Návštěvník YPO Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 no já si jen nevšiml toho nového pravidla, podle kterého na chronomagu můžeš psát jen o hodinkách, které vlastníš. samozřejmě, že takové pravidlo neexistuje nevím jak to děláš ty, ale já když si chci něco najít tak si to najdu v 99% sám a nepotřebuji nějakého našeptávače,který mi kromě odkazu nic víc nesdělí
pavča Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Tak mě napadá, zda by nebylo vhodné založit na Chronomagu vlákno s názvem "Osobní invektivy", kam by mohli někteří členové, jak vidím, úspěšně a hojně přispívat a řešit si tak osobní neshody. Ale zase takto názvané vlákno by asi na fóru gentlemanů nebylo vhodné, že?
abbot Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Pro informaci, kdyby je vydražil za korunu a prodávající by aukci stáhl, jakože se to děje pořád, tak byste myslím ani neštěkli. Nesouhlas, už se mi párkrát stalo, že jsem nesl na poštu věc za korunu, to je prostě aukce (netvrdim, že to tak dělaj všichni:) ). A co se chapače týče, tak vůbec netušim , ale vim jistě, že než bych nějakej koupil, tak bych si o tom něco zjistil. Btw už klasikové říkali, že směna neni hra s nulovým součtem a vždy na ní vydělají obě strany, protože jinak by přece neproběhla ...
mengelis Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 nevím jak to děláš ty, ale já když si chci něco najít tak si to najdu v 99% sám a nepotřebuji nějakého našeptávače,který mi kromě odkazu nic víc nesdělí pak ale přece nepotřebuješ chronomag, když si všecko najdeš sám a o všem víš sám od sebe :-)
NIGHTinGALE Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Prodejce nic špatného neprovedl. Jeho aukce byla korektní. Nezkušený kupující se spletl, myslel, že se jedná originál Sporty. A ty kecy o tom, že měl hledat a studovat, jsou dost na hovno. Ty inkriminované Prim III jsou tak podobné dvojkám, že je jeho omyl pochopitelný. A pokud by hledal a zadal do Google Prim Sport, tak by mu vypadla akorát tak hromada obrázků, která by ho utvrdila v tom, že kupuje originál. Hlavní problém je v tom, co už tu píšeme dávno - máme tu 2krát Prim. A lidi na to holt doplácejí.
Návštěvník YPO Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 pak ale přece nepotřebuješ chronomag, když si všecko najdeš sám a o všem víš sám od sebe :-) jo - ted uz ho nepotrebuji, ale neni to rozhodne diky tobe - ty jsi sem nikdy nic neprinesl - maximalne si donesl své podivné názory mimo obsah tohoto fora
B.F.G. Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Několikrát sem byl tak šikovnej, že jsem např. vydražil knihy za korunu. Tak sem poslal aspoň padesátku, přišlo mi to jako rozumný nápad. Tím chci říci, na aukru jsou i slušní prodejci.
NIGHTinGALE Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Několikrát sem byl tak šikovnej, že jsem např. vydražil knihy za korunu. Tak sem poslal aspoň padesátku, přišlo mi to jako rozumný nápad. Tím chci říci, na aukru jsou i slušní prodejci. Spíše kupující, ne?
mengelis Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 (upraveno) a vemte si to ještě z tohodle pohledu, borec možná ty hodinky vydražil a byl objektivně rád, jaké pěkné hodinky a za jakou solidní cenu se mu podařilo získat a pak přijde chytrák a poví mu co a jak... to je jako když v IT Crowd Denholmův syn zjistí, že láska jeho života je přešitý chlap Upraveno 22. června 2009 uživatelem mengelis
hifi kral Odesláno 22. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Mě trochu uniká o čem se tady povídá. Hodinky byly prodávány v aukci a aukce je od toho, aby se licitovala cena, no a kdo dá nejvíce, tak vyhraje. Princip je v tom, že nějaká věc má pro potenciální kupce různou cenu a proto se někdo další licitace vzdá a jiný pokračuje. Pokud daný předmět někdo chce za každou cenu, tak vydá nereálné peníze, ale on ví proč a je spokojený. Prodejce prodává v aukci proto, že chce maximální cenu, jinak by dal inzerát s pevnou cenou a proto očekávat, že bude "slušný" a cenu sám shodí nelze, nebo je naivní. Takto to probíhá u obrovského množství aukcíí po celé věky a po celém světě a najednou je to špatně???? No mělo to být třeba o tom, kdo si myslí, že zařazení a popis byl "záměr, který vyšel". Popis "plně funkční , minimálně nošené - jako nové s originál kovov. páskem a otočnou lunetou o průměru 4,1cm.- v původní etui . Vše ve 100 procentním stavu , jak k dennímu nošení , tak i do sbírky !!!!!" prostě k hodinkám, terý si lze objednat z kdejakého shopu (snad nejsou jen v tom jednom na který jsem narazil) nesedí. Píšu za sebe. To ale neznamena, že prodejce považuji za padoucha. Dle aukcí co jsem viděl mi tato přišla jako vyjímka. Prostě kšeft. O tom, že ze strany kupujícícho to byla neuvážená koupě jsem přesvědčen (jinak by to musel být blázen). Takže prostě "CO VY NA TO"
pavča Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Takže prostě "CO VY NA TO" No jedna aukce byla úspěšně nabořena, tak dál nezbývá, než že si rozdělíme nonstop služby a budeme hlídat všechny aukce na Aukrech, eBay, atd. a budeme hlídat klidný spánek prodávajících i kupujících, aby ceny byly objektivní. Ale bude to potřeba rozšířit nejen na hodinky, ale na všechny věci, jinak by to byla diskriminace pro ostatní kupující.
utrejch Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 No jedna aukce byla úspěšně nabořena, tak dál nezbývá, než že si rozdělíme nonstop služby a budeme hlídat všechny aukce na Aukrech, eBay, atd. a budeme hlídat klidný spánek prodávajících i kupujících, aby ceny byly objektivní. Ale bude to potřeba rozšířit nejen na hodinky, ale na všechny věci, jinak by to byla diskriminace pro ostatní kupující. A kdyz se nam cena naopak bude zdat nespravedlne nizka - prihodime ;-)
mengelis Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 A kdyz se nam cena naopak bude zdat nespravedlne nizka - prihodime ;-) vytvoříme server aukromag.cz a protože tady máme lidi, kteří vědí o všem a všechno si dokáž najít sami, tak nám neunikne ani myš!
Návštěvník YPO Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 vytvoříme server aukromag.cz a protože tady máme lidi, kteří vědí o všem a všechno si dokáž najít sami, tak nám neunikne ani myš! he he s tebou je fakt prdel, ale buď v klidu - celkem nedávno jsem byl z chronomagu (prodejní vlákno) vyobcován za orientační cenu při prodeji a ono to nakonec bylo ku prospěchu věci
hciq Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Ještě to vemte z jinýho pohledu, kupujícímu se líběj tydle hodinky, vyguglí Prim sport, vyběhnou nějaký vodkazy, ví prd vo sporu MPM a Elton, dostane se na stránky toho jakoby "pravýho" Prima a čumí na ty raketový ceny. Řekne si "kurňa, to bude byznys a přihodí toho bůra. Pak mu nějaká dobrá duše v podobě Giliuse a těch vostatních napíše, jak to vlastně s těma hodinkama je. To že má posranej min. celej tejden jsem řešil jinde, ale... nenasralo by vás v tu chvíli, že tu jsou dvě úplně různý firmy, co používaj stejný logo. Takže by mě teď zajímalo, kdo koho vlastně klamal.
cigi Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 (upraveno) Tohle je velice zajímavej soubor úhlů podledu, řekl bych, že všechny mají něco do sebe. Já bych třeba tomu kupujícímu nikdy nepsal, právě z důvodu, co popisuje hciq - abych mu nekazil radost, ty hodinky pro něj pravděpodobně až do toho emailu od giliuse tu cenu měly. Taky uznávám, že je to míchání se do cizích věcí, a právo na prodej čehokoli za cokoli na svobodným trhu, kterým aukro je, bych nezpochybňoval. Na druhou stranu se prodávající takhle poučil, získal možnost to s prodejcem fundovaně vyřešit, a přiznejme si, prodejce to popsal zavádějícím způsobem. Ne lživě, (kromě té trojky) ale obratně a podle mě poučeně a účelově ( i když vysvětlit tu kostrbatou historii značky prim po roce 1990 nezvládám ani já). Mají oba možnost zachránit situaci. Upraveno 22. června 2009 uživatelem cigi
pavča Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Tohle je velice zajímavej soubor úhlů podledu, řekl bych, že všechny mají něco do sebe. Já bych třeba tomu kupujícímu nikdy nepsal, právě z důvodu, co popisuje hciq - abych mu nekazil radost, ty hodinky pro něj pravděpodobně až do toho emailu od giliuse tu cenu měly. Taky uznávám, že je to míchání se do cizích věcí, a právo na prodej čehokoli za cokoli na svobodným trhu, kterým aukro je, bych nezpochybňoval. Na druhou stranu se prodávající takhle poučil, získal možnost to s prodejcem fundovaně vyřešit, a přiznejme si, prodejce to popsal zavádějícím způsobem. Ne lživě, (kromě té trojky) ale obratně a podle mě poučeně a účelově ( i když vysvětlit tu kostrbatou historii značky prim po roce 1990 nezvládám ani já). Mají oba možnost zachránit situaci. Je to přesně tak a je to jako ve všem jiném v životě. Vše je jen hra, ve které se člověk pomocí větších či menších kolizí pohybuje ve svém okolí. A po každé citelnější kolizi si říká, že příště už bude chytřejší a že už ví, jak na to, a pak stejně narazí na něco jiného. Skutečnou bezelstnost lze očekávat jen výjimečně (kromě rodiny, tam je snad samozřejmá) a nutno říci, že asi naprostá většina těch kolizí není dána tím, že by někdo chtěl uškodit, ale tím, že každý chápe situaci ze svého pohledu a snaží se především hájit své zájmy. A pak je dost gaunerů a podvodníčků, kteří dělají podrazy zcela záměrně a šulí lidi kolem sebe, no a to jsou kolize někdy hodně citelné a s tím je třeba počítat a minimalizovat škody a pokud k něčemu už dojde, tak umět situaci přejít bez velkého duševního otřesu (i když tohleto já moc neumím a vše si stokrát zpětně přehrávám a trápím se tím).
docent_tecka Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Odesláno 22. června 2009 k otazce co je PRIM a co je PRIM - na Aukru jsou dalsi "zajimave" primky. Sranda je porovnani toho prilozeneho zarucaku a popisu u cenovky od prodejce
hifi kral Odesláno 22. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2009 k otazce co je PRIM a co je PRIM - na Aukru jsou dalsi "zajimave" primky. Sranda je porovnani toho prilozeneho zarucaku a popisu u cenovky od prodejce A já jsem přitom měl MPM spojené s Frýdek_Místek. A hle ono Nové Město........
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se