Přejít na obsah

Osmidenní Doxy - je to fejk nebo ne?

HonzaS

Doporučené příspěvky

Tady jsou k mání Doxy s osmidenní rezervou nátahu. Docela mě lákají - dát je do nějakého zajímavého stojánku a mám dobré stolní hodiny. Nicméně, je to z Ukrajiny a když se dívám na ty skládačky, co tam nabízí...

V tom povídání píše o hodinách do auta. Google něco málo našel. Pouzdro bude originál, ale nemám nic, podle čeho bych mohl porovnat strojek. Poradí někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

8mi denni, myšlené jako hodiny do auta, proto ta korunka dole, za tu se to do nějakého držáčku na polubce zasadí. Co do autentičnosti jsou myslím v pohodě. Viz zde a zde. Kdo se v nich jak vrtal nepoznám. Cena žádná valná, okolo těch 50 až 100 EUR, v té jedné aukci je vyvolávali za 350, ale nevěřím že by se prodaly (navíc tam píšou že jsou do letadla, čemuž nevěřím, ale dát si je tam samořejmě můžeš ;-), tydle mají navíc celkem pěknej číselník. Pro zajímavost ten patent 33239 zde, je to patent právě na hodinový strojek s dlouhodbým chodem (Mouvement de montre à marche de longue durée). To že je to na strojku popsané anglicky a na číselníku německy je normální.

Odkaz ke komentáři

Strojek má některé typické "doxadetaily", takže to nějak původní bude. Ale ten nápis Brevet, to už netuším, možná nějaká spolupráce dvou firem, nebo dodavatel součástek pro Doxu, nebo strojek dělaný u firmy Doxa v nějaké licenci... nebo třeba obráceně - u Brevetu pro Doxu... nevím.

Snad ještě někdo poradí.

Edit: aha, tak mezitím už se to tu vysvětlilo, Brevet je pouhé francouzské označení pro patent :)

No, jsem opět o něco chytřejší.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Ale ten nápis Brevet, to už netuším

Už jsem to tu párkrát psal, Brevet není žádná firma, ale francouzsky "patent", za tím následuje číslo a ten patent tohoto čísla je na tom linku v mém předchozím příspěvku.

Upraveno uživatelem dknespl
Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...