Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, po tom co mi odešly desíti letech moje Q&Q jsem při výběru hodinek náhodou narazil na toto fórum a asi za týden po tom jsem koupil v aukci nové Seiko Monster Orange:-) Přesnost po necelých 14 dnech je cca +15s za den.

Trochu mě ale znepokojuje šroubovací korunka, když začnu vyšroubovávat, tak stačí otočit o cca 1,25 ot. a korunka sama vyskočí. Přijde mi to dost podezřelé když srovnám jak je závit v poudru dlouhý. Do korunky nevidím, takže jak je dlouhý tam to netuším. To samé při zašroubování - korunku musím hodně přitlačit k pouzdru, aby se závit chytl a pak stačí otočit o cca 1,25 ot a už jsem až u pouzdra.

Tak by mě zajímalo zda je to normální, nebo je ten závit špatně vyrobený :guiltysmiley:

Odesláno (upraveno)

Ahoj, vitej na foru. Co si pamatuju, tak na vsech byvalych i tech soucasnych Seiko potapkach (Monstry a Samuraje) korunka zabirala 1,5 az 2,5 otacky. Zkousel jsem cisteni vysavacem i kompresorem, bez efektu. Je to tak z vyroby. Takze kazdej pes, jina ves. Podstatny je, ze jsem s tim ani ja a ni nikdo na foru (co vim) nemeli problem. A ze jich tu stovky byli. Navic za ty prachy je parady habadej, tomu se nemuze rovnat snad nic. Super nakup, at ti chlape dobre slouzi :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem cody
Odesláno

Také gratuluju ke koupi :smile_anim: . A mám také 1,5 otáček do vyskočení korunky. Taky jsem se bál, že se to hned strhne, ale už rok je to v pohodě, tak snad to japončíci dobře vymysleli

Odesláno

Taky tak.

Já spíš přemýšlel, jestli závit trochu máznout, zdá se mi takový černý na té dutince co vyúsťuje z pouzdra.

Ne nějak hodně, spíš citlivě namočit třeba jehlu v silikonovým oleji a opatrně s tím na závit.

Odesláno

To ja delam vetsinou u prave zakoupenych hodinek, mazu i ulozeni stezejek pripadne tah... ale jen pro ten pocit z radosti nad hodinkama. Laicky si nemyslim, ze by to melo prinosny efekt. Stejne pri prvnim koupani vse nepotrebne uplave. S mazanim korunkybych si dal bacha na tesneni, buhvi co by se stalo kdyby se to potkalo.

• Po letech...
Odesláno

Já bych to nemazal.V žádným manualu se o tom nepíše,krom toho se ten olej může dostat i tam,kde není vítanej.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...