal, a já se teď potřebuji dostat na dobrou lajnu, protože chci, aby se to rozeslalo v pořádku. Třeba zítra či pozítří.

• Like 1
  • Díky 1
Odesláno

K migraci fóra - nebylo by možné nahodit i nějaký použitelný tmavý vzhled? Ty, které tady máme jsou svým kontrastem silně nepoužitelné. Často nečitelné. 

• Díky 1
Odesláno

@Bert Ojoj, já jsem si v hlavě nějak spojil toto téma i s tématem Tapatalk, kde někdo zmiňoval, že mu vyhovoval tmavý režim Tapatalku :) Nepoužívám ho, ale rád bych právě používal tmavé téma fóra jako všude jinde. Je to takové lehčí na oči, zvláště když do toho čučím furt :)  Dík za reakci!

Odesláno

:cheers:

Já to zkusím trochu rozvést:

1. Do konce 03 proběhne MIGRACE. Tedy pouze přesun k jinému poskytovateli web prostoru.Toto poznáte snad tak, že fórum bude o maličko rychlejší. Prosím, neberte jako etalon těch pár průšvihových dní, kdy se na nás vyřádila banda šikmovokejch zmrdů se svými DDOS útoky.

2. Slíbil jsem, že jakmile bude migrace dokončena, a já a Adasek budeme v poho s přesunem, zapnu znova Tapatalk.

3. Tapatalk buďto bude fungovat dobře, nebo skoro dobře. Pokud to bude v těchto dvou variantách, nechám Tapatalk zapnutý. Pokud bude pořád fungovat blbě, tak je zkrátka problém mezi Invision a Tapatalkem, a ani změna a zkvalitnění PROSTORU, který obýváme 🙂 věci nepomohla.

4. Tapa tedy jede nebo nejede. To přestanu řešit, protože se plně začnu věnovat:

5. Změně PLATFORMY z Invision na ..... ???

6. Tapa na nové platformě buďto bude fungovat dobře, nebo skoro dobře. Pokud to bude v těchto dvou variantách, nechám Tapatalk zapnutý. Pokud bude pořád fungovat blbě, tak nevím ...

Bude veselo!

• po 3 týdnech...
Odesláno

Ahoj,
nejvážnější část přesunu serveru je hotova:

• Uploady - přesunuté 8. března - obrázky a další přílohy na chronomagu zabírají 400GB prostoru
  • Databáze - přesunuté od dneška - v noci jsem databázi úspěšně zkopíroval do nového stroje a přepnul její užívání
  • Web fóra jako takový (php) - přesunuté od dneška - po vychytání pár chybek jsem to v noci úspěšně přesunul a přepnul

Prosím vás o hlášení kdyby mi něco ušlo - chyby které uvidíte a které předtím nebyly (prosím o celou URL adresu), rozbité funkce - když na něco narazíte; divná data, atp.
Pár dnů to budeme intenzivně sledovat a vyhodnocovat, pak se přesuneme k dalším krokům :)

• Díky 10
  • Dát hlas 2
Odesláno

Od 10. 2. 2025 mi uplne prestaly chodit emaily z Chronomagu (mel jsem nastavene emaily z prodejni sekce a v pripade, ze nekdo posle SZ).

Dnes v noci najednou zacaly chodit emaily s kazdym prispevkem z vlakna "Co mate prave na ruce", ktere jsem mel ve sledovani. Sledovani jsem vypnul, aby tohle nechodilo. 

Ted napjate cekam, az nekdo da do prodeje novy inzerat, jestli prijde notifikace, nebo jestli mi nekdo posle SZ :) 

Odesláno

Update: Mistni dobra duse mi poslala SZ a emailova notifikace mi dosla. All good.

Az bude po prvotni fazi testovani, mohli bychom zkusit otestovat Tapatalk? 😇

• po 2 týdnech...
Odesláno

Migrace dokončena. Už bydlíme v jiném domečku, respektive jiných domečcích. No vidíte, ani to nebolelo. Tapatalk zapnut.

• Like 16
  • Díky 8
  • Dát hlas 6
Odesláno
před 17 minutami, geometr napsal:

Bert s Adaskem na hrad!

Díky, díky, ale pouze Adasek. Já fakt ne. Mám škraloup. Studoval jsem totiž v Rusku. Sice jenom rok, a jenom mateřskou školku, ale to víš, někdo by to na mne dozajista vyšťoural .... :cheers:

• Like 1
  • Haha 1
Odesláno

@Bert prosím tě, to by se uhrálo jako metafora. Eventuálně jsi to tam byl rozvracet zevnitř, nebo poznat přítele/nepřítele už od dětství. To by se v nejhorším nějak uhrálo a vymlčelo. Ale spíš bych z toho radil udělat přednost. 😄 

achtung ironie

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...