Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravim,

Pekne a kvalitni hodinky mam rad uz dlouho, velmi ujizdim na znackach TAG Heuer a Breitling. Zaroven jsem svetoobcan a ryze prakticky clovek, takze si svuj se o chronometrech za 6000 dolaru splnim az po zabezpeceni rodiny a odrosteni deti.

Mam dotaz na mistni odborniky, pomalu mi zdechaji jedny z mych oblibenejsich hodinek, ktere, ac je to k nevire, byly zadarmo, respektive za frequent flyer mile u Lufthansy, naletane behem doktoratu.

post-7640-1245007640.jpgpost-7640-1245008446.jpg

Jsou jednoduche, bez uvedeni vyrobce, jen zepredu i zezadu je jerab - logo Luthansy, asi nejaka no-name Asie, cenu typuji pod 100 euro, mozna i pod 50, presto mi velmi vyhovuji, maji nekolik dulezitych atributu, ktere si cenim:

datumovku, ploche sklicko, elegantni a nepreplacany vzhled, vodotesnost primerenou cene a i ty stopky mi prijdou dosti uzitecne.

Bohuzel maji i nevyhody, po 5ti letech uz jsou trochu jete, osuntele, stopky uz nejak nejdou, nedolezou na nulu, reminek pri trvalem noseni uhnije co rok, pri akcnejsich vykonech se zevnitr orosi. Necekal jsem ze vydrzi, ale zacal jsem je mit rad.

Rad bych se zeptal zda je umite identifikovat, zda se da nekde koupit bud jejich bratricek, svagr, nebo nahrazka v lepsi kvalite a podobnem duchu....co se jim tak podoba? Jsem jedno ucho na vase doporuceni. Cenu si umim predstavit do 200 dolaru, v krajim pripade i kolem 400. Kde sehnat neco podobneho? Da se to najit u klasickych hodinkovych firem, nebo bych musel jednu nulu pridat? Netrvam na tom aby byly mechanicke, i kdyz by to potesilo. Quartz je akceptovatelny, digitalky vsak nikoli, ty prenecham provozovatelum kolotocu a ostatnim volicum CSSD.

Stejne tak by mne drazdilo mit na ruce reklamu na hadry, takze neco s designovou znackou typu BOSS, NIKE, Adidas a pod predem vylucuji.

Zaroven bych se rad pozeptal na tyhle Marathony, ci nejake jim podobne, vite o nich neco? Esteticky nejsou "uzasne" ale presto mne na nich neco pritahuje, prakticky a strohy vojensky design a predevsim tricium na sviceni, proc brat nahrazku, kdyz muzu mit original. Dela hodinky s opravdovym triciem i nekdo jiny, nebo je to uz dnes minulost? Pokud ano, proc? svitilo to preci dobre a to minimum radiace snad nemuze nicemu vadit, nebo snad ano?

Jo, jeste poznamenam, mam moznost nakupovat jak v US, kde momentalne zijeme, tak zpet v Evrope, kam se asi na podzim, az mi skonci projekt, presuneme. Predem dekuji za Vase rady a napady.

Upraveno uživatelem Jirka Cech
Odesláno
Zaroven bych se rad pozeptal na tyhle Marathony, ci nejake jim podobne, vite o nich neco? Esteticky nejsou "uzasne" ale presto mne na nich neco pritahuje, prakticky a strohy vojensky design a predevsim tricium na sviceni, proc brat nahrazku, kdyz muzu mit original. Dela hodinky s opravdovym triciem i nekdo jiny, nebo je to uz dnes minulost? Pokud ano, proc? svitilo to preci dobre a to minimum radiace snad nemuze nicemu vadit, nebo snad ano?

ahoj, tritium jako vidíš na marthonech je v plynném skupenství uzavřeno v trubičkách atd.. je to trochu rozdíl oproti lumi nátěrům s tritiem či jinou radioaktivní srágorou, to se dnes již nepoužívá. tritiové trubice vyrábí firma mb-microtec a dodává je nejenom výrobcům hodinek. už tady o tom bylo napsáno asi skoro všechno, nějaké články jsou myslím i na titulce.

Odesláno

Ty trasery s triciem, co mi doporucil uzivatel Dantechno jsou opravdu maximalne strucne a prakticke, co je zac ta firma a jakou ma reputaci?

O triciu v trubickach vim, nicmene se mi zda, ze ho krom Marathonu (a Traceru) nikdo jiny moc nepouziva, proc? Marathony jsou vojenske, verim, ze tricium je tedy dobra volba bez kompromisu, proc se ji ostatni vyhybaji?

A jak dal s identifikaci tech potvor, co mam na ruce? Dost se mi libi ten chronometr, stopy a datum, kdyby ho nabizely i ty trasery a nestaly 500 Euro, neni asi moc co resit...

Odesláno
nevim, jestli je to nahoda, ale ty Seika v odkazu jsou vylozene hnusne...a pritom delaji i hezke veci, tedy pro mne hezke veci, napriklad

Jo, je to náhoda... :lol2:

Odesláno

kdyz malinko pritlacis, tak muzes poridit Hamiltony. ja bych se dival smerem Seiko nebo ten Hamilton. kuprikladu serie Sportura ma par vyraznych modelu. z hamiltonu mozna tak nejaka ta Khaki serie nebo neco.

i95__SNA749P1.jpg

h77686133m.jpg

Odesláno

Hamiltony jsem prozatim zavrhl, dal jsem si limit na 250 dolacu, vic za hodinky zatim nedam, budu mit nejspis brzo vydaje se stehovanim do Evropy, takze se budu chovat rozumne.

Do uzsiho vyberu se mi zatim dostali nasledujici kousky:

Timex T Series Men's Chronograph za 70-110 USD. Vyhody: cena, chrono Nevyhody: chrono se pry blbe odecita, baterkove podsviceni.

post-7640-1245170000.jpg

Seiko Men's Chronograph SNDA65 nebo SNDA67 nebo SNDA69 za 225 USD. Vyhody: slusne provedeni, Nevyhody: horni limit ceny je blizko, nemaji tricium.

post-7640-1245170372.jpg post-7640-1245170380.jpg post-7640-1245170387.jpg

Traser H3 P5900 Military Type 3 za 117 USD. Vyhody: tricium, swiss?, superjednoduche a megaprehledne. nevyhody: nemaj chrono.

post-7640-1245170691.jpg

Traser H3 P5904 Trooper za 252 USD. Vyhody: tricium, rondo strojek, simplicity. Nevyhody: cena, nemaj chrono

post-7640-1245170779.jpg post-7640-1245170789.jpg

U vsech a kazdych z nich predpokladam solidni vodotesnost, nejsem potapec, ale do sprchy nebo vany nebo na kayak si je sundavat nebudu, ploche sklo a dobry pomer cena vykon, laka mne to tricium, ale prekousl bych jeho absenci, stejne jako bych v nejhorsim ozelel chrono ciferniky. Jak mi poradite? Jo, nemam rad kovovy reminky, a nemam rad takovy ty nadory co jakoby vyrustaji z tela hodinek a prechazeji v kovovy reminek, to radeji NATO nebo kozeny reminek co kazdy rok prehnije.

Odesláno
imho nejpraktictejsi z nich budou SNDA65 :)

jak uz se nekolikrat stalo, souhlasim s kibim. se seikama neslapnes vedle (stejne jako s botama aligator...) a ty 65 jsou navic z uvedenych nejhezci.

Odesláno

Tak jsem si nasel nahradu za ty zadarmo hodinky od Lufthansy zminene na zacatku tohoto vlakna, budou to tyhle:

post-7640-1245257510.jpg

Jsou jednoduche, prehledne, bez zbytecnosti a rusivych prvku, elegantni. a mely by se vejit to tech 150 dolaru :-)))))) Pripadne se spokojim i s nejakyma Fortisama, abych usetril :-)

Odesláno
Tak jsem si nasel nahradu za ty zadarmo hodinky od Lufthansy zminene na zacatku tohoto vlakna, budou to tyhle:

post-7640-1245257510.jpg

Jsou jednoduche, prehledne, bez zbytecnosti a rusivych prvku, elegantni. a mely by se vejit to tech 150 dolaru :-)))))) Pripadne se spokojim i s nejakyma Fortisama, abych usetril :-)

Nejak jsem tomu prestal rozumet - puvodni limit byl 200 USD (max 400 USD), cestou jsi zavrhnul par modelu kvuli tomu, ze se tomuto limitu blizily a najednou je volba na hodinkach za 2.450 USD :axehead: A jeste mas pocit, ze se vejdes do 150 USD??? :suicide_anim: Asi mi neco uslo, promin, jestli mas nejakou slevu a ktere nevim, tak beru zpet...

Jo a s tema Fortisama, se kteryma se spokojis abys usetril si snad uz opravdu delas srandu, ne?? Fortisy jsou opravdu vsechno, jenom ne levne lidove hodinky :oneeyed02:

Odesláno
Nejak jsem tomu prestal rozumet - puvodni limit byl 200 USD (max 400 USD), cestou jsi zavrhnul par modelu kvuli tomu, ze se tomuto limitu blizily a najednou je volba na hodinkach za 2.450 USD :axehead: A jeste mas pocit, ze se vejdes do 150 USD??? :suicide_anim: Asi mi neco uslo, promin, jestli mas nejakou slevu a ktere nevim, tak beru zpet...

Jo a s tema Fortisama, se kteryma se spokojis abys usetril si snad uz opravdu delas srandu, ne?? Fortisy jsou opravdu vsechno, jenom ne levne lidove hodinky :oneeyed02:

To byl muj pokus o chronomag humor...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...