Teatime Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Mám velký zálusk na hodinky na fotkách, ale jako začátečník se bojím, bych nenaletěl. Prosím, poraďte. Jsou OK? Tohle je můj první příspěvek (ale už pár měsíců vás sleduji z povzdálí ), tak doufám, že vše zobrazí kosher. Předem díky místním znalcům! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
B.F.G. Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Jak nenaletěl? Normální kapesní hodinky předělaný na náramkový. WWI je ovšem vtip samozřejmě.
alt Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Strojek je pravy a k original pouzdru asi nekdo naletoval nozky, cifernik asi take bude novejsi. Ale mohu se samozrejme mylit.
B.F.G. Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Strojek je pravy a k original pouzdru asi nekdo naletoval nozky, cifernik asi take bude novejsi. Ale mohu se samozrejme mylit. Nemůžeš.
Teatime Odesláno 1. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Pánové, díky za reakce. Ptám se jako lama, anžto co se hodinek týče, lama jsem. A kdoví, zda to kdy bude lepší. I na toto forum se podívám jen jednou za čas. Znáte to: jedna žena, dvě zaměstnání, tři děti. Na dlouhá léta jsem si odvykl nosit hodinky, dílem proto, že pracuji částečně rukama a hodinky by snadno přišly k úhoně (nemám ani snubák), ale hlavně proto, že jsem měl dojem, že na slušné hodinky nemám. Tedy, mám tu Citizen chronograf (titanový, dokonce) a také ten nejvyšší model Polaru, ale to přeci nejsou hodinky s duší, není důstojné je nosit A pak jsem si vzal druhou práci a zjistil, že hodinky potřebuji. A úplnou náhodou jsem koupil u žida Omegy Genéve 1968 v perfektním stavu. Dal jsem za ně úplně všechny peníze, včetně drobných, ani na chleba nám nezbylo. Ale říkal jsem si, že tak to má být, aspoň je sranda a koneckonců jsem tím ušetřil čtvrt mega za IWC se sedmidenní rezervou. A už bych na sebe jiné než mechanické hodinky nevzal. Jenže, člověk si na hodinky zvykne a o víkendu mu chybějí - strkat třeba ruku s oblekovkama mezi dvě dětské sedačky při zapínání pásů, na to nemám srdce. Tak jsem si řekl, že potřebuji přístroj s duší a příběhem, ale takový, aby mu - promiňte mi to kacířství - slušel i škrábanec. A tyhle cibule z obrázků, dokud byly za USD 200, se mi zdály, že vyhovují. Nožky jsou novější, teď to vidím, když jste mne nasměrovali, ciferník se podezřele podobá tomu na zde připojeném obrázku, ale co, možná bastl=příběh. Jenže teď už jsou za 300. Líbí se mi, ale uspěchaná koupě se zpravidla nevyplácí ani emočně, tak ještě počkám a třeba se na vás obrátím zase s nějakým Frankensteinem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ještě jednou dík.
alt Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Problemem techto predelavek je, ze se s nimi musi zachazet velmi opatrne - krehka setrvacka a moc netesni, takze snadno dojdou uhony.
Teatime Odesláno 1. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2009 A je to. Předělávky nebrat. Uspěchaná koupě se zpravidla nevyplácí. Počkáme. Díky.
Frantik Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Odesláno 2. července 2009 No, ono neni prestavba, jako prestavba. Asi nejvic zalezi na kvalite pouzdra a celkovem provedeni. Je blbe, kdyz jsou to cibule s priletovanymi nozkami. Navic na ruce to vypada skutecne hrozne. Nicmene jsou prestavby, ktere bych si nechal libit (viz obrazky Hamilton nebo IWC nebo Dornbluth). Koneckoncu i my jsme se tady na foru uz o neco podobneho pokouseli a ja ve rim, ze se k tomu jeste nekdy vratime. Slo o to, koupit par kousku kapesnich hodinek Hamilton s krasne dekorovanym strojkem a zabudovat ho do pouzdra z nejakych cinskych hodinek. Nakonec to nevyslo, ale takovou limitku bych si dovedl predstavit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Odesláno 2. července 2009 A to já zase mám předělávky rád. Líbí se mi na nich velikost a hlavně ten jejich starodávný vzhled. Ani s choulostivostí strojku nevidím žádný velký problém, vídám předělávky dost ošoupané a jdoucí. Jasně že na nějaké sportovní aktivity to není. Ty Omegy budou nejspíš někde z Ukrajiny. Některé kapesní Omegy měly průměr 48 mm, takové jdou nosit úplně v pohodě, větší modely už ale těžko. A tady u těch vypadá zpracování docela v pohodě.
alt Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Odesláno 2. července 2009 Predelane Omegy obvykle tak nahlas tikaji, ze me s tim kolega vyhazoval z auta, protoze mu to lezlo na nervy - nekecam. Jde hlavne u mene kvalitnich pouzder o netesnost - ted v tech vedrech by to chtelo alespon remen s podlozkou atd.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se