Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pokusím se shrnou mé úvahy nad níže zmíněnými hodinkami. Důvodem není z nich udělat něco, čím nejsou, ale vyzkoušet na poměrně levné "hračče", co se pokusím spáchat s rozbitými cibulemi po dědovi (foto dodám později).

post-6434-1248111512.jpg

Když jsem uvažoval o restaurování dědových cibulí, tak jsem si nejdřív od babičky zjistil, z čeho byl ciferník - zbytek materiálu totiž hodně připomínal na tenkém kovu nataženou stejně tenkou kůži či podobný materiál. Má domněnka mi byla potvrzena, takže než se pustím do cibulek, napadlo mne, že bych zkusil na mých parnisech za asistence hodináře vyndat ciferníček a vyměnit ho třeba za koženkový (nalepený či natažený na něčem pevném) či kožený v bílé barvě s vytlačenými dobarvenými indexy.Jen pro zkoušku, jak by se to tvářilo... Myslíte si, že by to bylo technicky proveditelné? Má představa je vystouplejší prostředek s plnym efektem kůže a okolí souměrně hladší s indexy. Zároveň by šlo zvětšit okýnko pro datum a vkusněji ho tam zakomponovat.

A teď mne kamentujte za tu myšlenku...

Odesláno

Myslím že bude hodně záležet na použitém materiálu, přeci jen kůže s výraznější texturou (i pro potřeby vytlačení indexů) není nejtenčí a tak by podklad musel být poměrně tenký. Jinak by asi vznikl problém s délkou osiček pro ručky (nevím jak je na tom Parnis s odstupem ruček od ciferníku).

Odesláno

Dobre dejme tomu ze kuzi tam dostanes , ze jsou rucky s dobrou rezervou. Spis se ptam jak dostanes na kuzi ty cisla. Mam s tim rekl bych docela zkusenosti... Do kuze se tiskne pod presne urcenou teplotou raznice a tlakem , po presne urceny cas. Kuze ma totiz pametovy efekt - pokud budes pusobit malo v jakemkoliv z techto paramteru indexy se casem ztrati nebo bude kazdy jinak hluboky. Naopak prekrocenim dojde k poskozeni kuze. Taky je to hodne o kvalite a sile kuze ....

Odesláno

Nad tím jsem taky přemýšlel, nemyslím, že prostor nahořel by byl závratný, ale třeba by se dal, alespoň o 1/2 mm dát níž - je tam očividně na šroubcích co držej okruž, která tlakem drží ciferníček na místě. A prostor by níž byl, alespoň by datový věnec byl v lepší rovině s ciferníkem. Nebo ty indexy netlačit, ale natisknout aby byly lehce plastické, nebo oboje zkombinovat? Nevím a tak se ptám co vy na to ;)

Odesláno
  Dantechno napsal:
Ja bych je radsi natiskl - dopredu rikam ze s tim vyrazenim bude strasna prace a hodiny zkouseni.....

Asi ano, idyž zavísí kolik by to jako takové stálo, pokud by v tom zkoušení byl rozdíl jen pár stovek, či jinak ucházející, nemuselo by to vypadat špatně... Pak už jen sladit ručičky s indexy a když už to bude rozmontovaný, tak i udělat safírový sklíčko s antireflexem...

Takže potřebuju 1) hodináře co to rozmontuje, sežene sklíčko a pak zase smontuje...

2) někoho co spáchá tu kůži

3) optika na antireflex

ještě jeden nápad - ukazoval jsem tu hodinky s rezervou nátahu, ale ze s mimostředovou vteřinovkou, asi by bylo hodně naivní myslet, že ta rezerva by šla přenést... Už začínám přemýšlet o max volovinách nejspíš

Odesláno

Osobne si nemyslim ze to dotahnes do konce , ale neznam te a rad bych se mylil....

Baker napsal:
Misto kuze bych pouzil kozenku, dnes jsou uz temer k nerozeznani a "slepotisk" bude perfektni.

Nejsem si jisty jestli ji sezenes takhle tenkou.... Co zkusit alcantaru a vypalit to do ni , jako treba znacku dobytku - to by vypadalo drsne.

Odesláno
  Baker napsal:
Misto kuze bych pouzil kozenku, dnes jsou uz temer k nerozeznani a "slepotisk" bude perfektni.

Byl by kontakt na někoho kdo by to dokázal - na kolik by to tak asi vyšlo odhadem?

Chci to dotáhnout do konce. Čím dál tím víc se mi ta myšlenka líbí.

Odesláno
  Dantechno napsal:
Osobne si nemyslim ze to dotahnes do konce , ale neznam te a rad bych se mylil....

Nejsem si jisty jestli ji sezenes takhle tenkou.... Co zkusit alcantaru a vypalit to do ni , jako treba znacku dobytku - to by vypadalo drsne.

alcantaru? jsem lehce zmaten - za alcantary mám v autě veškerej nekoženej potah a od kůže je to hodně vzáleno, spíš mi to připomína hodně natěsno udělanej flanel?

Odesláno
  Jacoppo napsal:
Byl by kontakt na někoho kdo by to dokázal - na kolik by to tak asi vyšlo odhadem?

Chci to dotáhnout do konce. Čím dál tím víc se mi ta myšlenka líbí.

Potrebujes vyrobit tiskovy stocek, v te velikosti otazka 300-500 Kc, samotny tisk je pak otazka nekolika minut. Klidne si jich muzes nechat namlatit 20 vedle sebe, pak bych teprve vysekaval kruh.

Odesláno

TAK levný? Čekal jsem mnohem vyšší číslo. Byl by někdo v praze prověřený, že by to zvládl? Nejsem technický talent, sice běžne opravuju svý auta, ale tam jsou dílky trošku větší...

Odesláno
  Jacoppo napsal:
alcantaru? jsem lehce zmaten - za alcantary mám v autě veškerej nekoženej potah a od kůže je to hodně vzáleno, spíš mi to připomína hodně natěsno udělanej flanel?

Ne alcantara opravdu neni kuze , to sem si spis delal legraci..... Ale ze by pripominala flanel ?

Zpet k veci. Ty cisla a indexy jsou na tech Parnisech nalepeny z modrenyho kovu? Co je sundat a na kuzi nalepit ( na svetlou ).

Odesláno
  Dantechno napsal:
Ne alcantara opravdu neni kuze , to sem si spis delal legraci..... Ale ze by pripominala flanel ?

Zpet k veci. Ty cisla a indexy jsou na tech Parnisech nalepeny z modrenyho kovu? Co je sundat a na kuzi nalepit ( na svetlou ).

Nejsou právě, myslím že je to plast podle odlesků co to háže, na kov to nevypadá - a jsou přes nožičky naspodku nasunutý do dírek v ciferníčku.

Odesláno
  Jacoppo napsal:
Nejsou právě, myslím že je to plast podle odlesků co to háže, na kov to nevypadá - a jsou přes nožičky naspodku nasunutý do dírek v ciferníčku.

Aha, tak pokud nejdou vyndat, tak asi jen Bakeruv napad.....

Odesláno

vyndat určo půjdou... neni někdo z tady z Prahy že by mi s tou šíleností pomoh? Nabídnout můžu pozvání na kafe/pivo a spoluúčast na "nové generaci parnisu":)

Odesláno

Můžu poprosit odkaz na místního člena co je všude chválen jak umí vyrábět věci z kůže. Děkuji

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...