Šimon Stoklasa Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 (upraveno) Ahoj, rodiče mi navýšili maturitní "bonus" a mám nějaké peníze z brigád, proto jsem hned začal řešit, které hodinky si pořídit. Byl jsem omrknou Fortisy Marinemaster, ale tak nějak jsme si nesedli. Omegy speedmaster odsouvám na jindy. Prošel jsem si chronoshop a velmi mě zaujaly Steinharty "Nav B-Uhr II 44 mm hand driven", krásný průměr, ruční nátah a Unitas.. Jenže.. Nějak si říkám, že když už pilotky, tak z té skupinky IWC, LACO, Stowa,.. prostě určitá tradice.. A v tom jsem narazil právě na Stowy Flieger Original, průměr ujde, design skvělý, Unitas taky a ten průhled na strojek, ten mě fakt bere Jenže, je tam rozdíl v ceně a především jsem se nedopídil jedné podstatné informace.. Jsou vůbec nové k sehnání (nejlépe přímo od výrobce)?? Snad bych se i spokojil se Stowa Flieger ohne Logo.. Taky hodně sympatické.. Ale proti je ta ETA a provedení průhledu.. Takže prosím o názory a diskuzi.. Na konci chci objednat jedny z těch tří, teď jen nevím které.. Uvítám zde i další fotky majitelů, nebo, pokud by se našel někdo ochotný z Ostravy (a okolí ) a ukázal by je živě (kterékoliv z toho tria), byl bych moc rád. Díky moc Šimon EDIT: upřesnění Upraveno 20. června 2009 uživatelem Šimon Stoklasa
Hasňa Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 (upraveno) Na FO zapomen. Je to smutny pribeh, ale asi na ne nedosahnes. Pokud rychle nesezenou vyrobce strojku. Dear Customer, today we want to inform you about the actual status of our popular model FLIEGER ORIGINAL. Dear Flieger Original potential buyer, You have signed since a long time for our topseller Flieger Original. Unfortunately we couldn't inform you in the last few months about the correct delivery time, because the proprietor of our movement furnisher deceased all of a sudden. The follow-up regulation is difficult to evaluate and we still don't know if it is possible to get more movements. In order that you can plan your budget and we our capacity, we have now decided not to wait any longer for a promise of our furnisher because we have already spent too much time on waiting for a positive answer. We daily receive new reservations and demands, when we will finally deliver. Therefore we decided the following: 1.) Not to accept any more reservations at the moment 2.) We ask all customers, who since 2007 have placed a reservation, to please contact us again if they are still interested and in which version (deadline until Monday, June 22nd, 2009, 12 o'clock a.m.) 3.) We will then distribute the watches we already can built with the existing movements in the order of the original sequence. These customers will get an order sheet from us with which they could order the watch. Kindly be informed that until June 30th, 2009, all customers which could receive a watch, will get such an order e.mail. We will inform all customers who aren't able to get a watch, on June 30th, in the evening by e.mail. We will raffle a Flieger Original with massive case back under all "empty-handed" customers, who have ordered until today 12 o'clock a.m. GMT for their big patience, in the total value of EUR 990,- :-) Of course, we are still anxious to get our Flieger Original movement in sufficient quantity and best quality. But to give you planning reliability, we have decided to act as mentioned. Once again, we want to thank you for the big interest (we have more than 1300 reservations) and wish for you as collector and watch enthusiast, that we will achieve the movements in the near future in sufficient quantity. Of course we will update you with another Newsletter if this would be the case. The next steps are: 1.) We want to ask you for an e-mail to one of below e-mail addresses, but only if you are still interested to buy in the next months one of the three versions. 2.) With this e-mail you evince interest for concrete ordering of the watch. 3.) We have installed four e-mail addresses and solicit you to write the version of the watch you prefer in the subject heading and to send the e-mail to the corresponding e-mail address. (With this you help us to contain the effort to handle the probably up to 1.300 e-mails). 4.) At the moment we have approx. 200 watches at our disposal. 5.) We will allocate the watches in sequence of your former reservation after your confirmation e-mail. 6.) If you are able to receive a watch, you will get an e-mail from us in the following days (between 24.06 and 30.06.09) with an order sheet. 7.) Of course we will also inform you until June 30th, if you failed. You will then have the chance to participate in a drawing of a Flieger Original, which we take place beginning of July. Thank you for your patience and your confidence. We know, that some of you will be unhappy, but it is also a bad situation for us, as we have already ordered a big quantity of material (cases, hands, dials etc.). You can be sure that we will do our best to produce this model in the future. Here are the versions, which you can select for a concrete ordering. As already mentioned, we won't distribute the watches upon receipt of your confirmation-mail but in sequence of your original reservation. You can be sure, not to be unfairly treated if you will only read our e-mail over the week-end. Closing date for your re-confirmation is Monday 22nd of June, 2009. Starting June 23rd, 2009, we will send concrete order schedules, and from June 30th in the afternoon, we will inform all STOWA customers, who will participate at our drawing for a Flieger Original. Upraveno 20. června 2009 uživatelem Hasňa
Šimon Stoklasa Odesláno 20. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2009 (upraveno) Takže zbývá Stowa bez loga s etou a Steinharty s Unitasem.. sakra ) Teď babo raď ) Stejně nechápu, že nejsou schopni dodat ty FO... Podle mě hodně povedené.. a snadno prodejné, ne? a pokud jsem to správně pochopil, tak mají problém s dodáním Unitasu?? Moje angličtina je dosti slabá.. Upraveno 20. června 2009 uživatelem Šimon Stoklasa
Návštěvník Tada Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Takže zbývá Stowa bez loga s etou a Steinharty s Unitasem.. sakra ) Teď babo raď ) Stejně nechápu, že nejsou schopni dodat ty FO... Podle mě hodně povedené.. a snadno prodejné, ne? a pokud jsem to správně pochopil, tak mají problém s dodáním Unitasu?? Moje angličtina je dosti slabá.. Jo, jsou tam problémy s dodavatelem strojku majite/ředitel té frabriky zemřel a je tam teď bordel (psal Jörg na WUS)... Taky na ně stojím ve frontě...
Diamondking Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 (upraveno) A nebo taky Steinhart "Nav B-Uhr II 44 mm automatic bez loga s etou bez průhledného zadního dýnka, nebo Archimede Pilot H(automaty) s etou a průhledným dýnkem................... A navíc to máš do Havířova z Bohumína co by kamenem dohodil, když uvidíš ty hoďky na živo tak Ti spadne čelist Dovolil jsem si obšlehnout fota z chronoshopu.cz Upraveno 21. června 2009 uživatelem Diamondking
zdr Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 No par kusov tych FO je. Ja som obdrzal minuly tyzden mail kde robili prieskum kdo ma naozaj zaujem a kdo nie a budu sa posielat v danom poradi ako sa kdo registroval. Closing date for your re-confirmation is Monday 22nd of June, 2009. Starting June 23rd, 2009, we will send concrete order schedules, and from June 30th in the afternoon, we will inform all STOWA customers, who will participate at our drawing for a Flieger Original. Following are the versions in the corresponding availability. Please select only one version! FO 1 Flieger Original with sapphire case back and movement with swanneckfineregulation EUR 1.190,-- / approx. 70 pcs. available (price without VAT - EUR 1.020,00) if you decide for model FO1, please send us an e-mail to: FO1@stowa.com FO 2 Flieger Original with sapphire case-back without swanneckfineregulation EUR 1.090,-- / approx. 60 pcs. available (price without VAT - EUR 935,00) if you decide for model FO2, please send us an e-mail to: FO2@stowa.com FO 3 Flieger Original with solid case back and movement without swanneckfineregulation EUR 990,- -/ approx. 70 pcs. available (price without VAT - EUR 850,00) if you decide for model FO3, please e-mail to: FO3@stowa.com FO1/FO2/FO3 You could alternatively decide version FO1/FO2/FO3 if you basically want to buy version FO1 but would also take version FO2 or FO3 (if version FO1 is sold out we will distribute FO2 and then FO3). if you don't care which version you would get, please e-mail to: FO123@stowa.com (we will start allocate version FO1 and then FO2 and FO3 and strictly respect the sequence of your reservation) For all prospective buyers who aren't successful to acquire one of the 200 watches there will be of course the chance to get a Flieger Original if we will manage to buy movements, we will then also distribute the watches in the sequence of the "old" reservation list. We thank you for your patience and understanding. Your STOWA team P.S. We will raffle the Flieger Original (value EUR 990,--) on Friday 3rd of July, 2009. You will get an e-mail newsletter with the name of the winner! We will keep our fingers crossed for you :-) A este bude aj tombola toho 3 jula takze to bude asi posledna sanca . Ja som na cakacke od konc aminuleho roku a neverim ze sa mi ujdu ;(
Aldo Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Zajímavé, na jednu stranu bys z historického hlediska raději firmu, která b-uhr skutečně vyráběla, a na straně druhé je steinhart s unitasem bez centrální vteřinovky, což je dost nehistorické(jestli se pletu, tak mě opravte, ale podle mě měly b-uhr vždycky centrální vteřinovku.). Takže můj názor je, vyprdnout se na stowu a pořídit buď Steinharty s etou a bez loga, nebo jít do Archimede Pilot H
Heky Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Ahoj, já bych vzhledem k antireflexu a nádherným ručkám šel spíš do Archimede Pilot XL. Myslím, že se vyplatí ještě pár týdnů počkat než se objeví verze s UNITASem...aby jsi pak třeba nelitoval Jestli ti ale nevadí průměr 40mm a vyšší cena, tak vezmi Stowa Flieger ohne Logo
Šimon Stoklasa Odesláno 21. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2009 No, jak se tak dívám, tak nejlepší variantou bude počkat na to, jak se to vyvrbí s FO.. A pak popřípadně objednat.
Hasňa Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Taky bych nejradeji vzal Stowy, ale ja nejsem nestranny. Je fakt, ze jsou nedostupne, na sklade jich maji asi 200, dodelaji jich tak 500, objednavek je 1200. Je to proste v soucasne dobe nejvernejsi flieger a je o nej nejvetsi zajem. Ovsem je taky fakt, ze jsou nejdrazsi. Aspon z tech levnych. GO a IWC jsou prece jen jinde. Asi je reseni vzit nejake levne Steinharty, Archimede, nebo Tourby watches, dva roky je ponosit, do te doby se vyresi situace kolem FO a pak je strelit a koupit Stowy. Nebo treba pak budes mit nasetrino a koupis BP.
Šimon Stoklasa Odesláno 21. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Taky bych nejradeji vzal Stowy, ale ja nejsem nestranny. Je fakt, ze jsou nedostupne, na sklade jich maji asi 200, dodelaji jich tak 500, objednavek je 1200. Je to proste v soucasne dobe nejvernejsi flieger a je o nej nejvetsi zajem. Ovsem je taky fakt, ze jsou nejdrazsi. Aspon z tech levnych. GO a IWC jsou prece jen jinde. Asi je reseni vzit nejake levne Steinharty, Archimede, nebo Tourby watches, dva roky je ponosit, do te doby se vyresi situace kolem FO a pak je strelit a koupit Stowy. Nebo treba pak budes mit nasetrino a koupis BP. Kdepak.. k BP je cesta daleká... Vydám se cestou FO a Speedmasterů..
Návštěvník Tada Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 (upraveno) Já věrně čekám na Stowa FO, mám strach že číslo 1200 na seznamu jsem právě já Ale snad za rok nebo dva se dočkám Ale Archimede Pilot XL může být taky moc pěkné Upraveno 21. června 2009 uživatelem Tada
Onisan Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Kup si cokoliv ohne logo, centrální vteřinovkou a bez průhledu na strojek... a s co největší velikostí...
B.F.G. Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Kup si cokoliv ohne logo, centrální vteřinovkou a bez průhledu na strojek... a s co největší velikostí... Tomu se říká babo raď. A co to prosim tě je za hodinky???
Onisan Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Začal bych od základního požadavku a tím je centrální vteřinovka... V tu chvíli přichází na paškál např. již zmiňovaná Stowa (tam bych těžko snášel tu dívčí velikost), pak Steinhart viz. obrázek č.1, pak je na řadě Nav.B-Uhren 44 automatik obr. č.2, suprově vypadá Archimede pilot H ahttp://chronoshop.cz/katalog/Archimede-Pilot-XL"" target="_blank">Archimede XXL ... tak třeba tímhle směrem bych se vydal... někde je nápis, někde je pruhled... někde je lepší velikost... Z uvedeného (kdyby to měly být moje jediné B-Uhren ¨) by to asi teď byly Archimede pilot H... ikdyž XXL je XXL
Arthur N. Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Začal bych od základního požadavku a tím je centrální vteřinovka... V tu chvíli přichází na paškál např. již zmiňovaná Stowa (tam bych těžko snášel tu dívčí velikost), pak Steinhart viz. obrázek č.1, pak je na řadě Nav.B-Uhren 44 automatik obr. č.2, suprově vypadá Archimede pilot H ahttp://chronoshop.cz/katalog/Archimede-Pilot-XL"" target="_blank">Archimede XXL</a> ... tak třeba tímhle směrem bych se vydal... někde je nápis, někde je pruhled... někde je lepší velikost... Z uvedeného (kdyby to měly být moje jediné B-Uhren ¨) by to asi teď byly Archimede pilot H... ikdyž XXL je XXL prominte za OT: Trochu jsem zpysnel a me Pilotky H se mi ted zvetsily na zapesti:)Diky Onione! - nejvetsi mazaku z fora na B-Uhren!!! Za me taky Archimede,ikdyz jsem puvodne chtel take Stowu(mam malou ruku).
Onisan Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Tohle ale vzhledem k ceně původně probíraných jsem to nenabízel... :)U Archimede mi vadí např. ty "tupé" ručky... ale jak jsem psal jinde.. najdi něco dokonalého a dám ti bůra
Šimon Stoklasa Odesláno 21. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Ty Archimede se asi nedají sehnat s centrální vteřinovkou a s Unitasem?
Onisan Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Jsou s 2824kou... co furt máte všichni s tím Unitasem?
romano Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 Ahoj tak ja si chcem kúpit Steinhart "Nav B-Uhr ale viac sa mi zapáčili Archimede Pilot XL tak nakoniec uvažujem či nekúpim oboje A čo sa týka Stowa jediný problém je pre mna velkosť škoda že nie sú 45ky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se