jankoxxx Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 cau roman. na mojich som presnost nemeral ale zda sa mi ze je lepsia ako na tvojich. na tvojom mieste by som este tak mesiac pockal, ono sa to trochu mozno este upravi. ak nie tak si najdi nejakeho poctiveho hodinara (trencin mas nedaleko a neverim ze tam niekoho nenajdes) a ten ti to urobi. vodotesnost by sa otvorenim nemala narusit ak sa neposkodia tesnenia. este jeden typ na okraj. skus sa hodinara opytat na to ci by ti nevedel naniest novu luminiscenciu. ked uz sa budu otvarat tak nech to stoji za to tie hodinky si zasluzia poriadne svietit a to je v podstate jedina vec ktoru vycitam mojim. J.
haslermetra Odesláno 5. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. dubna 2010 .A právě teď mi stránky čistopole hlásí,že сайт временно отключен - website closed www.vostok-inc.com. Že by je napadli číňani, tak brzy to nikdo nečekal. Stránky nefungují, protože Čistopolský závod "Vostok" koncem března zbankrotoval.
jankoxxx Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2010 zaujimave ze little_w s nimi komunikoval este nedavno a v pohode mu odpovedali. no ale nesmut, podla mna to rychlo niekto preberie a budu pokracovat... odkial mas vlastne tuto informaciu?
little_w Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2010 Stránky nefungují, protože Čistopolský závod "Vostok" koncem března zbankrotoval. ta pani ze zakaznickych sluzeb se mi jeste po mailu ozyva... zkusim se ji zeptat co a jak. diky za info. o trablech jsem vedel, suskali si to vrabci na strese. ale bankrot?! to je spatny, to by byla strasna skoda.
jankoxxx Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2010 ta pani ze zakaznickych sluzeb se mi jeste po mailu ozyva... zkusim se ji zeptat co a jak. diky za info. o trablech jsem vedel, suskali si to vrabci na strese. ale bankrot?! to je spatny, to by byla strasna skoda. podla mna by to bol len docasny bankrot. ako tak poznam rusov tak oni ten zavod urcite nejako vyuziju to neni ako u nas na zapade. tam firmy nekoncia, len menia majitela
roman m Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2010 cau roman. na mojich som presnost nemeral ale zda sa mi ze je lepsia ako na tvojich. na tvojom mieste by som este tak mesiac pockal, ono sa to trochu mozno este upravi. ak nie tak si najdi nejakeho poctiveho hodinara (trencin mas nedaleko a neverim ze tam niekoho nenajdes) a ten ti to urobi. vodotesnost by sa otvorenim nemala narusit ak sa neposkodia tesnenia. este jeden typ na okraj. skus sa hodinara opytat na to ci by ti nevedel naniest novu luminiscenciu. ked uz sa budu otvarat tak nech to stoji za to tie hodinky si zasluzia poriadne svietit a to je v podstate jedina vec ktoru vycitam mojim. J. Takže dnes som bol u jednoho hodinara v Piešťanoch. Má tam maličkú predajňu a aj opravuje hodinky. Spýtal som sa ho či sa dá niečo spraviť keď mi hodinky idú cca 35s popredu (za 24hod). Prvá odpoveď bola "veď to je v rozsahu normy". Tak som odpovedal, že ak na to ten strojček má prečo by som sa mal uspokojiť "s priemerom". Lež som sa nazdal mal ich otvorené. Udivilo ma, že nemal žiaden vibrograf ako sa tu písalo. Zobral skrutkovač otočil nastavovacou skrutkou, o chvíľu už hodinky zatváral. Odpovedal mi, že niekedy sa to nastavenie nepodarí na prvý raz, treba to odsledovať tak dva dni a potom keď bude treba tak znova prísť. Na moje počudovanie po 13 hodinách idú cca -1,5s. To boli nosené na ruke, uvidím keď ich odložím na noc čo to povie ráno. Na moje počudovanie dobrý výsledok, na to že ich nastavoval "od oka". On je to už pán asi okolo 50-55 rokov (môj odhad) a hodinárom je odkedy sa vyučil, až do dnes. Tak asi to už má v "oku". Dúfam že to bude v pohode, po prvej skúsenosti zatiaľ spokojnosť. Uvidím či budem s jeho službami spokojný aj v budúcnosti. Ak áno určite sa tu ešte o ňom zmienim. S pozdravom Roman.
Milis Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2010 Takže dnes som bol u jednoho hodinara v Piešťanoch. Má tam maličkú predajňu a aj opravuje hodinky. Spýtal som sa ho či sa dá niečo spraviť keď mi hodinky idú cca 35s popredu (za 24hod). Prvá odpoveď bola "veď to je v rozsahu normy". Tak som odpovedal, že ak na to ten strojček má prečo by som sa mal uspokojiť "s priemerom". Lež som sa nazdal mal ich otvorené. Udivilo ma, že nemal žiaden vibrograf ako sa tu písalo. Zobral skrutkovač otočil nastavovacou skrutkou, o chvíľu už hodinky zatváral. Odpovedal mi, že niekedy sa to nastavenie nepodarí na prvý raz, treba to odsledovať tak dva dni a potom keď bude treba tak znova prísť. Na moje počudovanie po 13 hodinách idú cca -1,5s. To boli nosené na ruke, uvidím keď ich odložím na noc čo to povie ráno. Na moje počudovanie dobrý výsledok, na to že ich nastavoval "od oka". On je to už pán asi okolo 50-55 rokov (môj odhad) a hodinárom je odkedy sa vyučil, až do dnes. Tak asi to už má v "oku". Dúfam že to bude v pohode, po prvej skúsenosti zatiaľ spokojnosť. Uvidím či budem s jeho službami spokojný aj v budúcnosti. Ak áno určite sa tu ešte o ňom zmienim. S pozdravom Roman. Sám bych to neudělal jinak. Vzít hodinky, vodšpuntovat, šroubovák, akce, hotovo.
roman m Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2010 Sám bych to neudělal jinak. Vzít hodinky, vodšpuntovat, šroubovák, akce, hotovo. Na tému nastavovania hodinieksom tu prečítal niekoľko článkov a pripadalo mi to strašne zdĺhavé. Teda myslím na vibrografe, netušil som, že človek s praxou a skúsenosťami to má hotové za 3min. Bol som fakt milo prekvapený. Ešte sa ho opýtam na novú luminiscenciu idexov a ručičiek, ak budem spokojný, určite spomeniem aj jeho meno (ak to dovoľujú pravidlá fóra, aby to nebola reklama )
roman m Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2010 Ešte mimo tému: Po návšteve našich známich a ich malej dcérky (zlatučké ročné dievčatko), ktorej sa veľmi zapáčila krabička z mojich amfibijí mi chýbajú tie malé dva pliešky, ktoré sa dávajú medzi ťah a puzdro hodiniek. Nejako sa mi ten pôvodný ťah páči viac ako strap, alebo kaučuk. Nehovorím o kvalite ale o designe, preto by som ho chcel dať naspäť a zatiaľ to nosiť na ňom. Ak by mal niekto tie pliešky navyše rád by som bol ich majiteľom. Alebo ak by sa dali zakúpiť aj s nejakým iným novým ťahom bol by som ešte radšej. Prosím o radu a pomoc. Ďakujem Roman.
jankoxxx Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 tak som rad ze ti ich nastavil tak dobre ak ti urobi tu luminiscenciu tak urcite jeho meno spomen. neni to zakazana reklama... inac sa mi zda ze clen BASK, tusim je z Bratislavy vie urobit luminiscenciu a to je zatial asi slovensky unikat tah aj s plieskami som asi zahodil, ani len vo sne by ma nenapadlo ze by ho este niekto chcel. pozri tu v tomto vlakne kto ma amphibie a napis mu spravu, mozno este bude mat tah aj s plieskami.
roman m Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 tak som rad ze ti ich nastavil tak dobre ak ti urobi tu luminiscenciu tak urcite jeho meno spomen. neni to zakazana reklama... inac sa mi zda ze clen BASK, tusim je z Bratislavy vie urobit luminiscenciu a to je zatial asi slovensky unikat tah aj s plieskami som asi zahodil, ani len vo sne by ma nenapadlo ze by ho este niekto chcel. pozri tu v tomto vlakne kto ma amphibie a napis mu spravu, mozno este bude mat tah aj s plieskami. Ja to chcem len ako "z núdze cnosť" pretože ako som už spomínal vyššie, tak sa mi páčia najviac s kovovým ťahom. Ak by bol niekde k dispozícií ťah kvalitnejší tak by som určite neváhal. Len sa chcem vyhnúť tomu, aby po namontovaní nového ťahu nebola medzi ním a púzdrom hodiniek medzera. Ten origo ťah he hrôza, ale je dopasovaný až k púzdru, potom tie hodinky podľa mňa vyzerajú trocha kompaktnejšie. Ak máte niekto tajný typ ako túto zapeklitú situáciu poriešiť prosím o HELP! Ohľadom už tiež spomínanej presnosti po 26 hod +2s! Ešte odsledujem, ale zatiaľ max spokojnosť .
dizi Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 (upraveno) ...inac sa mi zda ze clen BASK, tusim je z Bratislavy vie urobit luminiscenciu... To sa ti nezdá, z BA je a už sa tu veru chválil prerobením luminiscencie Upraveno 7. dubna 2010 uživatelem dizi
Radimk Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Takže pánové - zařadil sem se mezi " hrdé" majitele těchto časostrojů (Dík Kamile..) zakoupil sem za cca 1800, a to včetně origo gumokaučuku nabízeného na stránkách. Byl za celých cca 10 dolců, což se nedalo nevzít. První pojmy a dojmy: Krabička jak z prudké totality, nicméně funkční. Krásný záručák a návod - vše v Ruštině - já ji nezapomněl!! procvičil sem si dvacet let nepoužívané slovíčka - hodnotím plusově!! Tah je klempířina vysoké třídy, epiloval ( nebo depiloval??) mě ještě před tím než sem ho stihnul zapnout. Ale leskne se jako psí ku..., našel sem tam ale pár výrobních škrábanců, z boku, zejmě od nasazování spony- opraví pár tahů na ubrousku. Je sice nepoužitelný, ale originální. Gumokaučuk se vzorkem pneumatiky je jako žvejkačka, ale na tu muší váhu dostačující, bohužel pro mně krátký, čili nepoužitelný. Naštěstí sem předvídavě u Kuby zakoupil kaučuk i s překlopkou, takže zkráceno, nasazeno.. ( Sice to zvýšilo cenu hodinek o 50%, ale budiž..) Hodinky samotné zatím fungují, jedou už skoro půl dne a bez problémů. Vyděsila mě korunka, po odšroubování masivního a bytelného závitu se korunky viklá kýve, vyvrací, ale osička je pevná, čili to beru jako vlastnost, zřejmě je to takové uložení. Datum se překlápí v režimu 8-12-8 hod, typoval sem, že mě korunka zůstane v ruce, ale vydržela. Najít avizované 3 polohy korunky je problém, je to bez aretace, čili od oka. Chvilku šteluju čas, chvilku zašroubovávám korunku. Nemám asi ten správný grif. Hodinky jsou poměrně malé, ale zase nikde nezavazí, provedu s nima pracovní zkoušku ( jdu hrabat zahradu) a uvidíme. pak s nima provedu osobní hygienu, včetně sprchy, tak prověříme vodotěsnost. Resumé: Hodinky za cenu rodinného výletu, nebo dvou rodinných obědů - a ony pracují, na nic si nehrají, prostě jsou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
roman m Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Ešte mimo tému: Po návšteve našich známich a ich malej dcérky (zlatučké ročné dievčatko), ktorej sa veľmi zapáčila krabička z mojich amfibijí mi chýbajú tie malé dva pliešky, ktoré sa dávajú medzi ťah a puzdro hodiniek. Nejako sa mi ten pôvodný ťah páči viac ako strap, alebo kaučuk. Nehovorím o kvalite ale o designe, preto by som ho chcel dať naspäť a zatiaľ to nosiť na ňom. Ak by mal niekto tie pliešky navyše rád by som bol ich majiteľom. Alebo ak by sa dali zakúpiť aj s nejakým iným novým ťahom bol by som ešte radšej. Prosím o radu a pomoc. Ďakujem Roman. Takže dnes som prehádzal polovicu bytu a tie pliešky som našiel. Tak už to mám na origo ťahu, na nosenie des a hrúza, ale dojem na pohlad celkom spokojnosť. Musím sa poobzerať po niečom podobnom ale oveľa kvalitnejšom.
little_w Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 ...Vyděsila mě korunka, po odšroubování masivního a bytelného závitu se korunky viklá kýve, vyvrací, ale osička je pevná, čili to beru jako vlastnost, zřejmě je to takové uložení... je to tak - viz erudovany prispevek v tomto vlaknu, o par stranek drive
Radimk Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Tak po pracovním dnu hodinky pořád jdou. Jen sem trochu laboroval s páskem, nakonec skončily na origo gumovém. Kaučuk je příliš tvrdý, já měl už několik pokusů naučit se kaučuk nosit, ale prostě to nejde. Takže nasazen tenhle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
little_w Odesláno 8. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2010 (upraveno) Stránky nefungují, protože Čistopolský závod "Vostok" koncem března zbankrotoval. s radosti oznamuji, ze mi prisla odpoved od zakaznickeho servisu z Vostoku. od stejne pani jako vzdy. z odpovedi je jasne, ze se neco deje a neni to malickost, ale zrejme to ustali. drzme jim palce: "Considering numerous non-payments for the products from the Russian consumers, the administration has decided to reorganise the managing structure. As a result there was set up a company Chistopolsky Watch Factory "Vostok" Ltd. All the range of the products still remains the same. So I can assure you that our company produces everything beginning from movements and finishing with complete watches. Therefore the trade mark "Vostok" still exists, we continue our work and release all the range of Vostok production." a preklad: "Vzhledem k cetnemu neplaceni ze strany ruskych zakazniku se administrativa rozhodla reorganizovat strukturu rizeni firmy. Vysledkem bylo zalozeni firmy "Chistopolsky Watch Factory 'Vostok' Ltd." Veskery sortiment vyrobku zustava udrzen. Mohu vas tedy ujistit, ze firma si vyrabi vse sama, pocinaje strojkem a konce kompletaci hodinek. Obchodni znamka "Vostok" tedy nadale existuje a pokracujeme jak ve vyrobe tak v dodavani veskereho sortimentu vyrobku Vostok." konspiracni teorie kdyz tak do jineho vlakna. tohle je proste odpoved z Vostoku tak, jak mi ji poslali. verte si, neverte, pochybujte, spekulujte... ale vic se asi momentalne nedozvime Upraveno 8. dubna 2010 uživatelem little_w
roman m Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 Takže chvíľu som sa tu na fóre nezdržiaval, pretože keď som videl Pána hodinára ako "jednoducho" nastavil moje amfibie (po 24h -6s), tak som sa rozhodol, že ich ešte vyšpičkujem presnejšie. CHYBA, po mojom zásahu najprv cca + 1,5 min, potom asi - 1min za 24 hod. Tak som laboroval a zatiaľ cca +5s za 10 hod. Uvidím ráno či sa to upraví. Ale asi bude treba ešte troška "naladiť", tak dúfam že sa mi to podarí. Držte mi palec. U týchto hodiniek ma to nejako nemrzí, že som ich otváral ja, pretože vzhľadom k cene sú to "povolené" straty. Zničenie by ma určite štvalo, ale finančne ani emocionálne nezruinovalo, boli zaobstarané na to, aby som sa pozrel ako fungujú mechanické hodinky. Zatiaľ fungujú, takže aspoň som sa naučil, že na drahších modeloch to nemám skúšať. Dobré zistenie, len škoda, že na vlastnej chybe .
herrkomisar Odesláno 18. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2010 Překlad tohoto článku.Červeně jsou moje poznámky.Na_sou_i_i_na_mo_i.pdf Rád som si tento článok prečítal - už dávnejšie, pretože som vlastnil jeden kúsok veľmi pekných Amfibií. Teraz však vlastním iný - asi starší kúsok. Poraďte mi, aký remienok mám na ne použiť. Alebo na nich chýba ten prvý článok na prichytenie remienku? Hodinky sú nečistené - zastavujú sa, na ciferníčku sú vidieť vlasové prasklinky - takže vek je na nich vidieť - ale sú to fakt soviestke hodinky ... a to ma teší ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se