Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím, po tom co mi odešly desíti letech moje Q&Q jsem při výběru hodinek náhodou narazil na toto fórum a asi za týden po tom jsem koupil v aukci nové Seiko Monster Orange:-) Přesnost po necelých 14 dnech je cca +15s za den.

Trochu mě ale znepokojuje šroubovací korunka, když začnu vyšroubovávat, tak stačí otočit o cca 1,25 ot. a korunka sama vyskočí. Přijde mi to dost podezřelé když srovnám jak je závit v poudru dlouhý. Do korunky nevidím, takže jak je dlouhý tam to netuším. To samé při zašroubování - korunku musím hodně přitlačit k pouzdru, aby se závit chytl a pak stačí otočit o cca 1,25 ot a už jsem až u pouzdra.

Tak by mě zajímalo zda je to normální, nebo je ten závit špatně vyrobený :guiltysmiley:

Posted (edited)

Ahoj, vitej na foru. Co si pamatuju, tak na vsech byvalych i tech soucasnych Seiko potapkach (Monstry a Samuraje) korunka zabirala 1,5 az 2,5 otacky. Zkousel jsem cisteni vysavacem i kompresorem, bez efektu. Je to tak z vyroby. Takze kazdej pes, jina ves. Podstatny je, ze jsem s tim ani ja a ni nikdo na foru (co vim) nemeli problem. A ze jich tu stovky byli. Navic za ty prachy je parady habadej, tomu se nemuze rovnat snad nic. Super nakup, at ti chlape dobre slouzi :thumbsup_anim:

Edited by cody
Posted

Také gratuluju ke koupi :smile_anim: . A mám také 1,5 otáček do vyskočení korunky. Taky jsem se bál, že se to hned strhne, ale už rok je to v pohodě, tak snad to japončíci dobře vymysleli

Posted

Taky tak.

Já spíš přemýšlel, jestli závit trochu máznout, zdá se mi takový černý na té dutince co vyúsťuje z pouzdra.

Ne nějak hodně, spíš citlivě namočit třeba jehlu v silikonovým oleji a opatrně s tím na závit.

Posted

To ja delam vetsinou u prave zakoupenych hodinek, mazu i ulozeni stezejek pripadne tah... ale jen pro ten pocit z radosti nad hodinkama. Laicky si nemyslim, ze by to melo prinosny efekt. Stejne pri prvnim koupani vse nepotrebne uplave. S mazanim korunkybych si dal bacha na tesneni, buhvi co by se stalo kdyby se to potkalo.

• 4 years later...
Posted

Já bych to nemazal.V žádným manualu se o tom nepíše,krom toho se ten olej může dostat i tam,kde není vítanej.