Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím. Nějak jsem si oblíbil moje, nedávno na Aukru koupené, Poljoty s budíkem. Chci požádat o pomoc vypsat další hodinky (kalibry) tohoto ražení a pokud možno i s fotem. Díky.

Osobně znám:

Poljot kalibr 2612

Raketa kalibr 3031 podle mě bomba automat a budíček jo to by bylo. Ale nikde jsem na ně zatím nenarazil. :sad01_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno

Vulcain Cricket, cal. 120

post-4392-1247932297.jpg

post-4392-1247932342.jpg

Bez nich bych se neprobudil...

Mám ještě Signal s 2612 kalibrem...

Návštěvník Tada
Odesláno

Vulcainy jsou 34mm, stejně jako Signal... Obojí je z let 50tých. Vulcainy jsou v oceli - zvoní fest nahlas, protože Vulcain používá speciální dvojité dýnko, které zesiluje zvuk, probudí bezproblémů...

Odesláno

jj díky už jsem si je našel zrovna jsou i na Ebay.

Odesláno

Asi ne všechny (ale skoro) kalibry s budíkem k nalezení tady u Ranffta v "search" zadat "alarm".

Jinak asi nejpopulárnější z kalibrů automatických je AS5008, je např. i v Eterna Reveil. A asi vůbec nejkultovnější je JLC Memovox a to hlavne Memovox Polaris.

Jaeger-LeCoutreTheMemovoxPolarisI.jpg

A tady ETERNA 1948 Reveil z mé sbírky

post-3262-1249594012.jpg

Eterna 1948 Reveil je tak za 1500 EUR, JLC Memovox tak za 1000 - 3000, pokud není Jaeger ale jenom LeCoultre tak i pod 1000 a ten polaris tak přes 10 000 EUR.

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

Ale nic nezvoní tak dobře jako Vulcain Cricket, leda Memovoxy, tedy ty novější... :)

Ještě jsem si vzpomněl na Seiko Bellmatic...

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno

Všem moc díky, opravdu krása. Až bude čas, zkusím nahrát zvuk mých Poljotu a nějak sem uložit, popřípadě na svoje stránky nahrát a dát ke stažení. Jestli budete mít chuť a možnost, tak mě to pošlete na email a já si s tím časem pohraji a dám zde ke stažení.

Odesláno (upraveno)

Tada: Nebyl by zvuk budíčku?

Vulcain Cricket, cal. 120

Díky

Tady jsou moje Poljot 2612. Jedno zvonění je ve vzduchu a druhé na stole. Celkově na jedno natáhnutí zvoní zhruba 14s.

Upraveno uživatelem pikec

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...