Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den, prosím o pomoc. Mé pátrání po hodinkách na neděli (tzn. ne k obleku, jsem totiž kacíř) pokračuje. Vlákno o WWI omegách se vyvinylo směrem k přestavbám, tak to nechám tak a zakládám nové. Líbí se mi stroje na fotkách níže, víte k nim někdo něco? Lama vítá cokoli.

Nebo mi doporučte nějaké vtipné ale vkusné, starší, mechanické, s duší, raději snad ruční nátah (není podmínkou, ale automaty se mi přes týden stejně zastaví, winder zatím neplánuji).

Anebo mi aspoň pochvalte vkus :)

post-7847-1246795056.jpg post-7847-1246794971.jpg post-7847-1246794980.jpg

post-7847-1246794991.jpg post-7847-1246794996.jpg post-7847-1246795002.jpg

Předem díky!

Upraveno uživatelem Teatime
Odesláno (upraveno)

Ó, děkuji za pochvalu, to nemuselo být ;) Mně přijdou podivně zachovalý ty doxy, pouzdro vypadá jako nový, trochu jetý je jen zezadu, ciferník asi taky přetištěnej (???). A omegy mají sice výrobní číslo, ale postrádám značení kalibru - nebo je tehdy neznačili? Odpovídá datace u obou krasavic 1920-30? Oboje jsou 43 mm bez korunky.

Upřesni, prosím, jak podivně? Resp. co je podivné?

Upraveno uživatelem Teatime
Odesláno

No mně to zase připomíná předělávky ze strojků z kapesních hodinek . Jen mě matou ty dýnka s vyraženýma značkama. Jsem z toho zmatený, takovéhle hodinky neznám a neumím je určit, musí poradit někdo další.

Odesláno

Díky za reakci! Mohly by to být předělávky, proto jsem uvedl velikost, mám za to, že přestavěné kapesní bývají většinou o dobrý centimetr větší...

Tak kdo poradí?

Odesláno (upraveno)

Kdepak, předělávky nemusí být nutně velké. Jde jen o to jak šikovně se udělá pouzdro. Na fotkách je vidět, že tyhle pouzdra mají jen slabé stěny, takže velikost strojků bude tak 39-40 mm a to je naprosto běžná velikost kapesních strojků.

A ty Doxy mají strojek tak divně utopenej v pouzdře... přikláním se k předělávce. A navíc už jednou renovované, ciferník je okatě nově natištěnej. A na dýnko si můžu nechat vyrazit cokoliv. Ale třeba se pletu.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Pohledal jsem, O budou kalibr 40,6 n. 38,5 MM z r. 1923. Měl by být odolný.

O Doxách zatím víc nevím. Jen to, že se mi oboje líbí čím dál víc, že nejsou historicky věrné tolik nevadí, ty bych se bál nosit a aspoň mají příběh. A to to ještě před čtvrt rokem bylo hodinky jen k obleku, včera jedny nebo druhé, dnes Doxy do civilu a O jako smart casual. Jsem nemocný, jak se to léčí? Já už vidím další progresi té choroby: ke třem vintage budu mít chuť na něco matně černého na NATO řemenu... Já přece nemůžu dát všechno za hodinky, mám rodinu. Asi se zastřelim. Ne, napřed se pojistím, pak se střelím. Jo!

• po měsících...
Odesláno
Dobrý den, prosím o pomoc. Mé pátrání po hodinkách na neděli (tzn. ne k obleku, jsem totiž kacíř) pokračuje. Vlákno o WWI omegách se vyvinylo směrem k přestavbám, tak to nechám tak a zakládám nové. Líbí se mi stroje na fotkách níže, víte k nim někdo něco? Lama vítá cokoli.

Nebo mi doporučte nějaké vtipné ale vkusné, starší, mechanické, s duší, raději snad ruční nátah (není podmínkou, ale automaty se mi přes týden stejně zastaví, winder zatím neplánuji).

Předem díky!

Nazdar!

tie doxa sú prerábky, ale vyrábali sa originál podobné, len ciferník nebol tak pestrofarebny a korunka sa nachádzala pri 5-ke, strojcek bol klasicky cal. vreckácov a volali sa DOXA regulateur. Ked sa mi podarí, tak nahodím foto.

Odesláno (upraveno)

Předem díky!

K hodinkám samotným toho moc říct nemůžu, na to jsou tu asi povolanější. Ale na těch Doxách mi nesedí francouzština: na ciferníku je nápis "Fabriqe en Suisse", to je špatně. Správně by mělo být "Fabrique en Suisse"...někomu tam vypadlo "u". Takže bych se toho spíš bál...

Upraveno uživatelem Kedar

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...