Přejít na obsah

GMT Chronomag L.E. - Diskuse

Návštěvník Tada

Doporučené příspěvky

Odesláno

zajimave, jak jsem se s tema mestama trefil... mam to od rana rozdelane, mesta jsem tipnul podle moznosti v danem casovem pasmu a na 90% jsem to mel stejne jako ty hodinky Wempe.

gmt-le-dial003sm.jpg

(barev si nevsimejte)

kritizujte konstruktivne a nenadavejte B)

EDIT: ta mesta, to by byla pochopitelne vnitrni luneta, jinak ne.

• Odpovědi 2,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Pochopil jsem to dobre, ze v podstate chces udelat ze vsech co hlasuji pro obecne cestovatelske hodinky blbce a designovat to presto nakymu Irgusovi s tim, ze to je obecne?

no, pokud pouhy nazev limitky (K....) povazujes za designovani, tak asi jo. ja jsem to navrhl prave proto, abychom se podobnym zabomysim valkam vyhnuli. obecne cestovatelska limitka bude schudna pro vetsinu... a irgusaci by mohli brat nazev jako satisfakci... nebo jako limitku na pocest pana I., to je vec vykladu. asi takhle, ja bych si z tohoto reseni vzal to obecne (s bonusem, ze uz vim, ze nejakej Irgus existoval), nekdo jiny to bude brat presne opacne. spokojenost na obou stranach. vedet budou jen zasveceni, ostatnim je po tom, s prominutim, prd.

Návštěvník Tada
Odesláno
zajimave, jak jsem se s tema mestama trefil... mam to od rana rozdelane, mesta jsem tipnul podle moznosti v danem casovem pasmu a na 90% jsem to mel stejne jako ty hodinky Wempe.

(barev si nevsimejte)

Zajímavé, i ty barvy :) Akorát mě osobně se ty města nelíběj - hodinky mají být jednoduché. Ale super, že někdo projevuje tvořivou snahu :)

Takže za mě - jednoduchý ciferník a lunetu s 24h indexy.

Odesláno
Zajímavé, i ty barvy :) Akorát mě osobně se ty města nelíběj - hodinky mají být jednoduché. Ale super, že někdo projevuje tvořivou snahu :)

Takže za mě - jednoduchý ciferník a lunetu s 24h indexy.

vnitrni luneta - pokud tam tedy vubec je a pokud ji pujde upravit - ma tak titerne rozmery, ze mesta tam budou skoro neviditelna. presto myslim, ze to trosku zpestri vzhled... samozrejme v ponekud uhlazenejsi podobe. neco jako filigranska rytina na sperku - normalne ji nevnimas, uz vubec ne tak, abys vedel, co vlastne vyobrazuje, ale uz tim, ze tam je, dodava stavu.

("obycejna pecka?"

"ne krali, kdyz se do ni podivas zblizka, zjistis, ze je v ni vyryt cely nas zamek")

Návštěvník Tada
Odesláno
vnitrni luneta - pokud tam tedy vubec je a pokud ji pujde upravit - ma tak titerne rozmery, ze mesta tam budou skoro neviditelna. presto myslim, ze to trosku zpestri vzhled... samozrejme v ponekud uhlazenejsi podobe. neco jako filigranska rytina na sperku - normalne ji nevnimas, uz vubec ne tak, abys vedel, co vlastne vyobrazuje, ale uz tim, ze tam je, dodava stavu.

("obycejna pecka?"

"ne krali, kdyz se do ni podivas zblizka, zjistis, ze je v ni vyryt cely nas zamek")

Otázkou zůstává, jesli by nás s takovou to věcí Günter neposlal k šípku, ale to se zjistí :)

Odesláno

01 Frantik

02 Tada

03 little w

04 Kibi

05 Harry

06 Harry

07 Vlastik

08 Lukas Svoboda

09 stampee

10 Donuts (pouze s konkretnim odkazem)

11 Baker (pouze v pripade 44mm)

12 MarcelG

13 JiříR

14

15

16 Yvaine

17

18

19

20

21

22

23 utrejch

24 navi

25

26

27 farářskej

Odesláno

gmt-le-dial003sm.jpg

(barev si nevsimejte)

nadavat nikdo nebude, neni duvod. tohle je generace napadu a nic neni spatne. za me teda urcite jina hodinova rucicka. nechtel bych "rolex like"

jinak mozna by stalo za to jen pro nejaky ten prvotni napad se podivat, kde co uz bylo hotovo? chceme teda nejaky motiv na ciferniku? nebo nic?

2bdf9232-904d-473d-84a6-097a228871d7.jpg marcopolo-watch-vacheron-constantin-explorer.jpg

jaeger-lecoultre-continent-asia-master-grand-tourbillon.jpg

24.jpg

ty obrazky jsou jen ze zatim vede v ankete "mapa, ruzice a spol" :)

patek-philippe-world-time-ref-5131-dial.jpg

Odesláno
nadavat nikdo nebude, neni duvod. tohle je generace napadu a nic neni spatne. za me teda urcite jina hodinova rucicka. nechtel bych "rolex like"

jinak mozna by stalo za to jen pro nejaky ten prvotni napad se podivat, kde co uz bylo hotovo? chceme teda nejaky motiv na ciferniku? nebo nic?

ty obrazky jsou jen ze zatim vede v ankete "mapa, ruzice a spol" :)

jo, ale jestli to chapu spravne, "mapa, ruzice a spol" bude na dynku... ja bych teda z uvedenych nebral ani jedny. trosku cirkusove... cestovatelske by mely byt maximalne prehledne, rekl bych, cimz se ten surrealisticky chaos na ciferniku sam diskvalifikuje :-)

a rucky 100% jine, jo jo.

Odesláno

No... on má Traveller v lecčems pravdu - stačí se podívat na původní eterny Kon-Tiki, který vypadaly podobně jako limitka k padesátýmu výročí (originál jsem viděl jenom jednou v eterňáckým katalogu, ale byla to hrozně malá fotka a online jsem na ni nenarazil). Odmyslete si zlato a přimyslete si Heyerdahla:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
jo, ale jestli to chapu spravne, "mapa, ruzice a spol" bude na dynku... ja bych teda z uvedenych nebral ani jedny. trosku cirkusove... cestovatelske by mely byt maximalne prehledne, rekl bych, cimz se ten surrealisticky chaos na ciferniku sam diskvalifikuje :-)

a rucky 100% jine, jo jo.

no puvodne se psalo, ze by mohla byt i na cifeniku nejaka kresba. to byl ve hre jeste Holub a spol. proto to radsi jeste jednou otviram? tedy motiv jen vygravirovan na dynku a cifernik pouze jedna barva.

Návštěvník Tada
Odesláno

No, ciferník bych radši udělal jednoduchý - ony se to pomalované ciferníky docela brzo okoukají...

Odesláno
no puvodne se psalo, ze by mohla byt i na cifeniku nejaka kresba. to byl ve hre jeste Holub a spol. proto to radsi jeste jednou otviram? tedy motiv jen vygravirovan na dynku a cifernik pouze jedna barva.

ale, pro me za me by to nemusela byt jedna barva. klidne nejaka decentni textura nebo nejaka takova skoro vodoznakova grafika... ale chapal jsem to tak, ze nic dominantniho.

jeste si zaspamuju, pro me by idealni "traveller" hodinky asi nemely daleko k necemu takovemu, tedy co se tyce funkcnosti:

3.gif

pomerne strohy vzhled, pritom lehce citelne, chrono, datum, luminiscence, casova pasma... rucni natahovani by mi taky nebylo proti srsti... tak nejak to k tomu patri. kdyby tyhlety budiky o min. 3mm povyrostly, sel bych do nich. ale 39mm je proste zalostne malo. (cimz nerikam, ze jsou to jinak dokonale hodinky, ale maji takovej cestovatelskej smrnc.)

Odesláno

gmt-le-dial003sm.jpg

(barev si nevsimejte)

Ano, to je pěkné. Škoda že jako počítačový analfabet nevládnu nějakým programem, který by něco podobného zvládnul...

Za mne:

- ta 24h škála ve vnitřním kruhu být zdaleka nemusí, ta bude na lunetě (pokud se to nepřehodí a na lunetě nebudou města a na vnitřní 24h). Ve vnitřním kruhu by mohla být minutová škála?

- města: na pozici 12 určitě Prahu, ne Londýn. Koneckonců, žijeme v čechách, ne v anglii. Navíc díky tomu bude zcela jasný časový rozdíl mezi naším pásmem a jedním z uvedených měst. Také tím zlehka podpoříme "národní" limitku...

- čísla hodin větší

- jiné ručky

Návštěvník Tada
Odesláno
- města: na pozici 12 určitě Prahu, ne Londýn. Koneckonců, žijeme v čechách, ne v anglii. Navíc díky tomu bude zcela jasný časový rozdíl mezi naším pásmem a jedním z uvedených měst. Také tím zlehka podpoříme "národní" limitku...

- čísla hodin větší

Londýn musí být na 12 - GMT - Greenwich Mean Time - počítá se od Londýna + nebo - :)

On ten ciferník není zas tak velký aby se dalo nějak moc nafukovat číslice...

Ručky to je jasné, že jiné, ty se budou řešit pak...

Odesláno
Za mne:

- ta 24h škála ve vnitřním kruhu být zdaleka nemusí, ta bude na lunetě (pokud se to nepřehodí a na lunetě nebudou města a na vnitřní 24h). Ve vnitřním kruhu by mohla být minutová škála?

- čísla hodin větší

- jiné ručky

Jestli nam staci dve casove zony tak tam vnitrni 24 skala byt nemusi a vnitrni kruh bych nechal prazdny :)

Mam za ze londyn je nula, takze kdybychom tam dali Prahu (+1) tak to rozhodime a je to k nicemu ... (ja tam ty mesta stejne nechci) i kdyz zase pozname casovej posun vuci praze ...tak je to nakoenc i docela dobry napad

souhlas souhlas

Odesláno

Trochu mi to připomíná tyto hodinky a pokud by neměly (myslím ta limitka) vnější otočnou luntetu, tak jedině dobře...

1480312gross.jpg

Jinak bych určitě změnil ručky na bezbambulkové... v jednoduchosti je krása

Odesláno
Londýn musí být na 12 - GMT - Greenwich Mean Time - počítá se od Londýna + nebo - :)

On ten ciferník není zas tak velký aby se dalo nějak moc nafukovat číslice...

Ručky to je jasné, že jiné, ty se budou řešit pak...

Za mě rozhodně na "12" umístít Prahu, protože tím jednoduše zjistíš rozdíl času v jiném městě proti Praze. Přepočítávat všechno od londýna mi přijde divné, když děláme limitku v ČR!

Vnitřní 24 hodinovou škálu bych vypustil a nechal to čisté, ať to není přeplácané.

Ručky 100% jiné!!!

Odesláno

hlasoval jsem pro obecné cestovatelské. Radši než odkaz na určitou osobu, bych preferoval hodinky odkazující na událost...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...