Návštěvník Snow Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Odesláno 21. července 2009 to ferrycz - máš hodně široký záběr koníčků, fandím Ti a skoro všechny dokážu pochopit. Můžeš mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi notýskem za pár korun a diářem v řádu tisíců ? Fakt ho tak nutně potřebuješ k životu ?
Návštěvník YPO Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Odesláno 21. července 2009 Snow napsal: Můžeš mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi notýskem za pár korun a diářem v řádu tisíců ? Fakt ho tak nutně potřebuješ k životu ? s tím za pár tisíc můžeš přeci víc machrovat k tématu: našel jsem v PC 35 kousků hodinek, které jsem stihl vyfotit než jsem je prodal - takže celkovou sumu odhaduji na 50 kousků za necelé tři roky chronomagorismu - existuje nějaké číslo diagnozy ?, že bych změnil nick
911 Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Odesláno 21. července 2009 Snow napsal: Můžeš mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi notýskem za pár korun a diářem v řádu tisíců ? Fakt ho tak nutně potřebuješ k životu ? nez bych to vyslevetlit, tak to je podobny jako s hodinkama taky ti staci kvarcky. nepotrebujes pero ale staci propiska za petikacku atd. ja takhle nedokazu pochopit treba noze, ackoli se mi libi.
911 Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Odesláno 21. července 2009 YPO napsal: existuje nějaké číslo diagnozy ?, že bych změnil nick TADY si neco vyber
Návštěvník YPO Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Odesláno 21. července 2009 911 napsal: TADY si neco vyber se do toho nevejdu x mám íkvé 91
ferrycz Odesláno 22. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2009 Snow napsal: to ferrycz - máš hodně široký záběr koníčků, fandím Ti a skoro všechny dokážu pochopit. Můžeš mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi notýskem za pár korun a diářem v řádu tisíců ? Fakt ho tak nutně potřebuješ k životu ? no ono je to stejně jako říká member 911, jsou prostě věci mezi nebem a zemí, a kožený diář krásně voní ono to fakt asi nejde vysvětlit, proč se vyrábí tolik typů a druhů aut? jejichš jedinou funkcí je tě dopravit z bodu a do bodu b ? je to prostě o lidech, každý má rád něco jiného, a to je dobře bylo by to tady dost fádní nemyslíš? full respect
jnm Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 ferrycz napsal: no ono je to stejně jako říká member 911, jsou prostě věci mezi nebem a zemí, a kožený diář krásně voní ono to fakt asi nejde vysvětlit, proč se vyrábí tolik typů a druhů aut? jejichš jedinou funkcí je tě dopravit z bodu a do bodu b ? je to prostě o lidech, každý má rád něco jiného, a to je dobře bylo by to tady dost fádní nemyslíš? full respect To je myslím bez debaty, iracionalitu našeho počínání tady asi není třeba nikomu vysvětlovat, i proto ta -magořina Myslím, že snow mohl mít spíš na mysli rozdíl v praktičnosti, jestli takovej diář má nějaký objektivní výhody (kromě vůně ) pro každodenní používání (lepší rozvržení kalendáře, použitelnější "kolonky", kvalitnější papír atd. (už mě nic nenapadá)). Mě by to teda zajímalo (bez ironie!).
šíma Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 Trochu mi to přijde jako jako rada typu "nekupuj si Fabii, kup si rovnou BMW, je lepší". Jenže já jsem si po několika letech doškudlil právě jen na tu Fabii. Je roztomilé, jak se tu vůbec neřeší peníze. Kdyby to četl marťan, tak by si asi pomyslil, že už tu máme komunizmus a každému podle jeho potřeb...
ferrycz Odesláno 22. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2009 jnm napsal: To je myslím bez debaty, iracionalitu našeho počínání tady asi není třeba nikomu vysvětlovat, i proto ta -magořina Myslím, že snow mohl mít spíš na mysli rozdíl v praktičnosti, jestli takovej diář má nějaký objektivní výhody (kromě vůně ) pro každodenní používání (lepší rozvržení kalendáře, použitelnější "kolonky", kvalitnější papír atd. (už mě nic nenapadá)). Mě by to teda zajímalo (bez ironie!). jako "mladý" jinoch jsem si vše psal do mobilu, schůzky, narozeniny, čísla účtů a další báječné důležité věci. potom jsem dostal adk a používal ho chvíly. potom pauza a zase mobil. poslední 3 roky mám filofax, mmj taky dárek. zvykl jsem si tam napsat všechno. na poprvé je to trága to je jasný. ale potom si člověk tak nějak zvykne. můžu listovat tam zpátky co jsem kdy dělal atd. rok zkončí, a koupíš za 90 kč nový listy s datumama a jede se dál starý schováš. aktuální týden je pod záložkou, kontakty v záložce atd. je to o organizaci pracovního dne. domlouvám schůzku kouknu vidím celý týden před sebou a vím co mám kde domluvené. a taky to vypadá lépe na poradách když si píšu poznámky do diáře než datlovat to do mobilu, a v neposlední řadě se mi to zdá rychlejší. prostě jsem si zvykl a vyhovuje mi to tak, začmárám li si nějakou schůzku že nebude, tak alespon vím že jsem si ji začmáral že nebude , u elektrickýho diáře jí smáznu a vím prd. takhle vím že jsem měl mít schůzku a nebyla protože ji třeba někdo zrušil, tak je škrtlá s dovětkem protistrana ji zrušila. prostě jsem zvyklý a přijde mi to fajn. tož tak
ferrycz Odesláno 22. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2009 šíma napsal: Trochu mi to přijde jako jako rada typu "nekupuj si Fabii, kup si rovnou BMW, je lepší". Jenže já jsem si po několika letech doškudlil právě jen na tu Fabii. Je roztomilé, jak se tu vůbec neřeší peníze. Kdyby to četl marťan, tak by si asi pomyslil, že už tu máme komunizmus a každému podle jeho potřeb... fabia je dobrá :-) peníze si řeší každý tak nějak vnitřně, nejsem ten typ který by si mohl koupit co chce, jsem tak nějak v průměru. musíme mít nějaký sny jinak by byl život nuda. Osobně si nedokážu představit že bych měl na všechno co si umanu. asi bych neměl kamarády ( myslím ty opravdový) a tolik zážitků s nima a vůbec bych byl "bez motoru" asi bych byl pěknej prudič a nechtěl bych být ani sám se sebou.
jnm Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 ferrycz napsal: jako "mladý" jinoch jsem si vše psal do mobilu, schůzky, narozeniny, čísla účtů a další báječné důležité věci. potom jsem dostal adk a používal ho chvíly. potom pauza a zase mobil. poslední 3 roky mám filofax, mmj taky dárek. zvykl jsem si tam napsat všechno. na poprvé je to trága to je jasný. ale potom si člověk tak nějak zvykne. můžu listovat tam zpátky co jsem kdy dělal atd. rok zkončí, a koupíš za 90 kč nový listy s datumama a jede se dál starý schováš. aktuální týden je pod záložkou, kontakty v záložce atd. je to o organizaci pracovního dne. domlouvám schůzku kouknu vidím celý týden před sebou a vím co mám kde domluvené. a taky to vypadá lépe na poradách když si píšu poznámky do diáře než datlovat to do mobilu, a v neposlední řadě se mi to zdá rychlejší. prostě jsem si zvykl a vyhovuje mi to tak, začmárám li si nějakou schůzku že nebude, tak alespon vím že jsem si ji začmáral že nebude , u elektrickýho diáře jí smáznu a vím prd. takhle vím že jsem měl mít schůzku a nebyla protože ji třeba někdo zrušil, tak je škrtlá s dovětkem protistrana ji zrušila. prostě jsem zvyklý a přijde mi to fajn. tož tak Naprosto ti rozumím, taky jsem v raným mládí koketoval s myšlenkou na elektronickej diář, něco jsem si i pořídil, ale nikdy jsem si na to nezvykl. Teď už osmým rokem používám papírovej plánovací diář "týden na 2 strany" a baví mě si v něm psát, škrtat, čmárat, malovat , v neposlední řadě mi vyhovuje si je schovávat. Takže v tom naprostá shoda. Spíš mě zajímalo proč právě tahle značka, tenhle typ. Ale asi nezbude než to uzavřít tím, že značka je věc emocí (máš ji "rád") a typ ti prostě vyhovuje (třeba máš zachovalý kontakty, i když po roce měníš diář, to se mi líbí, znám lidi, co tráví přelom roku přepisováním kontaktů ze starýho diáře do novýho Jenže já si jiný kontakty než telefonní čísla, a ty mám v mobilu, neznamenám. Ale dost možná začnu. Takže třeba se nechám inspirovat ) Takže tobě díky a ostatním sorry za už s tím končím.
911 Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 jnm napsal: Naprosto ti rozumím, taky jsem v raným mládí koketoval s myšlenkou na elektronickej diář, něco jsem si i pořídil, ale nikdy jsem si na to nezvykl. Teď už osmým rokem používám papírovej plánovací diář "týden na 2 strany" a baví mě si v něm psát, škrtat, čmárat, malovat , v neposlední řadě mi vyhovuje si je schovávat. Takže v tom naprostá shoda. Spíš mě zajímalo proč právě tahle značka, tenhle typ. Ale asi nezbude než to uzavřít tím, že značka je věc emocí (máš ji "rád") a typ ti prostě vyhovuje (třeba máš zachovalý kontakty, i když po roce měníš diář, to se mi líbí, znám lidi, co tráví přelom roku přepisováním kontaktů ze starýho diáře do novýho Jenže já si jiný kontakty než telefonní čísla, a ty mám v mobilu, neznamenám. Ale dost možná začnu. Takže třeba se nechám inspirovat ) Takže tobě díky a ostatním sorry za už s tím končím. protoze filofax je pojem v diarich uz od roku 1921. a v UK je to vlastne synonymum pro diar. neco jako xerox pro kopirku atd. ja ne nej taky nedam dopustit. ja mam ten maly, pocket. ale uvazuju, ze si budu muset porit o cislo vetsi
Návštěvník Snow Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 ferrycz napsal: ...................................................můžu listovat tam zpátky co jsem kdy dělal atd. rok zkončí, a koupíš za 90 kč nový listy s datumama a jede se dál starý schováš. aktuální týden je pod záložkou, kontakty v záložce atd. je to o organizaci pracovního dne. domlouvám schůzku kouknu vidím celý týden před sebou a vím co mám kde domluvené. a taky to vypadá lépe na poradách když si píšu poznámky do diáře než datlovat to do mobilu, a v neposlední řadě se mi to zdá rychlejší. prostě jsem si zvykl a vyhovuje mi to tak, začmárám li si nějakou schůzku že nebude, tak alespon vím že jsem si ji začmáral že nebude V první řadě mě mrzí, že jsem u Tvého vlákna porušil kontinuitu a off topicoval na diskusi o diářích. Nechápu, proč se vracíš dozadu a navíc si diáře archivuješ, ale asi jsi na to zvyklý. Přišlo mi zvláštní, že si někdo koupí diář za spoustu peněz, když v podstatě všechno co jsi popsal zastane obyčejný diář, který rozdávají firmy, se kterými člověk spolupracuje ve velkém, vždy na konci roku. Dostával jsem tenhle svazek papírů vázaný v prostých deskách každý rok od banky, v které mám účty. Používal jsem ho vždycky asi tak měsíc, pak zmizel v psacím stole. Zápisy z porady jsem si psal do obyčejného notesu, schůzky vedl v outlocku a telefonní čísla v mobilu. Ale je také pravda, že jsem nepracoval u velké nadnárodní firmy, ale u menší tuzemské.
ferrycz Odesláno 23. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Snow napsal: V první řadě mě mrzí, že jsem u Tvého vlákna porušil kontinuitu a off topicoval na diskusi o diářích. Nechápu, proč se vracíš dozadu a navíc si diáře archivuješ, ale asi jsi na to zvyklý. Přišlo mi zvláštní, že si někdo koupí diář za spoustu peněz, když v podstatě všechno co jsi popsal zastane obyčejný diář, který rozdávají firmy, se kterými člověk spolupracuje ve velkém, vždy na konci roku. Dostával jsem tenhle svazek papírů vázaný v prostých deskách každý rok od banky, v které mám účty. Používal jsem ho vždycky asi tak měsíc, pak zmizel v psacím stole. Zápisy z porady jsem si psal do obyčejného notesu, schůzky vedl v outlocku a telefonní čísla v mobilu. Ale je také pravda, že jsem nepracoval u velké nadnárodní firmy, ale u menší tuzemské. jojo každý jsme holt nějaký (v dobrém slova smyslu) já ten filofax dostal tak ho mám a jsem si na něho zvykl tak myslím že na téma diářů jsme si pokecali. a zpátky k hodinkám. mám dalšího favorita do sbírky je to buď steihart nebo archimede od pilotů, jenže potřebuji datumku tak asi archimede, i když steihart má antireflex, jsem na vážkách. prostě mám jasný cíl pilotky, safír, automaty, váhám jestli vyměním antireflex za datum :-) co vy na to ?
New X-Bob Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Dny sou furt stejný, jen čísla naskakujou... Vlastně pokaždý je jiný číslo, den vejplaty poznám i bez kalendáře, tak na co datum?
Gilius Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Pokud bys dělal nepravidelně,třeba turnus,tak bys věděl.....na co datum. Občas s tím mám velké problémy.....začínám třeba nedělí....děsnej hokej ve dnech.
ferrycz Odesláno 23. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Gilius napsal: Pokud bys dělal nepravidelně,třeba turnus,tak bys věděl.....na co datum. Občas s tím mám velké problémy.....začínám třeba nedělí....děsnej hokej ve dnech. nojo svým způsobem máte všichni pravdu, ale co letmý pohled následující po dotazu kolikátého je dnes? fakt s tím bojuji, pravdou je že datum hledám jen občas tak 2x do týdne ale kouknu a je tam (na hodinkách) fakt nevím jestli by mi nechyběl ? ach jo dilema těžká to situace archimede má malinkej černej schovanej, kdyby uměli i antireflex bylo by to super, pravda je že v xl pilotech datum není, každý vyrobce si dělá své a mně v tom dělají bordel :-) nevím nevím piloti nepotřebovali vědět kolikátého je? myslím že v B uhren v originále asi datum nebyl nikde že ?
jnm Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Já bych se bez datumu asi neobešel, bez ohledu na jeho "vhodnost" na typu hodinek. Věci co se furt mění, si prostě nejsem schopen zapamatovat
Bison Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 datum je užitečná věc - alespoň z mého pohledu; i když je pravda, že na všech hodinkách ho nemám a ani to není rozhodující faktor pro nákup nákup se řídí uplně jinými pravidly a pro mě zcela nepochopitelnými
little_w Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 ferrycz napsal: nojo svým způsobem máte všichni pravdu, ale co letmý pohled následující po dotazu kolikátého je dnes? fakt s tím bojuji, pravdou je že datum hledám jen občas tak 2x do týdne ale kouknu a je tam (na hodinkách) fakt nevím jestli by mi nechyběl ? ach jo dilema těžká to situace archimede má malinkej černej schovanej, kdyby uměli i antireflex bylo by to super, pravda je že v xl pilotech datum není, každý vyrobce si dělá své a mně v tom dělají bordel :-) nevím nevím piloti nepotřebovali vědět kolikátého je? myslím že v B uhren v originále asi datum nebyl nikde že ? no jo, ale uprimne receno vetsina lidi, co vlastni pilotky, nejsou vlastne piloti, takze resit funkcnost ve vztahu k puvodnimu poslani hodinek je prece jen blbost :-) ja treba zcela chapu nazor, ze day/date je uzitecna vec. a jelikoz je clovek z principu tvor nespokojeny, zjistuji, ze i kdybych se na datumovku nepodival celej rok, zarucene budu mit pocit, ze mi chybi, kdyz zrovna budu mit hodinky, na kterych datum neni (to neni teorie, to je muj dnesni priklad ze zivota, vzal jsem si Rakety a ejhle, strasne mi chybi datum).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se